Το «μπλόκο», ο Ροντινέι, ο Γιόβετιτς και η μοναδική αλλαγή…

Το «μπλόκο», ο Ροντινέι, ο Γιόβετιτς και η μοναδική αλλαγή…

Το ματς στο Περιστέρι μας έδειξε πράγματα που γνωρίζουμε χρόνια τώρα αλλά και δεδομένα που άλλαξαν…

Ένα ημίχρονο στα «σκουπίδια» από τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι, και ένα «σφυροκόπημα» χωρίς όμως κανείς να έχει την ψυχραιμία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μια αλλαγή που άλλαξε όλη την εικόνα του Ολυμπιακού και η… μοναδική αλλαγή του Καρβαλιάλ που «φώναξε» πως υπάρχει «θέμα» μεσοεπιθετικά για την ομάδα του.

«Θέμα» στις… εφεδρείες καθώς μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός δεν είχε τον τιμωρημένο Φορτούνη, τον τραυματία Ελ Αραμπί και τον «χτυπημένο» με ίωση Μπιέλ την τελευταία στιγμή, μαζί με τον Καμαρά που έφυγε εσπευσμένα για την πατρίδα του για το σοβαρό προσωπικό θέμα.

Αν όμως κάτι είχε «γεμάτο» ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν ήταν η μεσοεπιθετική του γραμμή που όμως φτάνοντας στο τελευταίο ματς του 2023 είχε μείνει μόνο με τον Μασούρα (που παίζει ασταμάτητα) και τον Μπρίνιτς που μπήκε από το πουθενά βασικός και στο πρώτο ημίχρονο που έπαιξε δεν έδειξε τίποτα. Έχασε την πρώτη ευκαιρία ο Κροάτης αν και είναι άδικο να κρίνεται από ένα 45λεπτο μετά από μήνες ουσιαστικά στη «ναφθαλίνη».

Αλλά από την άλλη στον Ολυμπιακό δεν έχεις και πολλές ευκαιρίες. Όπως και να έχει και με τους 12 που έμεινε ο Ολυμπιακός, όσους δηλαδή χρησιμοποίησε ο Καρβαλιάλ κρίνοντας πως κανείς από τον πάγκο δεν μπορεί να του δώσει ώθηση και λύσεις, μπορούσε να έχει νικήσει. Είτε αν ήταν σε καλή βραδιά ο Ελ Κααμπί, ή εύστοχος ο Γιόβετιτς και κυρίως ο Ποντένσε που είχε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες. Λίγο τυχερός να ήταν ίσως και βεβαίως αν για ένα έστω ματς… λειτουργούσε το VAR και για αυτόν.

Έχουμε το VAR να λειτουργεί με… υπερωρίες όταν γίνεται κάτι εις βάρος του, όταν όμως υπάρχουν παραβάσεις πέναλτι όπως για παράδειγμα του 73΄όπου ο Τζαβέλλας κλωτσάει κανονικά τον Ποντένσε και τον γκρεμίζει τότε για κάποιο λόγο… μπλοκάρει. Τα ξέραμε όμως αυτά, τα γνωρίζουμε και δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα με την οποία είναι αναγκασμένος να πορεύεται ο Ολυμπιακός. Τι πρέπει να κάνει; Να είναι όσο ισχυρός γίνεται για να τους νικήσει όλους.

Το έκανε στην εποχή του Μαρτίνς όπου τους πήρε «παραμάζωμα» όλους, μπορεί να το κάνει και τώρα. Ποντάροντας σε ότι καλό έχει στο ρόστερ του και στις προσθήκες που πρέπει να κάνει όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί ο Ιανουάριος κρίνει πολλά στην Ελλάδα. Και μια και λέμε για το τωρινό ρόστερ, το «μηχανάκι» Ροντινέι είναι το κλασσικότερο παράδειγμα.

Ο Βραζιλιάνος ήταν συγκλονιστικός στο Περιστέρι αλλά κανείς άλλος δεν έπιασε τα στάνταρ του. Αν ήταν ο Φορτούνης θα είχε νικήσει ο Ολυμπιακός, αλλά δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να εξαρτάται από έναν ποδοσφαιριστή όσο καλός είναι όπως ο αρχηγός του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ