Μουντιάλ : Χωρίς τη Σκουάντρα Ατζούρα δεν θα είναι το ίδιο

Μουντιάλ : Χωρίς τη Σκουάντρα Ατζούρα δεν θα είναι το ίδιο

Η Ολλανδία; Νοκ άουτ από καιρό. Σε ένα ταξίδι στην ποδοσφαιρική άβυσσο που συνεχίζεται μια τετραετία τώρα και που δεν δικαιολογείται. Εδώ και λίγα λεπτά όμως ένα σοκ ακόμη μεγαλύτερο. Έξω και η Ιταλία. Το Μουντιάλ που έρχεται θα έχει Μέσι, Βραζιλία, θα έχει Γερμανούς και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Είναι 100% βέβαιο όμως πως κάτι […]

Η Ολλανδία; Νοκ άουτ από καιρό. Σε ένα ταξίδι στην ποδοσφαιρική άβυσσο που συνεχίζεται μια τετραετία τώρα και που δεν δικαιολογείται. Εδώ και λίγα λεπτά όμως ένα σοκ ακόμη μεγαλύτερο. Έξω και η Ιταλία. Το Μουντιάλ που έρχεται θα έχει Μέσι, Βραζιλία, θα έχει Γερμανούς και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Είναι 100% βέβαιο όμως πως κάτι θα του λείπει…

Υπάρχουν πολλοί που δεν τους συμπαθούν. Υπάρχουν άλλοι που τους λατρεύουν. Κανείς όμως που να μην τους αποδέχεται σαν μια από τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές σχολές του κόσμου. Μια από τις μεγαλύτερες εθνικές ομάδες, από την εποχή που ανακαλύφθηκε το ίδιο το παιχνίδι. Η κουλτούρα τους, η φινέτσα τους, η πονηριά τους, όλα με κάποιο τρόπο μαγικό χωρούν στην «θρησκεία» της Σκουάντρα. Της Ιταλίας που για πρώτη φορά έπειτα από 60 ολόκληρα χρόνια θα υποχρεωθεί ως έθνος να δει την τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου από την τηλεόραση!

Μαζί τους, εκατομμύρια οπαδοί από όλον τον κόσμο, που έγιναν ένα με τον Ντίνο Τζοφ, τον Πάολο Ρόσι, με τα μεγάλα 10άρια που σαν σε σκυταλοδρομία κουβάλησαν μέσα στις δεκαετίες τα «μυστικά» της αυθεντικής αυτής ποδοσφαιρικής τέχνης. Με τον Τζίτζι Μπουφόν που απόψε ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια, πως αυτό ήταν το φινάλε του με το εθνόσημο, σε ένα θλιμμένο τέλος εποχής.

Δεν προκρίθηκε άδικα η Σουηδία. Δεν θα είναι το ίδιο όμως δίχως την Ιταλία. Αν το Παγκόσμιο κύπελλο ήταν παζλ, ένα κομμάτι του θα ήταν δικό της. Όχι απαραίτητα για τις τέσσερις κατακτήσεις, αλλά για τις ίδιες τις αναμνήσεις. Και μεταξύ μας αυτό είναι κάτι που οι «σοφοί» του ποδοσφαίρου,  θα έπρεπε να το έχουν προβλέψει για να προστατεύσουν το ίδιο το προϊόν.

Οκτώ εστεμμένες (Ιταλία, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Αργεντινή, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία) συν την Ολλανδία, που δεν φόρεσε ποτέ το στέμμα, είναι οι 35 από τις 40 ομάδες στην ιστορία των τελικών των Μουντιάλ! Η τελευταία που μπόρεσε να μπει «σφήνα» ήταν η Τσεχοσλοβακία το 1962. Από τότε έχουν περάσει 55 ολόκληρα χρόνια

Θα έπρεπε αυτές οι ομάδες να έχουν άλλη αντιμετώπιση; Ναι, ίσως. Η FIFA που ετοιμάζεται να διαλύσει το καλεντάρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου για τα εκατομμύρια των Εμίρηδων (2022), που προφανώς και «καίγεται» για τα έσοδα της, ίσως θα έπρεπε να το έχει σκεφτεί λιγάκι καλύτερα όλο αυτό. Η ίδια χάνει. Η σημαντικότερη διοργάνωση της. Η βιτρίνα της.

Οκ, το αποφάσισε η δημοκρατία του αγωνιστικού χώρου και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι σεβαστό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και όμορφο για το ίδιο το παιχνίδι.

ΥΓ. Τρομερά άδικο για τον Γιόχανσον. Ο ήρωας του πρώτου ματς, ο σκόρερ που στέλνει την Σουηδία στα γήπεδα της Ρωσίας να χάνει σε ένα δευτερόλεπτο τα πάντα. Μακάρι να προλάβει, κόντρα στις προβλέψεις που πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι «σχετικές». Έστω να είναι εκεί… Το αξίζει και το δικαιούται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ