Ο Μαρτίνς «φωτογράφισε» Μπενφίκα και Πόρτο

Ο Μαρτίνς «φωτογράφισε» Μπενφίκα και Πόρτο

Τι δείχνουν οι δηλώσεις που έκανε στην Πορτογαλία ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και οι ανέσεις που απολαμβάνει στην ομάδα του λιμανιού ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός είναι ο κορυφαίος αθλητικός οργανισμός στην χώρα κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις κατακτήσεις τίτλων. Είναι ένα συνδυασμός πολλών παραμέτρων και μια από αυτές έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργεί η ομάδα του Πειραιά, με τις επενδύσεις που κάνει σε γήπεδο και προπονητικές εγκαταστάσεις.

Οι ερυθρόλευκοι μπορούν να υπερηφανεύονται πως ανήκουν στο top επίπεδο στην Ευρώπη σε ότι αφορά το προπονητικό τους κέντρο και το γήπεδο. Δύο πολύ σημαντικά στοιχεία στα οποία εστιάζει κάθε ξένος προπονητής που έρχεται για να δουλέψει στην χώρα μας.

Τι είπε ο Πέδρο Μαρτίνς μιλώντας στους συμπατριώτες του; Ότι είναι εντυπωσιασμένος από τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, από το γήπεδο και τις προπονητικές εγκαταστάσεις. «Η ομάδα σου παρέχει όλες τις ανέσεις» ήταν μια από τις χαρακτηριστικές ατάκες του Πορτογάλου προπονητή και ήταν σα να «φωτογραφίζει»  την Μπενφίκα και την Πόρτο. Ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός είναι στο ίδιο επίπεδο μ’ αυτές τις δύο πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ.

Και αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως δεν είναι μόνο ο Πέδρο Μαρτίνς που έχει μείνει εντυπωσιασμένος, μιλώντας με θερμά λόγια για το προπονητικό κέντρο των πειραιωτών. Το ίδιο είχε κάνει και ο Μάρκο Σίλβα εόταν ίχε έρθει στην χώρα μας για να δουλέψει στον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος κόουτς είχε επίσης μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για το προπονητικό κέντρο των ερυθρόλευκων. Και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως ο Σίλβα είχε δουλέψει (πριν έρθει στον Ολυμπιακό) στην τρίτη δύναμη του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Κι αυτή είναι μια πολύ μεγάλη διαφήμιση για τον Ολυμπιακό. Να μιλάει δηλαδή με τα καλύτερα λόγια για τις εγκαταστάσεις του συλλόγου ένας ξένος προπονητής. Και είναι αλήθεια πως ο Μαρτίνς δεν περίμενε να δει τόσο προηγμένο προπονητικό κέντρο και οι εγκαταστάσεις στου Ρέντη του έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση. Το είχε πει αυτό άλλωστε από την πρώτη στιγμή στους ανθρώπους της ομάδας.

Εγκαταστάσεις στις οποίες ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει επενδύσει δεκάδες εκατ. ευρώ για να φτάσουν στο σημείο να θεωρούνται top επιπέδου σε όλη την Ευρώπη. Ο Πορτογάλος είχε μείνει εντυπωσιασμένος από την πρώτη στιγμή. Και τι είπε λοιπόν στους συμπατριώτες του; Αυτό που του έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού θεωρεί κάτι παραπάνω από σημαντική την διαρκή αναβάθμιση του προπονητικού κέντρου της ομάδας του λιμανιού και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δώσει περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ. Για να έχουν προπονητής και παίκτες του Ολυμπιακού, τις ανέσεις που απολαμβάνουν λίγες ομάδες στην Ευρώπη.

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί κι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι ο νέος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και από τα όσα έχει δει στην χώρα μας. Έχει καταλάβει επίσης από τις πρώτες κιόλας μέρες τι σημαίνει να είσαι προπονητής του Ολυμπιακού και καταλαβαίνει τις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν.

Η αναφορά του άλλωστε στην ανάγκη να επιστρέψει η ομάδα του Πειραιά στις κατακτήσεις τίτλων φανερώνει και την οριοθέτηση των στόχων ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο Μαρτίνς δήλωσε λοιπόν ενθουσιασμένος από τις συνθήκες που έχει συναντήσει στον Ολυμπιακό και τώρα καλείται να δημιουργήσει μια νέα ομάδα, η οποία θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.

Τώρα όλα είναι στο χέρι του προπονητή και των παικτών. Να προχωρήσουν με σκληρή δουλειά στην εφαρμογή του πλάνου που θα δώσει στον Ολυμπιακό την δυνατότητα να πανηγυρίσει ξανά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ