Τα ρίσκα που απέδωσαν και η «σφραγίδα» του Ελ Κααμπί

Τα ρίσκα που απέδωσαν και η «σφραγίδα» του Ελ Κααμπί

Ήταν μια καλή βραδιά για τον Ολυμπιακό, γιατί η ομάδα του λιμανιού έβγαλε αντίδραση και τώρα όλοι περιμένουν πως και πως τη ρεβάνς για να πάρουν οι «ερυθρόλευκοι» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη επί της Φερεντσβάρος με 1-0, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για το Conference League και δεν χωρά αμφιβολία πως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν σημαντικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ασφαλώς οι πειραιώτες θα έχουν δύσκολη αποστολή σε μια εβδομάδα στη Βουδαπέστη αλλά πάνε με τον «αέρα» της νίκης στο αποψινό ματς και τα δεδομένα πλέον είναι υπέρ τους.

Ήταν μια νίκη που την είχε μεγάλη ανάγκη ο οργανισμός του Ολυμπιακού, σε μια βραδιά που ήταν σημαντική για πολλούς λόγους.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 79-72: Τα… χρειάστηκε, αλλά πέρασε στα ημιτελικά

Πρώτα απ’ όλα ήταν μεγάλη υπόθεση γιατί οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση κι εν συνεχεία γιατί «ζέσταναν» τον κόσμο τους που γέμισε το Καραϊσκάκη.

Ήταν το πρώτο ματς μετά από καιρό που ο κόσμος του Ολυμπιακού μπόρεσε να πάει στο Καραϊσκάκη και οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» έφυγαν «γεμάτοι» από το γήπεδο, γιατί πάνω απ’ όλα είδαν την ομάδα τους να κάνει μεγάλη προσπάθεια.

Ήταν επίσης μια σημαντική νίκη και για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας του λιμανιού. Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον πολύπειρο κόουτς του Ολυμπιακού, ο οποίος θα πρέπει να πούμε ότι πήρε πολλά ρίσκο, τα οποία απέδωσαν.

Τόσο σε ότι αφορά τις επιλογές στο αρχικό σχήμα αλλά και στις αλλαγές που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο. Ρίσκαρε πολύ ο Μενιτλίμπαρ αλλά έβλεπε πως έπρεπε να «χτυπήσει» και να πάρει το ματς, εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες της ουγγρικής ομάδας.

Και οι αλλαγές που έκανε βοήθησαν σημαντικά τους πειραιώτες. Ο Ποντένσε προκάλεσε πολλά «ρήγματα» στην άμυνα της Φερεντσβάρος από δεξιά ενώ και ο Όρτα βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Με την είσοδο του Όρτα ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και είχε τον έλεγχο του αγώνα κι όσο περνούσαν τα λεπτά το παιχνίδι πήγαινε προς την περιοχή της Φερεντσβάρος.

Στο τελευταίο 15λεπτο ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο γήπεδο και τον Γιόβετιτς και μια ματιά στη φάση του γκολ φανερώνει πόσο σημαντική ήταν αυτή η αλλαγή. Ο Μαυροβούνιος έδωσε στήριγμα στον Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός βρήκε κι ένα ακόμα στήριγμα στην επίθεση, αλλά το στοιχείο που φυσικά έκανε τη διαφορά ήταν η πίεση που έβγαλαν οι πειραιώτες σε όλο το δεύτερο μέρος.

Κι όσο περνούσε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο ασκώντας πίεση στην αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν απειλήθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο.

Θα πρέπει πάντως να θεωρηθεί δεδομένο ότι ο Μεντιλίμπαρ θα πει πολλά στους παίκτες του για την λανθασμένη νοοτροπία με την οποία μπήκαν στο ματς, επιτρέποντας στους Ούγγρους να βρουν γκολ από στατική φάση, άσχετα με το αν αυτό ακυρώθηκε (σωστά) ως οφσάιντ.

Ήταν μια καλή βραδιά λοιπόν για τον Ολυμπιακό, γιατί η ομάδα του λιμανιού έβγαλε αντίδραση, σε μια δύσκολη περίοδο και τώρα όλοι περιμένουν πως και πως τη ρεβάνς για να πάρουν οι «ερυθρόλευκοι» την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ήταν επίσης ένα καλό δείγμα από τον νέο προπονητή των πειραιωτών, ο οποίος το «πάλεψε» πολύ το παιχνίδι, τόσο στη διάρκειά του με τον τρόπο που έδινε τις οδηγίες όσο και με τις αλλαγές του.

Ο Μεντιλίμπαρ που έχει πολλές εκατοντάδες ματς στο ισπανικό ποδόσφαιρο κι ένα Γιουρόπα Λιγκ στην τροπαιοθήκη του είδε την ευκαιρία και δεν ήθελε να την σπαταλήσει. Πήρε τα ρίσκο βλέποντας το πώς κυλούσε το ματς στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου μέρους και τα ρίσκο απέδωσαν.

Το γκολ της νίκης του Ολυμπιακού το πέτυχε ο Ελ Κααμπί για ν’ αποδειχθεί περίτρανα πόσο «πληγώθηκαν» οι πειραιώτες από το Κόπα Άφρικα και την απουσία του Μαροκινού σέντερ φορ.

Η επιστροφή του Ελ Κααμπί δίνει γκολ στην ομάδα του λιμανιού και ειδικά το αποψινό κόντρα στη Φερεντβάρος μπορεί να δώσει και μια ευρωπαϊκή πρόκριση.

Ο διεθνής στράικερ βάζει τη «σφραγίδα» του με γκολ σαν το αποψινό και είναι μεγάλη υπόθεση η επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ