Η ψύχωση για τίτλο, η απρέπεια και τα νούμερα (τηλεθέασης)…

Η ψύχωση για τίτλο, η απρέπεια και τα νούμερα (τηλεθέασης)…

Οι εξέδρες των γηπέδων είναι κλειστές κι έτσι δεν θα ακουστούν οι... επιδοκιμασίες των οπαδών για την απόλυση του Γιοβάνοβιτς

Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει και για ψύχωση για την κατάκτηση επιτέλους ενός πρωταθλήματος. Είναι πολλές φορές που η ψύχωση οδηγεί σε ακατανόητες συμπεριφορές ακόμα και σε συμπεριφορές στα όρια της απρέπειας. Αφήνω δε κατά μέρος ότι η ψυχώσεις σπανίως οδηγούν στα αντικείμενα του πόθου.

Αυτή η ψύχωση φαίνεται να είναι η αιτία που οδήγησε στην αντικατάσταση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον Φατίχ Τερίμ. Αλλη αιτία μπορεί να αναζητηθεί στις σχέσεις της ιδιοκτησίας του ΣΚΑΙ με τον Τούρκο τηλεοπτικό μεγαλοπαραγωγό Ατζούν.

Ο τελευταίος πέραν του ότι έχει αναλάβει μεγάλο μέρος του προγράμματος του καναλιού είναι και ιδιοκτήτης ομάδας στην premier league.

Μπορεί λοιπόν ο καθένας να σκεφτεί μήπως η πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ θα φέρει δύο τρανταχτές μεταγραφές τον Γενάρη. Δεν μπορεί, κάτι φανταχτερό θα είδε μπροστά του Γιάννης Αλαφούζος αποφασίζοντας την αντικατάσταση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον 70χρονο τεχνικό με το βαρύ βιογραφικό.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο τρόπος με τον οποίο αντικαταστάθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν τιμά τον σύλλογο και την ιστορία του. Μια μέρα πριν ο νέος τεχνικός βάλει την πράσινη φόρμα και μεταβεί στο Κορωπί, η φίλαθλη κοινή γνώμη, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μάθαιναν για την πρόσληψή του και την απόλυση του Γιοβάνοβιτς από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οταν όλος ο κόσμος το είχε τούμπανο τότε από τον Παναθηναϊκό αποφάσισαν να μην το κρατήσουν κρυφό καμάρι και να ενημερώσουν τον κόσμο της ομάδας.

Οπως συμβαίνει συνήθως -και αυτό δεν αφορά μόνο τον Παναθηναϊκό- γρήγορα ξεχάστηκε το τι έχει πετύχει στην ομάδα αυτή ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τι παρέλαβε πριν από περίπου δυόμιση χρόνια και τι παραδίδει. Ξεχάστηκε ότι ο κόσμος της ομάδας ξαναπήγε στο γήπεδο, άρχισε να χειροκροτεί και να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Μέτρησε από ό,τι φαίνεται πολύ λίγο η αποδοχή που είχε από τον κόσμο ο συγκεκριμένος προπονητής. Ο Γιοβάνοβιτς ήταν η βασική, αν όχι μόνη, αιτία που σταμάτησαν ακούγονται από την εξέδρα από δοκιμασίες στο πρόσωπο Γιάννη Αλαφούζου.

Τώρα, διοικητικός ηγέτης των πράσινων έχει αναλάβει ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Ο Τούρκος προπονητής έρχεται για να φέρει στους πράσινους το πρωτάθλημα. Αν τα καταφέρει έχει καλώς και σχεδόν κανένας δεν θα θυμάται το πώς έγινε η αντικατάσταση του Γιοβάνοβιτς τον χειμώνα.

Τυχερός από αυτή την άποψη ο κύριος Αλαφούζος διότι τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας θα γίνονται σε άδεια γήπεδα για τους γνωστούς λόγους. Ετσι δεν θα μετρήσει από πρώτο χέρι τις αντιδράσεις για την απόφασή του.

Με την απόλυση του Γιοβάνοβιτς το ελληνικό ποδόσφαιρο χάνει έναν ικανό προπονητή αλλά και ένα σπουδαίο άνθρωπο. Μια σοβαρή προσωπικότητα με μετρημένο λόγο και συμπεριφορά που εξέπεμπε σεβασμό. Θα μας λείψουν ο τεκμηριωμένος λόγος, οι ολοκληρωμένες απόψεις του αλλά και τα σωστά (για αλλοδαπό) ελληνικά του. Ο αντικαταστάτης του διαθέτει πλούσιο βιογραφικό.

Προπονητικά μπορεί να χαρακτηριστεί ξεπερασμένος. Τα χρόνια βαραίνουν στις πλάτες του και ουσιαστικά εκλήθη ενώ βρισκόταν σε καθεστώς αποστρατείας. Αυτό δεν σημαίνει πως θα αποτύχει στον Παναθηναϊκό. Εχει την εμπειρία και τις παραστάσεις και ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει να κάνεις πρωταθλητισμό.

Ηρθε άλλωστε αποκλειστικά για αυτό το σκοπό, για να δώσεις στον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα. Αν δεν τα καταφέρει η αποτυχία δεν θα βαραίνει τον ίδιο αλλά εκείνους που τον έφεραν. Το κρίμα θα πέσει αποκλειστικά στις πλάτες του Γιάννη Αλαφούζου ακόμα κι αν ο Ατζούν κάνει υψηλά νούμερα με τη νέα version του survivor…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ