Όταν η εικόνα δεν επηρεάζει την εμπιστοσύνη

Όταν η εικόνα δεν επηρεάζει την εμπιστοσύνη

Η στήριξη που παρέχει ο κόσμος του Ολυμπιακού στην ομάδα και τον προπονητή της, αποδεικνύει πως οι πειραιώτες έχουν «χτίσει» το οικοδόμημα πάνω στην πιο στέρεα βάση.

Κάτι πολύ καλό έχει πετύχει ο Ολυμπιακός με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο τα τελευταία χρόνια και δεν αναφερόμαστε στο εντυπωσιακό μπάσκετ που έχουν παίξει οι «ερυθρόλευκοι» με τον Έλληνα προπονητή στην τεχνική τους ηγεσία.

Μια και μόνο ματιά στον τρόπο με τον οποίο στηρίζουν οι οπαδοί των πειραιωτών την ομάδα τους σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο, φανερώνει ένα και μόνο πράγμα.

To buzzer beater του Λίλαρντ έδωσε το ματς της χρονιάς στους Μπακς – Αντετοκούνμπο vs Βεζένκοφ 143-142 (vid)

Ότι το ντεφορμάρισμα που περνάει ο Ολυμπιακός δεν έχει επηρεάσει ούτε κατ’ ελάχιστον την εμπιστοσύνη του κόσμου στην ομάδα.

Κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος για τους πειραιώτες, καθώς αυτή η εμπιστοσύνη σφυρηλατήθηκε σε μια περίοδο που οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν κόντρα σε όλους και σε όλα και κυρίως πήγαν κόντρα μέχρι τέλους μ’ ένα προκλητικό σύστημα.

Και ο Ολυμπιακός έκανε όλες αυτές τις κινήσεις που έπρεπε για να δημιουργηθεί μια σχέση που δεν μπορεί να «λυγίσει» από μερικά αρνητικά αποτελέσματα.

Και δεν χωρά αμφιβολία πως η στήριξη που παρέχει ο κόσμος του Ολυμπιακού στην ομάδα και τον προπονητή της, αποδεικνύει πως οι πειραιώτες έχουν «χτίσει» το οικοδόμημα πάνω στην πιο στέρεα βάση.

Το χειροκρότημα των οπαδών στο αεροδρόμιο μετά την ήττα από την Μπασκόνια είναι η καλύτερη απόδειξη για την δυναμική που έχει η σχέση ομάδας – κόσμου και αυτή η δυναμική θα δώσει στους πειραιώτες την ώθηση όπως επίσης πρέπει να σταθεί κάποιος και στην αντίδραση που πρέπει να βγάλουν οι «ερυθρόλευκοι».

Πριν όμως αναφερθούμε στον πολύ σημαντικό αγώνα απέναντι στην Μακάμπι, θα πρέπει να τονίσουμε ότι βρισκόμαστε μέσα Γενάρη και τέτοια περίοδο δεν πήρε κανείς το πρωτάθλημα ή την Ευρωλίγκα. Οι τίτλοι θα κριθούν σε τέσσερις – πέντε μήνες από σήμερα και φυσικά ουδείς μπορεί να προβλέψει την κατάσταση που θα είναι οι ομάδες εκείνη την περίοδο.

Αυτό είναι βεβαίως το ένα κομμάτι καθώς το άλλο έχει να κάνει με την αντίδραση που πρέπει να βγάλει ο Ολυμπιακός κι αυτό το ξέρει ο Μπαρτζώκας.

Λέτε να βλέπουν όλοι ότι η ομάδα του Πειραιά έχει «θέματα» και να μην το βλέπει ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρωλίγκα τα δύο τελευταία χρόνια;

Ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο Μπαρτζώκας τι έχει ν’ αντιμετωπίσει και ο κόουτς των πειραιωτών καλείται να πάρει τις αποφάσεις του με προφανή στόχο την άμεση βελτίωση της κατάστασης.

Σ’ αυτή την προσπάθεια ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» θα έχει στο πλευρό του μια ομάδα ενωμένη και τον κόσμο του Ολυμπιακού στο πλευρό του. Το ΣΕΦ θα είναι γεμάτο και στο παιχνίδι με την Μακάμπι γιατί έτσι πρέπει, γιατί αυτό είναι το σωστό.

Γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να είναι εκεί για να δώσει ώθηση στην ομάδα του σ’ ένα από τα πλέον κομβικά παιχνίδια της διοργάνωσης.

Είπαμε και στον πρόλογο ότι η εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα του ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι αδιαπραγμάτευτη. Κι αυτό το ξέρει και ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του.

Κι όσο για το μήνυμα που έστειλε ο Κάνααν; Όλοι είναι έτοιμοι για «μάχες» και υψηλές πτήσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν χωρίς στήριξη οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Μπαρτζώκας είναι προπονητής του Ολυμπιακού αλλά πρώτα απ’ όλα είναι οπαδός της ομάδας και ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει να έχεις τον κόσμο του Ολυμπιακού στο πλευρό σου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ