Ιδεολογία του ενοικιαστή

Ιδεολογία του ενοικιαστή

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δεν νιώθει «μόνιμος» στον ΕΣΑΚΕ, γι΄αυτό και κάθεται στο περιθώριο.

Αν δεν είναι δικό σου το σπίτι, όσο ευσυνείδητος και αν είσαι δεν ασχολείσαι με την παραμικρή λεπτομέρεια. Φροντίζεις -αν είσαι ευσυνείδητος- να διατηρείς το οίκημα όπως το παρέλαβες, να το παραδώσεις χωρίς ιδιαίτερες ζημιές, ώστε να μην σε… καταριέται ο ιδιοκτήτης όταν θα φύγεις. Αυτή είναι η ιδεολογία του νοικάρη…

Ο πρόεδρος τους ΕΣΑΚΕ δεν είναι (ευτυχώς) «ισόβιος». Δεν θα αντέχαμε δεύτερο Βασιλακόπουλο! Από αυτό το δεδομένο μέχρι του να ασπάζεται την ιδεολογία του νοικάρη η απόσταση είναι έτη φωτός.

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μοιάζει με… σώμα σε πλήρη αδράνεια. Καμία παρέμβαση, καμία συμμετοχή, καμία ενόχληση προς κάποια κατεύθυνση. Σαν να μην υπάρχει. Αν ήταν σε μικρότερη ηλικία θα μπορούσε να αφαιρέσει το Ευάγγελος και να ασπαστεί το… Τηλέμαχος (μακριά από τη μάχη). Θα του ταίριαζε καλύτερα.

Η μη παρέμβαση ενδεχομένως μεταφράζεται σε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Προφανώς δεν γνωρίζει πως χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη. Δεν γνωρίζει πως η εξαφάνιση προέδρου του ΕΣΑΚΕ δεν συνιστά αιτία ανακωχής. Προφανώς και δεν γνωρίζει την αξία του ρόλου που κλήθηκε να παίξει και τις υποχρεώσεις της θέσης του.

Μου είναι ιδιαιτέρως συμπαθής, εξαιρετικά χαμηλών τόνων αλλά σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι ότι χειρότερο μπορούσαμε να έχουμε. Το ελληνικό μπάσκετ σε αυτή ακριβώς τη φάση, χρειάζεται έναν άνθρωπο που να είναι αποφασισμένος να… σπάσει αβγά, να συγκρουστεί, να το υπερασπιστεί. Δεν με ενδιαφέρει (σε αυτή τη φάση) τίνος το μέρος θα έπαιρνε, αν θα αποτελούσε μέρος της λύσης ή του προβλήματος. Ήθελα έναν πρόεδρο που να νιώθει πρόεδρος και όχι προεδρεύον, που να αντιλαμβάνεται ότι σήμερα, 06 Ιουνίου του 2018, αυτός είναι ιδιοκτήτης και κανένας άλλος. Προφανώς και υπάρχει συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων, προφανώς και ο πρόεδρος δεν αποφασίζει και διατάζει, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με τον δεύτερο αόρατο πρόεδρο μετά τον Μιχάλη Μελή (τίποτα δεν είναι τυχαίο).

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ίσως ήταν ανέτοιμος να πάρει στα χέρια του την… καυτή πατάτα. Η θέση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ δεν εξαντλείται σε ανούσιους χαιρετισμούς, παραστάσεις με επιμελώς φτιαγμένο τον κόμπο της γραβάτας και ευχές για καλά Χριστούγεννα και καλό Πάσχα. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει τόσο πιο αργά θα ξεχάσουμε το πέρασμά του από το κτίριο της λίγκας, το οποίο είναι έτοιμο να βάλει… ενοικιαστήριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ