Το στοίχημα Καρυπίδη και Ερέρα

Το στοίχημα Καρυπίδη και Ερέρα

Η προσέλκυση των «πρώτων επιλογών» και ο χρόνος μιας πλήρους προετοιμασίας για να παρουσιαστεί άμεσα ανταγωνιστικό το νέο γκρουπ

Ο Πάκο Ερέρα είναι ο εκλεκτός του Θόδωρου Καρυπίδη για τον πάγκο του Άρη. Όχι όμως μόνο γι αυτόν. Στο πρόσωπό του, ο πρόεδρος του Άρη, βλέπει τον συνεργάτη που μπορεί να είναι -άτυπα αλλά ταυτόχρονα- και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

Γιατί όμως μετά από μια πετυχημένη σεζόν με μοντέλο «τριανδρίας», προέδρου-τεχνικού διευθυντή-προπονητή, γίνεται μια άλλη επιλογή; Ο Καρυπίδης κρίνει προφανώς ότι η επιλογή του Ερέρα είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να κάνει, έχοντας την εμπειρία, τις γνωριμίες και προφανώς και τη διάθεση να αναλάβει αυτό το φορτίο.

Την επόμενη μέρα, θα μείνει ένας κορμός παικτών από τους υπάρχοντες, ο Ερέρα συμφωνεί σε αυτό και θα έχει λόγο και άποψη για όλες τις επόμενες κινήσεις.

Κυρίως, θα είναι αυτός που θα αναλάβει να επιλέξει το γκρουπ των παικτών που θα δώσουν στον Άρη της νέας σεζόν το «χαρακτήρα» που θα έχει στο γήπεδο.

Θεωρείστε δεδομένο ότι ένας προπονητής με την εμπειρία του Ερέρα στα γήπεδα, θα θελήσει να θωρακίσει εαυτόν με κινήσεις σε θέσεις που όλοι οι προπονητές θεωρούν κομβικές: Στον άξονα.

Μοιάζει προφανές ότι και ένας – δυο ακόμη, θα είναι παίκτες που γνωρίζει και εμπιστεύεται από τα προηγούμενα χρόνια και (ενδεχομένως θα) αγωνίζονται σε άλλες θέσεις. Άρα το πρώτο που μπορεί κανείς να εκτιμά είναι ότι τρεις ως έξι παίκτες «ενδεκάδας» θα είναι της απολύτου επιλογής του έμπειρου προπονητή.

Εκεί, κατά τη γνώμη μου, είναι και το μεγάλο στοίχημα για τον Άρη: Αν το υλικό αυτό καταστεί εφικτό να συγκεντρωθεί στη Θεσσαλονίκη χωρίς απώλειες σε “πρώτες επιλογές” και σε χρόνο τέτοιο ώστε να κάνει μια πλήρη προετοιμασία με το υπόλοιπο ρόστερ, τότε θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ομάδα που θέλει να παρουσιάσει ο Καρυπίδης, άμεσα ανταγωνιστική και ικανή να διεκδικήσει πράγματα στο νέο πρωτάθλημα και κύπελλο.

Το «λάτιν» μοντέλο, που πρώτος ο Άρης δοκίμασε από το καλοκαίρι του 2006 και για μια πενταετία, που -αγωνιστικά- οδήγησε το κλαμπ σε καλές σεζόν, αποκτά και πάλι σάρκα και οστά.

Δεν υπάρχουν παρθενογενέσεις στο ποδόσφαιρο, θυμάμαι όμως και κάτι κωμωδίες του στιλ… «ο Άρης έφερε τον αφελληνισμό», λες και δεν έψαχνε για παίκτες αλλά για να στελεχώσει Μοίρα καταδρομών, μέχρι που όλοι άρχισαν να ψάχνουν παίκτες value for money στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ