Άρης : Η ταχύτητα όσων μένουν και ο Ντε Γκαλαρέτα

Άρης : Η ταχύτητα όσων μένουν και ο Ντε Γκαλαρέτα

Το σκεπτικό πίσω από τις ανανεώσεις, η φιλοσοφία του νέου προπονητή και o αστάθμητος παράγοντας… Αμπιντάλ.

Η (προφορική συμφωνία για την) ανανέωση συμβολαίου του Ούγκο Σόουζα, δεν ήταν επιτυχία. Ούτε για τον Άρη ούτε για τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Δεν είναι Αβραάμ ή Ρονάλντο ο Πορτογάλος, αλλά είναι μια καλή επιλογή, μπορεί να παίξει σε άμυνα με δύο ή τρεις στόπερ και «ξέρεις» τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο.

Η ομάδα που έκανε τη δουλειά στη Β Εθνική, είχε έναν αριθμό παικτών που -οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι- έχουν την ποιότητα να σταθούν στο επόμενο επίπεδο. Ένας από αυτούς ήταν ο Σόουζα και η παραμονή του ήταν κίνηση που διασφαλίζει ότι το κλαμπ δεν θα περιμένει να δει αν ευστόχησε σε άλλη μια καλοκαιρινή επιλογή παίκτη, γιατί θα κάνει έτσι κι αλλιώς πολλές.

Ένας ακόμη τέτοιος είναι σίγουρα ο Πλατέλλας, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Αναγνωστόπουλο, έναν κίπερ 23 ετών που έχει καλές παραστάσεις για την ηλικία του, δυνατότητες να εξελιχθεί γρήγορα και να αποδειχθεί και επένδυση για το σύλλογο. Το ίδιο ισχύει για μένα και για τον Τζανακάκη, έναν δεξιό μπακ με μοιρασμένο παιχνίδι και στα δύο μισά.

Αναφέρομαι στους τρεις (αλλά ακόμη και ο τερματοφύλακας δεν είναι αργός στην ενέργεια) γιατί έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, που μου μοιάζει ότι λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν. Και προφανώς συμβαίνει μετά από τις συζητήσεις με το νέο προπονητή: Έχουν ταχύτητα υψηλότερη από το μέσο όρο στο υπόλοιπο ρόστερ που κλήθηκε να αξιολογήσει ο Πάκο Ερέρα.

Κακά τα ψέματα στη Σούπερ Λιγκ ο ρυθμός είναι εντονότερος από αυτόν που συνηθίσαμε τα τελευταία δυο χρόνια. Υπ’ αυτό το πρίσμα και με δεδομένο ότι όλοι οι προπονητές της Ισπανικής σχολής (όπως και οι Αργεντινοί φυσικά) που γνωρίσαμε στο Χαριλάου ζητούσαν ταχύτητα (στην απόφαση, την ενέργεια αλλά και στα πόδια) περιμένω κάτι ανάλογο ως απαίτηση για τα χαρακτηριστικά των παικτών του και από το νέο προπονητή.

Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της Δευτέρας να τον ακούσουμε να αναλύει το σχέδιο που έχει.

Είδα σήμερα από νωρίς, ψάχνοντας τις ειδήσεις στα θέματα της Μπάρτσα β’ μήπως και έβγαζε κάτι το ρεπορτάζ για παίκτες της δεύτερης ομάδας που ίσως αποφασίστηκε ότι θα αποχωρήσουν, ότι ο Ερίκ Αμπιντάλ ανέλαβε υπεύθυνος μεταγραφικού σχεδιασμού στην τεχνική γραμματεία των μπλαουγκράνα, αντί του Ρόμπερτ Φερνάντες.

Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Ναι, ο Γάλλος πέρασε από τη χώρα μας και (πολύ θα ήθελα να σκέφτεται ότι) ξέρει πως ο Άρης μπορεί να προσφέρει συνθήκες βελτίωσης σε παίκτες που ανήκουν στη Μπάρτσα, είναι καλύτεροι από το επίπεδο της τρίτης κατηγορίας αλλά δεν θα παίξουν στην πρώτη ομάδα της. Αλλά μπορεί να μη λέει και τίποτα απολύτως.

Φοβάμαι μήπως θελήσει να αξιολογήσει από την αρχή όλες τις υποθέσεις που ο προκάτοχός του είχε δρομολογήσει.

Μιλάμε, για να έχουμε μια εικόνα μεγεθών, για έναν προϋπολογισμό 47 εκατομμυρίων που… τσακίστηκε στα βράχια του υποβιβασμού, πολλά λεφτά για να μην θελήσουν έστω και σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσουν κάτι από όσα δαπάνησαν.

Για παράδειγμα, αν ήταν έτοιμοι να δώσουν ένα παίκτη «πληρωμένο», θα το κάνουν και τώρα ή ο Γάλλος θα το παίξει «σκληρός» και θα ζητήσει αλλαγή στρατηγικής;

Αλήθεια, δεν ξέρω κάτι, εκτός από το ότι παντού στον κόσμο, κάθε επόμενος θέλει μια πρώτη εντύπωση τουλάχιστον καλύτερη από τον προηγούμενο. Θα δούμε αν ο Ερέρα «πρόλαβε ήδη» να κάνει τη δουλειά, το ρεπορτάζ τον δίνει έτοιμο για συγκεκριμένες εισηγήσεις και προεργασία για έως 4 παίκτες από τη χώρα του.

Ο Ντε Γκαλαρέτα, μια φορά, μαθαίνω ότι θα φύγει από τη Μπάρτσα β’ και αναζητείται η φόρμουλα. Για να παίξει στη Μπάρτσα δεν το συζητάμε: Είναι στη λάθος στιγμή στη λάθος θέση, ως κεντρικός χαφ. Ταυτόχρονα είναι πολύ ποιοτικός για τη Σεγούντα β.

Μου προκύπτει, επίσης, ότι είναι θετικός για βήμα εκτός Ισπανίας. Με τη διαφορά ότι αυτό δε σημαίνει αυτόματα ότι προτιμά την Ελλάδα, άνθρωποι που γνωρίζουν λεπτομέρειες λένε ότι έχουν δοθεί εξουσιοδοτήσεις και για όλες τις άλλες –πλην Ισπανίας- προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Αν τα καταφέρει μ’ αυτόν ο Άρης, πιστεύω ότι θα πάρει μεγάλη βοήθεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ