Τα «κλειδιά» μιας μεγάλης πρόκρισης

Τα «κλειδιά» μιας μεγάλης πρόκρισης

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος, όχι μόνο με την πρόκριση αλλά και με την εμφάνιση της ομάδας του, καθώς είδε τον Ολυμπιακό να κάνει αυτά που είχε ζητήσει

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του στη Βουδαπέστη, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στη φάση των 16 του Conference League, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο (νίκες και στα δύο ματς με τη Φερεντσβάρος) ότι πέρασε η καλύτερη ομάδα.

Οι πειραιώτες πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο παιχνίδι ήταν εντυπωσιακή. Με δυο κουβέντες, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος στο αποψινό ματς σε σχέση με τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στο Φάληρο.

Διαβάστε επίσης: Do you believe in miracles…

Και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι η ελληνική ομάδα είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει τρία και τέσσερα γκολ, κυριαρχώντας απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος, όχι μόνο με την πρόκριση αλλά και με την εμφάνιση της ομάδας του, καθώς είδε τον Ολυμπιακό να κάνει αυτά που είχε ζητήσει.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθούμε σε δυο – τρία σημεία του αγώνα, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση της πρόκρισης από την ομάδα του λιμανιού.

1.Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι έχοντας τον απόλυτο βαθμό συγκέντρωσης, γεγονός που δεν επέτρεψε στην αντίπαλό του να πιέσει στα πρώτα λεπτά για να εκμεταλλευτεί την έδρα. Οι «ερυθρόλευκοι» απέφυγαν το εύκολο λάθος κι επίσης, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό, δεν έδωσαν στατικές φάσεις στη Φερεντσβάρος.

Με εξαίρεση ένα φάουλ του Φορτούνη κοντά στην περιοχή στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν έδωσε τη δυνατότητα στους Ούγγρους ν’ απειλήσουν με γεμίσματα από στατικές φάσεις.

Αντιθέτως στο δεύτερο ημίχρονο η Φερεντσβάρος εκτέλεσε αρκετά κόρνερ, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού είχε καλές αντιδράσεις.

2.Είχαμε αναφερθεί πριν από την έναρξη του αγώνα στη σημασία της απόδοσης των τριών χαφ του Ολυμπιακού στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Και η αλήθεια είναι ότι Έσε, Όρτα και Τσικίνιο, έκαναν ότι ακριβώς έπρεπε (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) για να πετύχει ο Ολυμπιακός τον στόχο του.

Δεν ήταν όμως μόνο η καλή ανασταλτική λειτουργία αλλά και το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, στο οποίο Όρτα και Τσικίνιο βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό.

Ειδικά ο Όρτα ήταν εξαιρετικός, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να δημιουργήσει επιθετικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Ο Όρτα ο οποίος ήταν πολύ καλός και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, δείχνει ότι είναι ένα δυνατό χαρτί στα χέρια του Μεντιλίμπαρ.

3.Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα ακόμα κι όταν οι Ούγγροι αποφάσισαν να ρισκάρουν στο δεύτερο μέρος. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους, κράτησαν καλά την μπάλα και ήταν σημαντικό πως βρήκαν καλή κυκλοφορία για να μην επιτρέψουν στους γηπεδούχους να κερδίσουν μέτρα στο χορτάρι.

Και ήταν επί της ουσίας ένα ματς στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν ότι βελτιώνουν μέρα με τη μέρα τον τρόπο παιχνιδιού τους και ο Μεντιλίμπαρ περνάει αυτό το μοντέλο που έχει στο μυαλό τους.

Το μοντέλο της επιθετικής πίεσης για το οποίο έχει μιλήσει πολύ στους «ερυθρόλευκους» και το οποίο βρίσκει εφαρμογή με τους τρεις χαφ στον άξονα. Κι εδώ δεν πρέπει να ξεχνά κανείς, ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε τρία απαιτητικά παιχνίδια σε μια εβδομάδα κι ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο και στα τρία.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια σημαντική πρόκριση και περιμένει τώρα να μάθει τον αντίπαλό του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ