Ολυμπιακός : Διαβάζοντας τους σωστούς αριθμούς

Ολυμπιακός : Διαβάζοντας τους σωστούς αριθμούς

Η ενδεχόμενη απόκτηση του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο και δύο ιστορίες από τα... παλιά.

Ζέεφελντ, καλοκαίρι 2007: Ένα από τα πρώτα «απογευματινά» διπλά με την ένταση στο φουλ. Από τη μια πλευρά σέντερ φορ ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, από την άλλη ο «νεοφερμένος» Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο ρυθμός υψηλός, παρότι και πολύ νωρίς είναι και μια παράξενη ζέστη έχει καθίσει στο… κεφάλι του μικρού χωριού των Άλπεων και δεν πρέπει να έφυγε ποτέ, ως την επιστροφή των Ερυθρόλευκων στα πάτρια εδάφη.

Γίνεται μια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, βγαίνει ο Ντάρκο φάτσα με το γκολ, κάνει μια σπεσιαλιτέ καρφωτή κεφαλιά αλλά… δοκάρι. Λίγο αργότερα ένα κόρνερ, ο Σέρβος δεν πηδά ψηλά αλλά η μπάλα σαν υπνωτισμένη καταλήγει στο κεφάλι του. Πάλι δοκάρι. Μπορεί να έχουν περάσει μπόλικα χρόνια, αλλά ορκίζομαι ότι σε εκείνο το «διπλό» ο μεγάλος αυτός φορ πρέπει να σημάδεψε το δοκάρι και τρίτη φορά.

Έβλεπε καθισμένος σε έναν πάγκο ο Ίλια Ίβιτς, και χαμογελούσε κάνοντας εκείνη τη χαρακτηριστική κίνηση «ανάθεμα» με τα χέρια. Τόσα δοκάρια, ούτε ο Όσκαρ Καρντόσο στη περσινή θητεία του στο λιμάνι.

Με το τέλος της προπόνησης, άνοιξε το καθιερωμένο πηγαδάκι. «Τα σπάσε τα δοκάρια ο Ντάρκο» είπε κάποιος από εμάς στον Ίβιτς. «Δεν πειράζει, θα τα βάζει όταν πρέπει» απάντησε εκείνος με την ιδιαίτερη προφορά του. «Ναι, αλλά πέρσι με τη Σοσιεδάδ, έβαλε μόλις τρία γκολ» πρόσθεσε κάποιος άλλος για… να ανάψει τη συζήτηση μιας και ο Κοβάσεβιτς έφτασε στον Ολυμπιακό σχεδόν στα τριάντα-τέσσερα και έπειτα από την πιο άδεια σεζόν της καριέρας του. «Φίλε, λάθος αριθμούς κοιτάζεις. Μη μένεις στα τρία γκολ, παρατήρησε τις 33 συμμετοχές που είχε. Ξέρεις τι σημαίνει για επιθετικό, 33 συμμετοχές στη Πριμέρα» έκλεισε την κουβέντα ο Ίβιτς για τον μέτεπειτα πρώτο σκόρερ της Σούπερ Λιγκ και MVP της σεζόν Ντάρκο-γκολ.

Τη θυμήθηκα πολλές φορές την ατάκα του αυτή. Τη θυμήθηκα και διαβάζοντας μια σειρά από πρώτα σχόλια που… ακολούθησαν την δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού, για τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Του 27άχρονου Ισπανού που σήμερα Τρίτη έρχεται στην Ελλάδα για να τελειώσει τη δουλειά με τους Ερυθρόλευκους. Τέσσερα γκολ είχε πέρσι, πέντε πρόπερσι με τη Λεγανές. Φορ χωρίς γκολ. Ναι, αλλά με 53 συμμετοχές σε αυτές τις δύο σεζόν. Με 53 συμμετοχές στο δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, καμία 20 εξ αυτών φουλ ενενηντάλεπτα. Έγραφε προχθές η Marca πως η παραμονή του στο ρόστερ είναι «προαπαιτούμενο» για το νέο προπονητή, Μαουρίσιο Πελεγκρίνο που μάλλον δεν πετά από τη χαρά του, από την ώρα που έμαθε πως ο Γκερέρο ετοιμάζει βαλίτσες για τον Πειραιά.

Αθήνα 2010: Άνθρωποι που ήδη γνώριζαν καλά τον Ερνέστο Βαλβέρδε από την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό, είχαν να το λένε για την αγωνία του μέχρι να οριστικοποιηθεί η απόκτηση ενός Νταβίδ Φουστέρ. «Έπαιρνε δύο-τρεις φορές την ημέρα τηλέφωνο, κάνοντας την ίδια ερώτηση. Πως πάμε, αν βρισκόμαστε κοντά κλπ. Ποτέ άλλοτε δεν είχε δείξει τόσο ενδιαφέρον για μια μεταγραφή» αποκάλυπταν μήνες αργότερα, όταν ο… ένας Φουστέρ είχε προλάβει να γίνει σημείο αναφοράς στη νέα αγωνιστική εκδοχή των Ερυθρόλευκων. Επιθετικός και εκείνος. Από την Βιγιαρεάλ με μια μόνο σεζόν στη Πριμέρα. Είχε 22 συμμετοχές, και μόλις 3 γκολ! Στην ίδια ηλικία με τον Γκερέρο, χωρίς το βιογραφικό του ως τότε να μπορεί να «μαρτυρήσει» τι θα ακολουθήσει. Πριν το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε παίξει Σεγούντα με την Έλτσε (37 συμ, 13 γκολ) και αυτό ήταν όλο. Στον Ολυμπιακό έβαλε 45 και είχε και 26 ασίστ σε 165 αναμετρήσεις μιας μυθικής καριέρας. Είχε επίσης ματς με… ανοιγμένα κεφάλια, με την ψυχή του να προσφέρεται στο χορτάρι!

Προφανώς δεν υπονοούμε ότι ο Γκερέρο είναι… Κοβάσεβιτς (με καριέρα 170 γκολ), ούτε βέβαια ότι είναι Φουστέρ. Τα δεδομένα όμως στην περίπτωση του είναι συγκεκριμένα. «Γεμάτες» σεζόν σε επίπεδο La Liga, σε εξαιρετική ηλικία και προφανώς ποδοσφαιριστής που ο Ολυμπιακός δεν τον ανακάλυψε σε μια μέρα (χθες) και τον φέρνει (σήμερα) στην Ελλάδα για τις ιατρικές εξετάσεις και τις υπογραφές. Πρόκειται για μια υπόθεση που δουλεύεται καιρό, όπως δουλεύονταν και εκείνη του Πρσιτς που ακόμη δεν έχει κλείσει πουθενά! Έχει γίνει σκάουτινγκ, έχει γίνει επιλογή από τον προπονητή που προφανώς μαζεύει τα κομμάτια έχοντας στο μυαλό του μια συγκεκριμένη εικόνα «παζλ». Δεν αποκλείεται να έχουν γίνει και κάποια τηλέφωνα σε καλούς φίλους στην Ισπανία (όπως στον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του Δημήτρη Σιόβα).

Το αναφέραμε και χθες. Ο Ολυμπιακός δεν έχει λόγο να βιάζεται στις μεταγραφές. Στη συγκεκριμένη φάση, τον απασχολούν μόνο συγκεκριμένες περιπτώσεις. Προφανώς ο Γκερέρο είναι μια από αυτές. Ο επιθετικός που τα ρεπορτάζ τον εμφάνιζαν ως μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ, η οποία με τη σειρά της αναζητά τον αντικαταστάτη του Σέρχιο Αραούχο (7 γκολ τον τελευταίο 1,5 χρόνο στη Λα Πάλμας πριν μετακομίσει στην Ελλάδα).

Ο Γκερέρο είναι επιθετικός, που μπορεί να παίξει στο «κουτί», που μπορεί να λειτουργήσει ως περιφερειακός. Είναι σίγουρα ένα από τα πρόσωπα που θα απασχολήσουν αυτό το καλοκαίρι. Μέχρι τις… πραγματικές συστάσεις!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ