Παναθηναϊκός : Ζητείται αντίδραση

Παναθηναϊκός : Ζητείται αντίδραση

Εκείνο που ζητούν από το σημερινό ντέρμπι οι πράσινοι είναι αντίδραση. Κατ' αρχήν απέναντι στους ίδιους τους εαυτούς τους, διότι οι ίδιοι ήταν εκείνοι που πήραν αψήφιστα τη διαδικασία των τελικών και πίστεψαν πως θα ήταν μια βόλτα στον κήπο.

Ο Παναθηναϊκός είναι στριμωγμένος μετά τη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στο ΟΑΚΑ στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών και πρέπει να αντιδράσει για να μην νιώθει πλέον τον τοίχο στην πλάτη του.

Στο ΣΕΦ ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του θα δοκιμαστούν πολύ σκληρά απέναντι σε μια «καυτή» έδρα, αλλά και έναν αντίπαλο που έχει ψυχολογία, ηθικό και φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο να τον εγκλωβίσει.

Εκείνο που ζητούν λοιπόν οι πράσινοι είναι αντίδραση. Κατ αρχήν απέναντι στους ίδιους τους εαυτούς τους, διότι οι ίδιοι ήταν εκείνοι που πήραν αψήφιστα τη διαδικασία των τελικών και πίστεψαν πως θα ήταν μια βόλτα στον κήπο.

Ξέρουν πολύ καλά πως έκαναν λάθος και θα το διορθώσουν μόνο εάν παίξουν με αυταπάρνηση, απόλυτη συγκέντρωση και συνέπεια στο πλάνο.

Ούτε τρίποντα του Αντετοκούνμπο στον αιφνιδιασμό, ούτε χαλαρές προσπάθειες του Γκιστ κάτω από το καλάθι, ούτε «τρέλες» από τον Τζέιμς, ούτε διαγωνισμός άστοχων τριπόντων από τον Καλάθη.

Ο Πασκουάλ θα επιδιώξει να αλλάξει τη διάταξη των παικτών το, ώστε από τις αλλαγές στην άμυνα του Ολυμπιακού οι πράσινοι όχι μόνο να μπορούν να έχουν μις ματς, αλλά να μπορούν να τα «διαβάσουν» γρήγορα και να επιτεθούν εκεί.

Περιμένει επίσης πολλά από τον Λεκαβίτσιους, από τον οποίο έχει ζητήσει να σουτάρει μετά το σκριν και να επιτεθεί στο καλάθι, ενώ ερωτηματικό παραμένει σε ποια κατάσταση θα εμφανιστούν οι Ρίβερς και Λοτζέσκι.

Οι δυο συγκεκριμένοι φαίνεται πως αναδεικνύονται στους «αδύναμους κρίκους» για τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, αφού όχι μόνο δεν είναι παραγωγικοί στην επίθεση, είναι και προβληματικοί στην άμυνα. Και αυτό είναι το χειρότερο.

Ο Παναθηναϊκός το έχει ξανακάνει. Το έχει καταφέρει πέρσι στον πέμπτο τελικό, όταν όλοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο, το θέμα είναι αν έχει τα… κότσια να το επαναλάβει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ