Η δουλειά του απόντος Φορτούνη δεν μπορεί να γίνει από έναν (μόνο) παίκτη…

Η δουλειά του απόντος Φορτούνη δεν μπορεί να γίνει από έναν (μόνο) παίκτη…

Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, θα χρειαστεί συνολική και συλλογική δουλειά για να «αντικατασταθούν» οι τελικές πάσες, οι ασίστ και το γκολ που δίνει ο αρχηγός

O Kάρλος Καρβαλιάλ μπήκε με το δεξί στον Ολυμπιακό. Κέρδισε νωρίς την εμπιστοσύνη ων παικτών και ξεπέρασε τα δυο πρώτα εμπόδια με την Μπάτσκα Τόπολα και τον Πανσερραϊκό. Το δεύτερο ήταν και το πιο δύσκολο. Ηταν γνωστό ότι ο Πανσερραϊκός θα έπαιζε με όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα και σε απόσταση τριάντα μέτρων μακριά από τον τερματοφύλακά του.

Καμιά άλλη ομάδα δεν έχει παίξει φέτος με τέτοιο τρόπο, ούτε ο Πανσερραϊκός. Με τέτοια άμυνα, σε γήπεδο μα παχύ και ακούρευτο χορτάρι το έργο των παικτών του Ολυμπιακού δεν ήταν εύκολο.

Διαβάστε επίσης: Η αντίδραση της χρονιάς από τον Μπαρτζώκα: Το «χοροπηδηχτό» και οι… μπουνιές στον αέρα (vid)

Ο κόουτς διαχειρίστηκε την κατάσταση με ψυχραιμία. Δεν άφησε να το καταβάλει το άγχος όσο περνούσε η ώρα και η αλλαγή που έκανε για να πάρει το παιχνίδι έβγαζε νόημα. Εφερε εκτός παιχνιδιού τον αναιμικό Ποντένσε κράτησε σωστά μέσα σε αυτό τον μαχητικό Μασούρα και πέρασε στο γήπεδο τον Ελ Αραμπί που είχε περάσει σε κατάσταση πρόωρης αποστρατείας επί ημερών Μαρτίνεθ. Το γκολ μπήκε η άμυνα απόφυγε τα παιδικά λάθη και ο Ολυμπιακό έφυγε από τις Σέρρες με τους τρεις πόντους και μια ανάσα από την επιστροφή του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά τα στραβοπατήματα Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Θα ήταν πραγματικό ευτύχημα να είχε ο κόουτς του Ολυμπιακού στη διάθεσή του τον Ελ Αραμπί στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Το σημειώνω αυτό γιατί ο Μαροκινός αρχισκόρερ διαθέτει ηγετική προσωπικότητα αλλά και οργανωτικά προσόντα. Να δυο ιδιότητες που θα λείψουν από τους ερυθρόλευκους στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Θα λείψουν γιατί θα λείψει ο Κώστας Φορτούνης που είναι τιμωρημένος. Με την ευκαιρία να σημειώσω ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού παίζει στην επίθεση και όχι στη θέση των στόπερ για να κιτρινίζεται με τόση άνεση από τους διαιτητές.

Ας ληφθεί σοβαρά υπόψη το κιτρίνισμα του αρχηγού. Κάτι μου λέει ότι αυτό το χρώμα θα το αντικρίζει συχνά και στη συνέχεια του πρωταθλήματος ο διεθνής χαφ. Κι ο νοών, νοείτο… Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από τους παίκτες με προσωπικότητα θα στερηθεί όχι μόνο τον τιμωρημένο Φορτούνη αλλά και τον Ελ Αραμπί που τραυματίστηκε. Το πλήγμα δεν είναι ελαφρύ και η αντικατάστασή τους δεν μπορεί να γίνει απλά από έναν παίκτη. Θα χρειαστεί συνολική και συλλογική δουλειά για να «αντικατασταθούν» οι τελικές πάσες, οι ασίστ και το γκολ που δίνει ο Φορτούνης.

Το έργο του Καρβαλιάλ δεν θα είναι εύκολο. Ο Ατρόμητος με αέρα στα πανιά του από την νίκη επί του Παναθηναϊκού θα θελήσει να πετύχει κάτι ανάλογο. Ο κόουτς του Ολυμπιακού είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει και πάλι μιλώντας στους παίκτες του για την ανάγκη να αποφύγουν τα λάθη στην άμυνα. Από εκεί και πείρα χρειάζεται όσοι παίξουν να δώσουν κάτι παραπάνω από τα συνήθη για να φτάσει ο Ολυμπιακό στη νίκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ