Η τελευταία έξοδος του Αλμπέρτο Μπρινιόλι

Η τελευταία έξοδος του Αλμπέρτο Μπρινιόλι

Ο πρώτος κύκλος του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έκλεισε άδοξα. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει και δεύτερος

Η αλήθεια είναι πως οι παροικούντες την ποδοσφαιρική Ιερουσαλήμ, μέρες τώρα ήταν ενήμεροι (ή έστω υποψιασμένοι) πως για τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι δεν υπήρχε γυρισμός: Ότι με απόφαση της διοίκησης του Παναθηναϊκού ο Ιταλός τερματοφύλακας δεν θα φορούσε ξανά τα πράσινα γάντια. Μάλιστα μια σειρά από ενημερωμένους ατζέντηδες –που πολύ λογικά είναι οι πρώτοι που πιάνουν τον… παλμό σε τέτοιες ιστορίες- επιβεβαίωναν την πρόθεση του club να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του στην αγορά του Γενάρη.

Αυτό που μάλλον δεν περίμενε κανείς, είναι το «χουνέρι» που οι Πράσινοι αποφάσισαν να κάνουν στον 32χρονο τερματοφύλακα προκειμένου να πάρουν μια οριστική απάντηση, όχι φυσικά για το αν ο Ιταλός θα υπογράψει νέο συμβόλαιο μαζί τους, αλλά για το αν ο Μπρινιόλι έχει ήδη υπογράψει κάπου αλλού. Και η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος τους, αν μη τι άλλου τους προσέφερε το δικαίωμα να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Μπρινιόλι: Η «αρπαγή» του Ιταλού από την ΑΕΚ ενόψει ντέρμπι

Τι έκανε ο Παναθηναϊκός; Ενημέρωσε τον 32χρονο τερματοφύλακα ότι δέχεται τους όρους του για να υπογράψουν νέο συμβόλαιο. Ότι του προσφέρουν μια συμφωνία για 3 χρόνια με ετήσιες αποδοχές 900.000 ευρώ. Αυτά φέρεται να ζητούσε ο Μπρινιόλι. Αυτά έβαλε στο τραπέζι ο Παναθηναϊκός που η προηγούμενη πρόταση του έφτανε ως τις 750.000 ευρώ. Ο Ιταλός όμως και την Τετάρτη στη συνάντηση που είχε με τον ιδιοκτήτη, Γιάννη Αλαφούζο, και χθες μιλώντας με τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή του club έκανε ότι μπορούσε ως ότου τελικά αναγκάστηκε να απορρίψει την πρόταση. Την πρόταση που ο ίδιος έκανε στην ομάδα!

Την ιστορία την επικοινώνησε δημόσια ο Παναθηναϊκός, και αν ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι διαφωνεί πως έγιναν έτσι τα πράγματα, τότε σαφώς και έχει κάθε λόγο να την πει διαφορετικά: Δεν είναι μόνο η ανάγκη για την αποκατάσταση της αλήθειας. Είναι και η υστεροφημία του. Και τέλος πάντων η λογική σκέψη πως τουλάχιστον οι φίλοι της ομάδας έχουν δικαίωμα να μάθουν και τη δική του εκδοχή. Πολλώ δε μάλλον σε μια συγκυρία που οι περισσότεροι εκτιμούν (ή και προδικάζουν) ότι και η επόμενη ομάδα του, από την 1η του Ιούλη, θα είναι ελληνική.

Η φημολογία για ΑΕΚ

Η ΑΕΚ –για την οποία εξελίσσεται και όλη αυτή η φημολογία- θέλησε χθες το απόγευμα, να ξεκαθαρίσει τη θέση της με μια διαρροή. Υποστήριξε πως είναι απόλυτα αβάσιμα όσα ακούγονται για εκείνη και τον Ιταλό τερματοφύλακα. Το «διεμήνυσε» στους ρεπόρτερ της γύρω στις πέντε. Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε όσα έγιναν με τον Μπρινιόλι τρεις ώρες μετά. Κάπου στις οκτώ. Κάποιοι που ξέρουν να μετρούν καλά (τις ώρες) εκτιμούν ότι η απόφαση της Κιτρινόμαυρης ΠΑΕ να πάρει θέση στο θέμα, ενόχλησε τους Πράσινους. Όχι γιατί εμμέσως μίλησε για έναν δικό τους ποδοσφαιριστή 24ώρες πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι, αλλά κυρίως γιατί το έκανε λες και ήξερε τι είχε συμβεί το μεσημέρι στο Κορωπί.

Υπερβολές στον μικρόκοσμο του ποδοσφαίρου; Ίσως. Η χθεσινή όμως σίγουρα είναι μια ιστορία από εκείνη που αφήνει το στίγμα της σε αυτόν τον Γενάρη και που αφήνει έναν ανοιχτό λογαριασμό ως το καλοκαίρι. Εκτός αν η επόμενη ομάδα (γιατί κάπου θα πρέπει να παίξει στο μέλλον) του 32χρονου πορτιέρο χτυπήσει την πόρτα του Παναθηναϊκού πριν το τέλος του μήνα ζητώντας να αποκτήσει από τώρα τον ποδοσφαιριστή που όπως ο καθένας καταλαβαίνει από εδώ και στο εξής θα τον… φάει η μοναξιά στο Κορωπί μέχρι τα τέλη Ιούνη που ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με τους Πράσινους.

Αν πρόκειται για κάποια ομάδα του εξωτερικού, η συγκεκριμένη «υπόθεση» δεν είναι απαγορευτική αν και ο Παναθηναϊκός είναι τόσο ενοχλημένος με τον ποδοσφαιριστή που το τελευταίο που θα ήθελε θα ήταν να τον εξυπηρετήσει: Οι Πράσινοι το πιθανότερο είναι να επιλέξουν να πληρώσουν τον Μπρινιόλι μισή σεζόν ακόμη, προκειμένου να τον έχουν «τιμωρία» παρά να τον αφήσουν να φύγει τώρα έστω με δέλεαρ ότι θα γλιτώσουν 200-300 χιλιάδες ευρώ. Μάλλον όμως δεν θα εμφανιστεί κανείς. Άρα ποιος ο λόγος για μια τέτοια συζήτηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ