To «παζλ» του νέου Ολυμπιακού διαμορφώνεται…

To «παζλ» του νέου Ολυμπιακού διαμορφώνεται…

Παίρνει μορφή σιγά-σιγά αλλά μεθοδικά ο νέος Ολυμπιακός, με παίκτες που «διψάνε» για διάκριση με την φανέλα του. Στο δρόμο του Λάζαρου έρχονται (πολύ) σύντομα και άλλοι…

Είναι λογικό να υπάρχει ανυπομονησία για το νέο Ολυμπιακό. Όλοι περιμένουν πως θα δημιουργηθεί η νέα ομάδα που θα πετύχει την επιστροφή στην φυσική θέση του Ολυμπιακού.

Όλα ως γνωστόν, καλώς ή κακώς, κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Για να φτάσουμε όμως στο αποτέλεσμα μεσολαβούν πολλές και κρίσιμες κινήσεις.

Στη λογική του φετινού νέου Ολυμπιακού είναι πολλά αυτά που θα κρίνουν την πορεία της ομάδας. Και δεν αναφέρομαι στα γνωστά εξωαγωνιστικά θέματα που υπάρχουν, που ζήσαμε την χρονιά που τελείωσε.

Στα καθαρά αγωνιστικά θέματα, σε αυτά που ο ίδιος ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο είναι αυτή τη στιγμή το ζητούμενο.

Ήδη από τον Απρίλιο που ανέλαβε επίσημα ο Πέδρο Μαρτίνς έχουν γίνει πολλά. Μέσα σε επόμενα 24ωρα θα γίνουν και άλλα. Και με επίσημη μορφή. Η υπόθεση άλλωστε του Γιάννη Φετφατζίδη έχει πάρει για τα καλά τον δρόμο της με τα επίσημα να απομένουν.

Έρχεται να προστεθεί στα «όπλα» που έχει ήδη ο Ολυμπιακός για τα άκρα της επίθεσης (και όχι μόνο) με βασικότερο άλλωστε την τελευταία μεταγραφή της ομάδας, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Το ελληνικό στοιχείο είναι απαραίτητο να «τονωθεί» στον Ολυμπιακό. Όχι απλά με Έλληνες, αλλά με παίκτες που αξίζουν να έχουν θέση στο ρόστερ της ομάδας και να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα ομάδα.

Δεν είναι (προφανώς) μόνο η υπόθεση του «Φέτφα» που έχει πάρει ήδη τον δρόμο της. Μαρτίνς και διοίκηση δουλεύουν εντατικά εδώ και καιρό, έχουν ξεχωρίσει τους στόχους τους στις θέσεις «κλειδιά» που έχει ζητήσει ο προπονητής και ετοιμάζονται για τις τελικές κινήσεις σε αρκετές υποθέσεις.

Θυμίζω ότι βασικές προτεραιότητες για τον Μαρτίνς είναι ο στόπερ και το 6αρι. Και στα δύο «μέτωπα» ο Ολυμπιακός δουλεύει μεθοδικά και σύντομα θα έχει αποτελέσματα. Λογικά πρώτα στο 6αρι με παίκτη που μπορεί να εγγυηθεί αυτά που θέλει ο προπονητής του. Για τον στόπερ οι περιπτώσεις που εξετάζει είναι αρκετές, αυτή του Μολέδο σε περίοπτη θέση.

Αυτή είναι αυτή την στιγμή η Νο1 με όλες τις δεδομένες δυσκολίες που υπάρχουν. Στην Λατινική Αμερική είναι πάντα δύσκολα να καταλήξεις σε συμφωνία. Με υπομονή και σωστές κινήσεις μπορείς πάντως να βρεις την άκρη.

Στο θέμα του τερματοφύλακα βεβαίως έχει εδώ και καιρό βρει την άκρη ο Ολυμπιακός. Ο Γιαννιώτης κέρδισε την επιστροφή του και την ευκαιρία του να είναι αυτός ο βασικός τερματοφύλακας. Τίποτα δεν είναι εύκολο βέβαια στον Ολυμπιακό.

Απομένει να κλείσει η τριάδα με την μεταγραφή που θα γίνει για να προστεθεί στους Γιαννιώτη και Χουτετσιώτη. Και έπεται και συνέχεια. Συνάμα στην προετοιμασία θα έχει την ευκαιρία ο Μαρτίνς να δει από κοντά παίκτες που ανήκουν στον Ολυμπιακό με στόχο να τον «κερδίσουν», όπως οι Σιώπης, Ρισβάνης, Τσιμίκας, Μάνος.

Προφανώς και από την λίστα του Μαρτίνς θα έχουμε αφίξεις. Παίκτες που γνωρίζει από πρώτο «χέρι» για το τι μπορούν να προσφέρουν. Το ζητούμενο βεβαίως για τον Μαρτίνς θα είναι να μπορέσει να βρει την «χημεία» στη νέα του ομάδα.

Μέσα από την δουλειά στην προετοιμασία που φέτος δεν θα έχει την ίδια πίεση που είχαν οι δύο τελευταίες καθώς ναι μεν υπάρχουν ευρωπαϊκά προκριματικά αλλά τον Αύγουστο, 1,5 μήνα δηλαδή μετά την έναρξη της προετοιμασίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ