Ολυμπιακός: Ο τρόμος στα μάτια τους…

Ολυμπιακός: Ο τρόμος στα μάτια τους…

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα είναι πλέον για τα καλά εδώ! Και τώρα προσδεθείτε…

«Βλέπω ξεκάθαρα τον Ολυμπιακό να είναι σε φόρμα και να επανακτά τη νοοτροπία του. Μπορούν να έρθουν μόνο με 5 παίκτες και να συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι τους. Τους τρέφω τον μέγιστο σεβασμό. Ένα μόνο σουτ τους αφαίρεσε το όνειρο να γίνουν πρωταθλητές.

Παίζουν καταπληκτικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου Αν μου ζητούσατε να αναφέρω μία ομάδα που θα διάλεγα για να κερδίσει την Ευρωλίγκα φέτος, θα έλεγα τον Ολυμπιακό». Τάδε έφη Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ιταλός προπονητής της Ζαλγκίρις που το είπε παραμονές του αγώνα και το έζησε με… τρόμο! Όπως και οι χιλιάδες Λιθουανοί που γέμισαν το γήπεδο για να τον θαυμάσουν… Και όχι μόνο αυτοί. Η Ευρώπη βλέπει τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα να επελαύνει!

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ξεσηκωμός για τα παιχνίδια με Βόλο και Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ο Θρύλος που έβαλε 95 πόντους στο Κάουνας που στην τελευταία του επίσκεψη έχασε μέσα από τα χέρια του το ευρωπαϊκό, έχοντας τον Γουόκαπ σε βραδιά καριέρας με 22 πόντους, 7 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα σε 29΄18΄΄ αλλά και τον ΜακΚίσικ βγαλμένο από τα καλά του χρόνια να… περνάει από πάνω τους Λιθουανούς με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Και προφανώς δεν ήταν μόνοι τους.

Εξαιρετικός ο Ράιτ έδωσε τρομερή ενέργεια και πόντους στο καθοριστικό τρίτο δεκάλεπτο όπου ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι έβαλε διψήφια διαφορά στην Ζαλγκίρις και δεν ξανακοίταξε πίσω. Αποτελεσματικός με 16 πόντους ο Πίτερς, μεγάλη η συμβολή του Παπανικολάου που έπαιξε με ένεση, πολύ καλός ο Φαλ, ο Πετρούσεφ, ο Κάνααν που δεν βρήκε «γκολ» αλλά αμύνθηκε εξαιρετικά, σημαντική και η βοήθεια του Λούντζη στα 7 λεπτά που έπαιξε σε ένα ματς που Γκος, Μήτρου-Λονγκ και Λαρεντζάκης το είδαν από την Αθήνα, μαζί με τον Μιλουτίνοφ που είναι καιρό πλέον έξω.

Ένα ηχηρό διπλό του Ολυμπιακού απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της διοργάνωσης και σε μια πάντα «καυτή» έδρα, φτάνοντας τις 4 σερί νίκες και έχοντας πλέον 16-11 ρεκόρ πλησιάζοντας όλο και περισσότερο την πολυπόθητη τετράδα.
Σε ένα διάστημα όπου μετά την ήττα στην Μαδρίτη ήρθε η κατακόρυφη άνοδος της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Η σπουδαία κατάκτηση του Κυπέλλου διαλύοντας ξανά σε τελικό τον Παναθηναϊκό και μια τετράδα σπουδαίων νικών στην Ευρωλίγκα που τον κάνουν πλέον να κρατά την τύχη στα χέρια του.

Ο Ολυμπιακός που φαίνεται πως δεν το έχει η μοίρα του φέτος να παίξει χωρίς αγωνιστικά προβλήματα όμως πλέον έχει τόσο μεγάλο βάθος στο ρόστερ του που έχει την πολυτέλεια να αντέχει σημαντικές απουσίες ακόμη και 4 παικτών και να κάνει… παρέλαση σε έδρες όπως της Ζαλγκίρις.

Ο Ολυμπιακός που πλέον χρειάζεται να εκμεταλλευτεί στο απόλυτο το ΣΕΦ. Και αν το κάνει, πολύ δύσκολα δεν θα δει στο φινάλε της κανονικής περιόδου το πλεονέκτημα έδρας στα χέρια του. Τέσσερα ματς στο ΣΕΦ δίνει, με Βίρτους και Παναθηναϊκό τις επόμενες δύο αγωνιστικές, με Βιλερμπάν και την Φενέρμπαχτσε την τελευταία αγωνιστική. Παίζει έξω τρία μεγάλα ματς με Εφές, Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα σε ένα πρόγραμμα που ναι μεν είναι δύσκολο αλλά με την δυναμική που βγάζει πλέον στο παρκέ είναι ικανός για το καλύτερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ