Ο Λουτσέσκου είχε μελετήσει, ο Μαρτίνεθ μάλλον ήταν αδιάβαστος…

Ο Λουτσέσκου είχε μελετήσει, ο Μαρτίνεθ μάλλον ήταν αδιάβαστος…

Η ανάληψη της ευθύνης είναι πράξη γενναιότητας αλλά δεν έχει ουσία αν δεν γίνει συγκεκριμένο σε τι ακριβώς αφορά...

Ήταν ήττα και όπως κάθε ήττα, κάθισε βαριά στο στομάχι των οπαδών του Ολυμπιακού. Αν κρίνω μάλιστα από την Ανάληψη ευθύνης του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και στο δικό του στομάχι κάθισε βαριά.

Δεν θα ήταν δόκιμο να αναλύσει ο προπονητής σε μία συνέντευξη Τύπου, σε τι ακριβώς συνίσταται η από μέρους του ανάληψη της ευθύνης. Υποθέτω ότι θα το κάνει ιδιωτικά συζητώντας με τους συνεργάτες και τους παίκτες του. Η ανάληψη της ευθύνης γενικά, μπορεί ως ένα βαθμό να λειτουργεί προστατευτικά για τους ποδοσφαιριστές αλλά αν δεν κάνει συγκεκριμένο το τι ακριβώς αφορά τότε δεν βοηθάει ιδιαίτερα.

O Ολυμπιακός ηττήθηκε αγωνιστικά από μία ομάδα που εμφανίστηκε στο γήπεδο καλύτερα διαβασμένη. O Λουτσέσκου φάνηκε να ξέρει και τα προτερήματα αλλά και τα μειονεκτήματα που είχε ο αντίπαλος του. Το παιχνίδι που έκανε ανάμεσα στις γραμμές ο αυστριακός Μουργκ, αποδιοργάνωσε την άμυνα του Ολυμπιακού και έκανε για παράδειγμα τον Πορόζο, να μην ξέρει πού να πάει να μαρκάρει ευρισκόμενος στη μία φορά μπροστά στον Μπράντον Τόμας και την άλλη μπροστά στον Αυστριακό.

Η πίεση που εφάρμοσαν ψηλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχε ως αποτέλεσμα η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού να μη βρίσκει τρόπους να περάσει την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Η δε… αναπηρία της να προωθήσει το παιχνίδι από τα αριστερά (Κίνι) έκανε τον Ολυμπιακό να γέρνει αναγκαστικά μονόπαντα από τα δεξιά.

Εκεί, ο Λουτσέσκου αφού βρήκε τρόπο ως ένα βαθμό να περιορίσει τους κινδύνους από τις εφορμήσεις του Ρόντινεϊ, τον χτύπησε με δύο παίκτες στην ίδια πλευρά από την οποία άλλωστε προήλθαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ των φιλοξενούμενων.

Την ίδια ώρα ψάχναμε αλλά δεν βρίσκαμε μία συγκεκριμένη ιδέα του Μαρτίνεθ για να τρυπήσει η άμυνα του ΠΑΟΚ πέρα από τις ατομικές εμπνεύσεις του Ρόντινεϊ όσο ήταν ξεκούραστος και του Φορτούνη από ένα σημείο του παιχνιδιού και μετά. Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, ο Ποντένσε odense παρέμενε συνεχώς εκτός παιχνιδιού. Ο Λουτσέσκου φρόντισε να σπεκουλάρει πάνω στις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού. Πανω στις αδυναμίες του ΠΑΟΚ δεν είδαμε από την πλευρά του Μαρτίνεθ κάποια προσπάθεια ώστε να τις εκμεταλλευτεί η ομάδα του.

Οτι το βαρύ 4-0 μετατράπηκε στο υποφερτό ως ένα σημείο 4-2, έδωσε την δυνατότητα στους οπαδούς του Ολυμπιακού να μετριάσουν τις αντιδράσεις τους και εν τέλει όσοι από αυτούς έμειναν στο γήπεδο να χειροκροτήσουν τους παίκτες της ομάδας τους.

Εδώ έχουμε να κάνουμε οχι με… απονομή χάριτος για όσα τραγικά συνέβησαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά με προθεσμία ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού αναγνώρισαν την προσπάθεια που έχει γίνει, τον δρόμο που έχει διανυθεί και με τον τρόπο τους ζήτησαν να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Ηταν μία ανανέωση εμπιστοσύνης στον προπονητή και στους παίκτες αλλά όχι χωρίς προϋποθέσεις και επ αόριστον. Ο πρώτος που οφείλει να βγάλει συμπεράσματα από όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής είναι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Μοιάζει άδικο μετά από ένα τέτοιο αγωνιστικό στραπάτσο να ακολουθεί τόσο δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας για το europa league. Ετσι συμβαίνει όμως στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να διαλέγεις αντιπάλους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ