«Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων»

«Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων»

Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση η Μακεδονία. Ο Κώστας Καίσαρης γράφει, για τον Προκόπη, τον Κυριάκο και τον Σάκη. Τη παροιμία του Γιάννη Κυράστα και τον θρησκευόμενο ταβλαδόρο, Πάνο Καμμένο.

ΤΟΥΣ κοροϊδεύουνε. Στη ψύχρα. Μπροστά στα μούτρα τους. Εκτάκτως λέει, στον Παυλόπουλο, ο Μητσοτάκης. Για τέτοιο χοντρό δούλεμα μιλάμε, ότι πέφτει. Να πούνε δηλαδή, ο Πάκης με τον Κυριάκο τι; Να παίξουνε κανένα τάβλι το καταλαβαίνεις. Να ανταλλάξουν απόψεις, περί ποιου θέματος; Έχει καμιά αξία, η άποψη του ενός, η του άλλου; Τη λαμβάνει κανείς υπόψη του; Λύθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα, ύστερα από συζήτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Άσε που αυτές τις μέρες ο Πρόεδρος, είναι σφόδρα στεναχωρημένος. Από τη περιπέτεια του φίλου του, του Σάκη. Από το δράμα που περνάει ο Σάκης Ρουβάς, με τη δέσμευση των λογαριασμών του. Έχει καμιά όρεξη ν’ ασχολείται με το Μακεδονικό;

-Η ΠΑΤΡΙΔΑ μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Η τιτανομαχία ανάμεσα στον Φίλιππο Βρυώνη και τον Μένιο Φουρθιώτη, έλαβε τέλος. Οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια. Τα μαχαίρια μπήκαν στα θηκάρια. Το μέλλον της ελληνικής τηλεόρασης, προβλέπεται λαμπρό.

-ΣΤΟ μεταξύ, αυτός που έχει φρύξει με το Μακεδονικό, είναι ο Λεβέντης. Ξέρει ότι πνέει τα λοίσθια, ότι τα ψωμιά του τελειώσανε, ότι αυτό το τσίρκο, των Κεντρώων, δεν ξαναμπαίνει στη Βουλή και παίζει τα ρέστα του. Μέχρι που ζήτησε την παραίτηση του Παυλόπουλου. Όταν πριν τρεις αιώνες ο Σάμιουελ Τζάκσον, είχε αποφανθεί, ότι «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων», κάτι τύπους σαν τον Λεβέντη, τον Καμμένο, τον Ψωμιάδη, τον Καρατζαφέρη και τον Πατούλη δεν τους είχε υπόψη του.

-ΞΥΝΙΣΑΝΕ τα μούτρα των Συριζαίων, επειδή ο Καλφαγιάννης, το παίζει γενικός δερβέναγας στην ΕΡΤ. Τι νομίζανε δηλαδή; Ότι τα κατακάθια του ΠΑΣΟΚ δεν θα τους καθόντουσαν στο σβέρκο; Ας προσέχανε. Όταν δίνανε μαζί των υπέρ όλων αγώνα κι ο Καλφαγιάννης ήτανε αγκαλιές και φιλιά με τον Αλέξης.

-Ο ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΟΣ, ο Γιάννης ο Κυράστας, συνήθιζε να λέει, μία παροιμία: «Και ψ@λή στο κώλο και ψυχή στο παράδεισο; Δεν γίνεται». Πάμε παρακάτω και συγκεκριμένα στον θρησκευόμενο ταβλαδόρο, που ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος. Σ αυτόν που περιφέρεται ανά την επικράτεια με στολή κυνηγού και βρυχάται εναντίον των εχθρών του Έθνους. Τον αδάμαστο πατριώτη που πάνω απ’ όλους και όλα βάζει την Ελλάδα. Ο εν λόγω Καμμένος, μετά της δέουσας σοβαρότητας που πρέπει να διακρίνει έναν σώφρονα πολιτικό ηγέτη, ενημέρωσε τον ελληνικό λαό επί του φλέγοντος θέματος: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν ψηφίζουμε όνομα που περιέχει τη λέξη Μακεδονία. Όποιος βουλευτής ψηφίσει διαγράφεται αυτόματα από την κοινοβουλευτική ομάδα. Οι ΑΝΕΛ εξακολουθούν να στηρίζουν τη κυβέρνηση».

-ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν κάποιος είναι πράγματι, πατριώτης όπως διατείνεται. Τι κάνει; Τι βάζει πάνω απ’ όλα; Τη Μακεδονία ή το Υπουργιλίκι; Τη Μακεδονία ή τα κιμπαριλίκια; Τη Μακεδονία ή την υπουργική Μερτσέντες; Τι οφείλει να κάνει ένας πατριώτης όταν η Μακεδονία, που είναι μία και ελληνική, κινδυνεύει; Το απλό. Ρίχνει την κυβέρνηση που είναι έτοιμη να συμβιβαστεί και να δώσει τα άγιο τοις κυσί και καθαρίζει. Έχει κάνει το χρέος του, απέναντι στην πατρίδα και στην ιστορία.

-ΑΝ πρόκειται περί κανονικού πατριώτη βέβαια. Αν ο πατριωτισμός είναι στο μπαλαμούτι και στο κουβεντιαστό, ξηγιέται, όπως έχει αποφανθεί ο Αλβέρτος Αϊνστάιν: «Και η πίτα αφάγωτη και ο σκύλος χορτάτος». Και το Μακεδονία περνάει με τις ψήφους των άλλων και εμείς με το «όχι» κάνουμε το καθήκον μας και το υπουργιλίκι είναι εξασφαλισμένο μέχρι το τέλος της τετραετίας. Ιδού λοιπόν, πόσο έξω είχε πέσει ο συχωρεμένος ο Κυράστας. Όλα γίνονται.

-ΚΑΙ κλείνω με μία ακόμα επιβεβαίωση, του όταν ακούς «πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια», παίρνεις δρόμο και τρέχεις. Μπας και γλυτώσεις. Έχουμε και λέμε: Δεκάξι χρόνια φυλακή, άκουσε ένας Δημήτριος Φουρλεμάδης. Πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη». Εκ δεξιών, του μακαριστού Χριστοδούλου. Ο εν λόγω Φουρλεμάδης, κρίθηκε ένοχος για το κακούργημα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος.

-ΤΡΑΒΗΧΤΙΚΕΣ, στα λεφτά που προορίζονταν για φιλανθρωπίες, σε τρίτες χώρες. Αντί να πηγαίνουν δηλαδή τα εκατομμύρια στους πένητες και τους αναξιοπαθούντες, πηγαίνανε στην απομέσα. Κάπου στα έξι εκατομμύρια και κάτι ψιλά. Επειδή, όμως πρόκειται περί καλού κυρίου, με πρότερο έντιμο βίο, γλύτωσε τα ισόβια. Πήρε και αναστολή, με δέκα χιλιάρικα εγγύηση. Που πάει να πει, ότι μέχρι το εφετείο, είναι ελεύθερος κι ωραίος. Η Ηριάννα, να σαπίσει στη φυλακή.

Στη μουσική επιλογή, Nashville Jam-All You Ever Do Is Bring Me Down.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ