Μέσα στα γήπεδα είναι στην κορυφή, κι εκεί (οφείλει) να μείνει

Μέσα στα γήπεδα είναι στην κορυφή, κι εκεί (οφείλει) να μείνει

Σε δυο παιχνίδια με μια ομάδα πολλαπλάσιας χρηματιστηριακής αξίας και σπουδαίων ονομάτων, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι διαθέτει και ταλέντο και οργάνωση μέσα στο γήπεδο και αξία.

Για τον Ολυμπιακό υπάρχουν δυο δρόμοι που εκτείνονται παράλληλα μετά την απόφαση της δευτεροβάθμιας πειθαρχικής Επιτροπής. Ο ένας -που έχει ήδη προαναγγελθεί- είναι η προσφυγή στο CAS. Xρονοβόρα διαδικασία αλλά εκ των πραγμάτων η μόνη που μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή. Από εκεί και πέρα η επισήμανσή για την σιωπή της κυβέρνησης αλλά και των βουλευτών της περιφέρειας Πειραιά έχει τη σημασία της. Ειδικά στο βαθμό που αφορά όλους εκείνους τους πολιτευτές και πολιτευόμενους που αντλούν από τον Ολυμπιακό και τον αντιμετωπίζουν ως σημαία (πολιτικής) ευκαιρίας. Ο άλλος δρόμος αφορά την αγωνιστική κατεύθυνση. Στο τέλος της ημέρας για να έχουν νόημα όλα τα άλλα, χρειάζεται μια ισχυρή ομάδα που να δίνει απαντήσεις στους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό είναι το μέγα ζητούμενο που συσπειρώνει τους οπαδούς (μαζί κι αυτούς που ενδιαφέρονται μόνο για τις φωτογραφίες).

Διαβάστε επίσης: Καραπαπάς: Ολοκληρώθηκε το «έγκλημα» – Στο CAS o Ολυμπιακός

Στο «Λόντον Στάντιον» οι ερυθρόλευκοι έδειξαν πως βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Εχασαν ένα ματς αλλά κέρδισαν σε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Σε δυο παιχνίδι με μια ομάδα πολλαπλάσιας ονομαστικής αξίας και σπουδαίων ονομάτων, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι διαθέτει και ταλέντο και οργάνωση μέσα στο γήπεδο και αξία. Το ματς στο Λονδίνο χάθηκε στις λεπτομερείς. Σε ένα οφσάιντ γιατί δεν τραβήχτηκε έγκαιρα ο Ορτέγκα και σε ένα δοκάρι που… σκόνταψε η κεφαλιά του Καμαρά. Δεν θα ισχυριστώ ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την πανάκριβη Γουέστ Χαμ της Πρέμιερ Λιγκ. Λέω, ότι τέτοιες ομάδες ο Ολυμπιακός μπορεί να τις παίξει στα ίσα κι να βοηθήσει η τύχη να τις νικήσει κιόλας όπως έγινε στον Πειραιά πριν από λίγδες μέρες. Τι φάνηκε να λείπει από το σύνολο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ; Παραπάνω ποιότητα στον μεοπειθετικό άξονα. Αν υπήρχε ίσως να κάναμε άλλη κουβέντα μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Σε κάθε περίπτωση με την εμπειρία από τις δυο αναμετρήσεις με την Γουέστ Χαμ οι ερυθρόλευκοι διακαίονται και υποχρεούνται να προσπαθήσουν για το «διπλό» με την Φράιμπουργκ στην Γερμανία.

Προφανώς δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση. Ο Ολυμπιακός που είδαμε το βράδυ της Πέμπτης έχει την κατάλληλη οργάνωση στο παιχνίδι του για να κυνηγήσει τη νίκη με την γερμανική ομάδα. Κι αν δεν έρθει και χαθεί η υπόθεση της δεύτερης θέσης στον όμιλο, τότε απαιτείται η νίκη στο Φάληρο επί της Μπάτσκα Τόπολα ώστε οι Πειραιώτες να συνεχίσουν στο Κόνφερενς Λιγκ. Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, με την σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην Γουέστ Χαμ, επουλώθηκαν οι ανοικτές πληγές από το πατατράκ με τον ΠΑΟΚ. Η διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα είναι διαμορφωμένη έξω από τα γήπεδα. Μέσα σε αυτά ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή. Κι εκεί θα πρέπει να βρίσκεται όταν έρθει η ώρα για το ντέρμπι στη Λεωφόρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ