Η… λευκή πετσέτα, οι αφίξεις που συνεχίζονται και το αναπτερωμένο ηθικό

Η… λευκή πετσέτα, οι αφίξεις που συνεχίζονται και το αναπτερωμένο ηθικό

Η νίκη επί του Αρη εκτός έδρας έδειξε ότι οι ερυθρόλευκοι μπορούν, αλλάζοντας την εικόνα τους, να το πάνε μέχρι τέλους. Κι έτσι, οι αφίξεις συνεχίζονται…

Υπήρχε κι ο άλλος δρόμος. Να μείνει η ομάδα με τα λάθη και τις μεταγραφικές αβαρίες του περασμένου καλοκαιριού περιμένοντας το επόμενο καλοκαίρι για να διορθώσει την κατάσταση. Θεωρητικά θα μπορούσαν να σκεφτούν με αυτό τον τρόπο στον Ολυμπιακό και να αρχίζουν την προετοιμασία για την αγωνιστική αντεπίθεση της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς. Σε άλλες ομάδες μπορεί να έκαναν αυτή την επιλογή.

Στον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο να σκεφτούν με αυτό τον τρόπο. Ακόμα και σε αυτή την περίοδο που είναι σαφές ότι το διαιτητικό πετσόκομμα πάει σύννεφο. Όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό μιλάμε για την ανάγκη να πρωταγωνιστεί ακόμα κι όταν όλα δείχνουν να είναι εναντίον του. Κι όποιος προσπαθεί να κάνει ριζικές αλλαγές μέσα στον χειμώνα σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσει γερά και για να πάρει και για να απομακρύνει.

Η λευκή πετσέτα είναι φράση άγνωστη για την ομάδα του Πειραιά. Είναι κάτι που πάει κόντρα στον ψυχισμό των οπαδών αλλά και των διοικούντων. Ετσι εξελίσσεται ένα μεταγραφικό ντεμαράζ με συνεχές αφίξεις νέων παικτών προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί και να αντεπιτεθεί. Δύσκολη δουλειά για μια ομάδα που δεν έχει βασικό κορμό και ψάχνει να τον δημιουργήσει από την αρχή κάνοντας πολλές μεταγραφές; Τον Ιανουάριο. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει αναλάβει δύσκολη αποστολή. Τα στραπάτσα από ΠΑΟΚ και Φράιμπουργκ, οι αναιμικές εμφανίσεις με Ατρόμητο και Λαμία έδειξαν ότι δεν απαιτούνται διορθώσεις και συμπληρώματα. Χρειάζονται δραστικές μεταβολές.

Όταν ψάχνεις παίκτες τον χειμώνα ξέρεις ότι και δύσκολο είναι να τους βρεις και πιο ακριβά είναι πιθανόν να τους πληρώσεις. Κυρίως γνωρίζεις ότι θα πρέπει να έχεις υπομονή για να πετύχεις τους στόχους σου. Ότι ζητείς παίκτες που δεν περισσεύουν στις ομάδες τους και για να τους παραχωρήσουν θέλουν πρώτα να βρουν τους αντικαταστάτες τους. Οι ερυθρόλευκοι μοιάζει να πήραν νυστέρι και να πραγματοποιούν τομές πάνω στο σώμα της ομάδας. Παίρνουν παίκτες για όλες τις γραμμές και αλλάζουν τον άξονα της ομάδας. Τέτοιες δουλειές δεν είναι εύκολο και να γίνουν και εφόσον γίνουν να αποδώσουν άμεσα καρπούς.

Ο χρόνος προσαρμογής μπορεί να σημαίνει άσχημα αποτελέσματα. Όταν όμως έχεις εκτιμήσει ότι χρειάζονται δραστικές αλλαγές και έχεις πίσω σου μια διοίκηση που μπορεί να στηρίξει τότε τις βάζεις μπροστά. Αυτή τη φορά η λογική είναι ξεκάθαρη. Ερχονται παίκτες που θεωρητικά είναι καλύτεροι από αυτούς που υπάρχουν στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Αυτό ξεκαθάρισε από την πρώτη μέρα ο Καρβαλιάλ και αυτό φαίνεται να γίνεται.

Η νίκη επί του Αρη εκτός έδρας έδειξε ότι οι ερυθρόλευκοι έστω και με έξι βαθμούς από την κορυφή, έχουν τη δυνατότητα να μείνουν μέσα στο παιχνίδι της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Ότι μπορεί, αλλάζοντας την εικόνα τους, να το πάνε μέχρι τέλους. Ότι υπάρχει ο απαραίτητος ηλεκτρισμός για να συνεχίζουν την πορεία του στην Ευρώπη. Κι έτσι, οι αφίξεις συνεχίζονται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ