Ολυμπιακός : Τι είδους σέντερ μπακ χρειάζεται

Ολυμπιακός : Τι είδους σέντερ μπακ χρειάζεται

Όσα και να επενδύσει μεσοεπιθετικά ο Ολυμπιακός υπάρχει κίνδυνος να πάνε στράφι αν δεν βρεθεί κεντρικός αμυντικός με προσωπικότητα και εμπειρίες.

Ανοίγοντας μια τέτοια συζήτηση καλό είναι να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Τη φετινή χρονιά οι ερυθρόλευκοι δέχονταν ένα γκολ ανά αγώνα. Με τέτοια αρνητική επίδοση δεν μπορείς να μιλάς για ανταγωνιστικό σύνολο που στόχο έχει να κυριαρχήσει και να κατακτήσει τίτλους κάνοντας μάλιστα αξιοσημείωτη πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για την κακή αμυντική λειτουργία δεν γίνεται να φταίνε όσοι παίζουν στην άμυνα και μόνο αυτοί. Όταν όμως επιδιώκεις να διορθώσεις την κατάσταση θα αρχίσεις από εκεί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στο κέντρο της άμυνας όπου ο Ολυμπιακός παρουσίαζε υπερεπάρκεια σε νεαρούς και άψητους παίκτες με πλούσια σωματικά προσόντα αλλά εντελώς ακατέργαστους και με έλλειψη εμπειριών.

Κανένας από αυτούς δεν είχε το ποδοσφαιρικό εκτόπισμα και την προσωπικότητα να κατευθύνει την άμυνα και να παίξει στον χώρο. Όλοι διευκολύνονταν να παίζουν με προσωπικό αντίπαλο και είχαν χαμηλή αντίληψη να κινηθούν στον χώρο και να παίξουν κάτι πιο σύνθετο από ατομική άμυνα. Μεταξύ τους δε εμφάνιζαν μεγάλο πρόβλημα συνεννόησης.

Επίσης κανένας δεν ξεχώριζε για την ταχύτητα στην κίνηση πολύ δε περισσότερο στην σκέψη. Αυτό είναι το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει πρωτίστως όποιος πάρει την απόφαση για τα χαρακτηριστικά του παίκτη που θα αποκτηθεί για το κέντρο της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός περισσότερο από ένα κεντρικό αμυντικό με δύναμη και άλμα χρειάζεται κάποιον με μυαλό και ταχύτητα στην λήψη των αποφάσεων. Κάποιον που να διαβάζει τι γίνεται στο γήπεδο και να τοποθετείται ο ίδιος σωστά αφού πρώτα έχει τοποθετήσει τους συμπαίκτες του.

Τέτοιοι παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν. Προσεγγίζουν ο Τσινγκρίνσκι που όμως είναι πολύ αργός και ο Βαρέλα. Ελληνες στόπερ με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μόνο ο Σωκράτης κι ο Σιόβας μέχρι έναν βαθμό.

Η επιλογή προφανώς δεν θα είναι εύκολη και λογικά θα βαρύνει τον Πέδρο Μαρτίνς που έχει το καθήκον να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή. Όσα και να επενδύσει μεσοεπιθετικά ο Ολυμπιακός υπάρχει κίνδυνος να πάνε στράφι αν δεν βρεθεί κεντρικός αμυντικός με προσωπικότητα και εμπειρίες.

Κάποιος που να μπορεί να διδάξει τον Σισέ ότι δεν αρκούν το ηρωικό παιχνίδι και οι προωθήσεις για να γίνεις καλό σέντερ μπακ. Τον Ενγκελς ότι καλός αμυντικός είναι εκείνος που ξέρει τι γίνεται πίσω του και τον Νικολάου ότι δεν όταν κάνεις βήματα πίσω, το πιθανότερο είναι να φας την ντρίπλα ή να κάνεις πέναλτι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ