Εθνική Ελλάδος : Η βοήθεια του κοινού και το «κάτι άλλο»!

Εθνική Ελλάδος : Η βοήθεια του κοινού και το «κάτι άλλο»!

Το χειροκρότημα που δέχθηκαν στο τέλος του ματς με την Κροατία οι Έλληνες διεθνείς αποτελεί το καλύτερο παράσημο για την προσπάθειά τους στην προκριματική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Όταν μένεις έξω από την πιο σημαντική ποδοσφαιρική διοργάνωση, έχοντας μάλιστα υποπέσει σε τόσα και τέτοια λάθη στο πρώτο ραντεβού με την παρέα του Μόντριτς και σε […]

Το χειροκρότημα που δέχθηκαν στο τέλος του ματς με την Κροατία οι Έλληνες διεθνείς αποτελεί το καλύτερο παράσημο για την προσπάθειά τους στην προκριματική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου.

Όταν μένεις έξω από την πιο σημαντική ποδοσφαιρική διοργάνωση, έχοντας μάλιστα υποπέσει σε τόσα και τέτοια λάθη στο πρώτο ραντεβού με την παρέα του Μόντριτς και σε τιμά με αυτήν τη συμπεριφορά τα κοινό σου, τότε αν μη τι άλλο έχεις κάθε λόγο για να συνεχίσεις με περισσότερη δύναμη την επόμενη φορά. Φαντάζεστε τους θεατές να χειροκροτούν τους ηθοποιούς μετά από μία αποτυχημένη παράσταση;

Από τη στιγμή λοιπόν που έχουν διαθέσιμη τη βοήθεια του κοινού τότε αυτό που απομένει για τους διεθνείς μας είναι να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό στο μέλλον, αν και για αυτό αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Σκίμπε, ο οποίος κατά δήλωσή του θα συνεχίσει στο τιμόνι της Εθνικής μας ομάδας.

Τι ακριβώς εννοούμε; Στα τρία ημίχρονα με την Κροατία είδαμε την ελληνική ομάδα να χάνει και να μην κάνει τίποτα για να το αλλάξει. Όχι γιατί δεν είχαν διάθεση οι παίκτες της αλλά επειδή εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να απειλήσουν με τον σχηματισμό που είχαν στο γήπεδο.

Με οκτώ και εννιά «ανασταλτικούς» παίκτες πως θα μπορέσεις να αντιδράσεις αν σου στραβώσει το παιχνίδι; Προφανώς και η Ελλάδα ξέρει καλά το κομμάτι της άμυνας αφού σε αυτήν τη γραμμή διαθέτει και τους καλύτερους παίκτες της που παίζουν στα προηγμένα πρωταθλήματα (Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρέτσος, Τοροσίδης) όμως πέρα από τον Μήτρογλου εξακολουθεί να μην υπάρχει άλλο σημείο αναφοράς στη δική της επίθεση.

Ο Σκίμπε μπορεί να έβαλε στο δεύτερο ματς τον Χριστοδουλόπουλο αλλά δεν τόλμησε να δώσει περισσότερο χρόνο στον Πέλκα ή τον Γιαννιώτα, εφόσον δεν είχε στη διάθεσή του τον Δώνη. Χωρίς ακραίους όμως πως θα απειλήσεις μπροστά; Κι αν δεν διαθέτεις, τότε είτε θα πρέπει να … ανακαλύψεις, είτε επιβάλλεται να αλλάξεις σύστημα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο με την ίδια τακτική, να μένει δηλαδή πίσω από την μπάλα στο δικό της μισό γήπεδο και να προσπαθεί να «κλέβει» τις νίκες. Οι αντίπαλοι της έχουν μάθει πλέον το παιχνίδι της και όταν παραβιάσουν την εστία της, τότε επί της ουσίας έχουν εκπληρώσει και την αποστολή τους, όπως το είδαμε να συμβαίνει στον αγώνα με την Κροατία.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε πιο επιθετική την Ελλάδα; Εδώ θα είμαστε και θα την περιμένουμε αλλά αν όμως δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε απλά θα ποντάρουμε στο πως θα χάσει ο αντίπαλος και όχι στο πως θα νικήσουμε εμείς. Και φυσικά οι πιθανότητες δεν θα είναι με τη δική μας την πλευρά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ