Από τον «άσο» έως το «εννέα»!

Από τον «άσο» έως το «εννέα»!

Ποια είναι τελικά η πιο δύσκολη θέση στον Ολυμπιακό (και όχι μόνο); Αυτή του τερματοφύλακα ή του σέντερ φορ;

Στη σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας οι ερυθρόλευκοι πούλησαν τον Κώστα Μήτρογλου (με 15 εκατομμύρια ευρώ στην Φούλαμ) από την κορυφή της επίθεσης και άλλα τόσα έβαλαν στο ταμείο τους από τη μετακίνηση του Ιντέγε Μπράουν στην Κίνα.

Στο ενδιάμεσο αναζήτησαν τον παίκτη που θα τους προσφέρει το εύκολο γκολ από το εξωτερικό, όμως ούτε οι νεότεροι, ο Μπενίτες και ο Πουλίδο, ούτε ο πολύ πιο έμπειρος Όσκαρ Καρντόσο μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και τώρα θα συμμετέχουν στον άτυπο αυτό διαγωνισμό οι Εμενίκε, Τζούρτζεβιτς και Ανσαριφάρντ, από τη στιγμή που ο Μπεν δεν θεωρείται ο κλασικός στράικερ.

Κι όσο για τη θέση κάτω από την εστία, στη μετά Νικοπολίδη εποχή μόνον ο Ρομπέρτο έδωσε τη σιγουριά που αναζητούσε ο Ολυμπιακός. Ο Καπίνο είχε την ευκαιρία, αλλά φαίνεται να δυσκολεύεται αφάνταστα να καθιερωθεί, αφού πέρυσι έμεινε έξω για αρκετό διάστημα με τραυματισμό (και οι κόκκινοι πέρασαν την «περιπέτεια» με τον Λεάλι) ενώ εφέτος βρέθηκε εκτός ενδεκάδας μετά το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Σίλβιο Προτό που διαθέτει «γεμάτες» (και αρκετές) από συμμετοχές χρονιές είναι τώρα ο νέος «βασιλιάς» της εστίας του Ολυμπιακού, όμως από τη στιγμή που βρίσκεται στα 34 του χρόνια είναι δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα οι ερυθρόλευκοι θα αναζητήσουν άλλη μία επιλογή, εκτός αν στο διάστημα αυτό έχει καταφέρει ο Καπίνο να αλλάξει τα δεδομένα.

Το βασικό θεώρημα που ισχύει στο ποδόσφαιρο προφανώς έχει εφαρμογή και στον Ολυμπιακό όπως και στις υπόλοιπες ομάδες. Ο σέντερ φορ όσα γκολ και να χάσει θα γίνει ήρωας αν στείλει την μπάλα στα δίχτυα στην επόμενη φάση, ενώ ο τερματοφύλακας ακόμη και αν πραγματοποιήσει πολλές αποκρούσεις θα είναι ο μοιραίος αν δεχθεί ένα τέρμα.

Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει καμία απορία για το ποια θέση παρουσιάζει τις περισσότερες δυσκολίες, ιδιαίτερα σε μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός όπου ο τερματοφύλακάς του θα πρέπει να έχει στατιστική που θα πλησιάζει το άριστα, αφού θα χρειαστεί να παρέμβει λίγες φορές στο παιχνίδι, όμως θα πρέπει να είναι όλες επιτυχημένες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ