Έκανε με πολύ πειστικό τρόπο το 1-0

Έκανε με πολύ πειστικό τρόπο το 1-0

Ο Ολυμπιακός, έσπασε την έδρα του αιωνίου αντιπάλου του και πήρε το πλεονέκτημα, με τον Παναθηναϊκό, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, να έχει παίκτες κλειδιά ήταν σε τραγική κατάσταση.

Πήγε, το πάλεψε και έκανε με χαρακτηριστική άνεση το 1-0. Ο Ολυμπιακός, που για πολλούς φίλους του δεν είχε τύχη πριν ξεκινήσει η σειρά, έσπασε την έδρα του αιωνίου αντιπάλου του και πήρε το πλεονέκτημα. Σαφέστατα και η σειρά έχει πολύ δρόμο ακόμα και τίποτα ποτέ δεν τελείωσε στο πρώτο παιχνίδι, όμως ορισμένα πράγματα φάνηκαν με το καλημέρα. Οι πράσινοι ήταν πολύ κακοί, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο,  παίκτες κλειδιά ήταν σε τραγική κατάσταση, ο κόουτς Πασκουάλ πολύ μέτρια διαχείριση σε όλο το ματς οπότε μοιραία ήρθε η ήττα.

Το ερώτημα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Μπορούν οι πράσινοι να πάρουν πάλι το πλεονέκτημα νικώντας στο ΣΕΦ είτε στο δεύτερο είτε στο τέταρτο παιχνίδι; Σαφέστατα και μπορούν. Πρωτίστως γιατί απέναντι τους δεν έχουν μια ομάδα φόβητρο, αλλά μια ομάδα με χτυπητές αδυναμίες και σημαντικά προβλήματα. Μπορούν γιατί απέναντι τους έχουν μια ομάδα με σοβαρά ζητήματα ενέργειας που μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο σε μια μεγάλη σειρά. Τότε θα πει κανείς γιατί έχασαν; Η απάντηση είναι πολύ απλή.

Έχασαν γιατί οι ερυθρόλευκοι τους χάλασαν το μυαλό, έχασαν γιατί πήγαν και έπεσαν στην παγίδα του ρυθμού που τους είχε στήσει ο Έλληνας κόουτς, έχασαν γιατί πήγαν πολύ χαλαροί στο ματς. Μπήκαν με την νοοτροπία ότι θα επικρατήσουν όπως και να έχει. Όταν απέναντι σου έχεις μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν έχεις περιθώρια εφησυχασμού σε κανένα σημείο.

Το αποψινό αποτέλεσμα είναι αφιερωμένο στους φιλάθλους εκείνους του Ολυμπιακού που θεωρούσαν ότι η ομάδα τους θα έπαιζε απλά ρόλο κομπάρσου στους τελικούς. Είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που κοιτάνε πάντα και μόνο τη διαιτησία και ποτέ τα δικά τους λάθη και παραλείψεις. Μπράβο στον Σφαιρόπουλο και τον Παπανικολάου που μίλησαν μπασκετικά μετά το ματς σε αντίθεση με τον υπάλληλο της ερυθρόλευκης Κ.Α.Ε που βγήκε μετά το ματς να ρίξει πάλι λάδι στη φωτιά χωρίς λόγο πρακτικά. Και μιας και ο λόγος για τις διαιτητικές αποφάσεις να πούμε ότι σε ένα εξαιρετικά τοξικό περιβάλλον, αποτέλεσμα της συνεχούς γκρίνιας του Ολυμπιακού και των κάκιστων χειρισμών από πλευράς Ε.Ο.Κ, δεν επηρέασαν σε κανένα σημείο το αποτέλεσμα με εξαίρεση την τέταρτη περίοδο που τους έφυγε το πράγμα λίγο προς την μεριά των γηπεδούχων. Τα φάουλ στους ψηλούς των φιλοξενούμενων ήταν όλα με μοναδικό σφάλμα το τέταρτο του Πρίντεζη. Έδωσαν σωστά τεχνική στον Πασκουάλ και χαρίστηκαν σε Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ σε διαμαρτυρίες μετά από οφθαλμοφανή φάουλ. Τα υπόλοιπα αύριο με περισσότερη αγωνιστική ανάλυση του ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ