Οι τρεις άξονες του Ολυμπιακού στις μεταγραφές

Οι τρεις άξονες του Ολυμπιακού στις μεταγραφές

Οι ερυθρόλευκοι προχωρούν τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό με την απόκτηση των καλύτερων Ελλήνων παικτών. Κινούνται στην γαλλική αγορά την οποία ξέρει καλά ο Μοντέστο και παράλληλα δραστηριοποιούνται σε Βραζιλία και Πορτογαλία για παίκτες που ξέρει καλά ο σύλλογος (Μολέντο) και ο προπονητής.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τις πρώτες κινήσεις για την ανασυγκρότηση του ρόστερ ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Και η αλήθεια είναι πως οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυναμικά με την απόκτηση του κορυφαίου παίκτη του πρωταθλήματος, του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Αυτό λοιπόν που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι να εστιάσει κάποιος στην μεταγραφική τακτική των πειραιωτών, στον τρόπο που κινείται ο Ολυμπιακός στην προσπάθεια να δημιουργήσει μια νέα ομάδα.

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι στο μεγάλο λιμάνι κινούνται σε τρεις άξονες σε ότι έχει να κάνει με την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός έχει χαράξει μια πορεία στις μεταγραφικές του κινήσεις και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει σ’ αυτό τον δρόμο. Την δραστηριοποίηση σε αγορές τις οποίες ξέρει καλά.

1.Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να δώσει έμφαση στην απόκτηση Ελλήνων παικτών, οι οποίοι όμως θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Γι’ αυτό το λόγο οι πειραιώτες κινήθηκαν για να πάρουν παίκτες τους οποίους γνωρίζουν καλά. Προχώρησαν στην απόκτηση του Λάζαρου. Είναι έτοιμοι ν’ ανακοινώσουν την μεταγραφή του Φετφατζίδη.

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης θα γυρίσει στου Ρέντη και θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν επίσης στην απόκτηση του Δημήτρη Μάνου ο οποίος εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα της football league.

Οι πειραιώτες έχουν κινηθεί λοιπόν δυναμικά στην ελληνική αγορά, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι Έλληνες παίκτες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην προσπάθεια για την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γίνεται βέβαια εύκολα αντιληπτό πως οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν τις κινήσεις τους από την ελληνική αγορά καθώς τώρα μπαίνει ο Ιούνιος.

2.Η γαλλική αγορά μπορεί να προσφέρει σπουδαίες λύσεις στην ομάδα του Πειραιά, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού είναι Γάλλος.

Ο Φρανσουά Μοντέστο ξέρει πολύ καλά το γαλλικό πρωτάθλημα αλλά είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε πως γνωρίζει και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην δεύτερη κατηγορία στην Γαλλία. Κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Ο Ολυμπιακός δείχνει εμπιστοσύνη στον Μοντέστο και αυτό φαίνεται από τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Η επιλογή του Σανίν Πρίσιτς, το ενδιαφέρον για τον Ματετά που παίζει στην Χάβρη αλλά ανήκει στην Λιόν αλλά και η απόκτηση του Μαντί Καμαρά τον περασμένο Γενάρη, αποδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί δυναμικά το φετινό καλοκαίρι στην γαλλική αγορά.

Ο Μοντέστο έχει κάνει εκτεταμένο σκάουτινγκ καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς γι’ αρκετούς παίκτες κι έχει ενημερώσει σχετικά την διοίκηση αλλά και τον Πέδρο Μαρτίνς. Η παρουσία επίσης του Κριστιάν Καρεμπέ ενισχύει την διαπραγματευτική ικανότητα των ερυθρόλευκων για την ολοκλήρωση μεταγραφικών κινήσεων, ειδικά αν πρόκειται για παίκτη που αγωνίζεται στην Γαλλία.

3.Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού είναι Πορτογάλος. Και ως γνωστόν οι Πορτογάλοι προπονητές έχουν πολύ καλή άποψη για τους Βραζιλιάνους παίκτες. Είναι λοιπόν λογικό ο Πέδρο Μαρτίνς (ο οποίος έχει συνεργαστεί με πολλούς Βραζιλιάνους) να έχει προτείνει στην διοίκηση των πειραιωτών κάποιες λύσεις που θεωρεί ότι είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα του λιμανιού.

Και ο Ολυμπιακός όμως από την πλευρά του δείχνει διάθεση να «επιστρέψει» σε λάτιν ρυθμούς, καθώς η πρώτη επιλογή για το κέντρο άμυνας είναι ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, Ροντρίγκο Μολέντο.

Επίσης ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στα υπόψιν και επιλογές Πορτογάλων ποδοσφαιριστών τους οποίους γνωρίζει φυσικά από την θητεία του στο πρωτάθλημα της χώρας του. Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο 48χρονος προπονητής είναι υπέρ της απόκτησης Βραζιλιάνων παικτών. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ