Όπως τα είπε ο Τρινκιέρι…

Όπως τα είπε ο Τρινκιέρι…

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην τελική ευθεία με γεμάτο «ρεζερβουάρ» δικαιώνοντας τα όσα είπε ο προπονητής της Ζαλγκίρις πριν από την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Κάουνας

Ο Ολυμπιακός είχε «σημαδέψει» εδώ και καιρό το παιχνίδι στο Κάουνας, γνωρίζοντας ότι μετά τη νίκη επί της Βαλένθια στην Ισπανία, θα έπρεπε να κάνει μια μεγάλη νίκη στην έδρα της Ζαλγκίρις για να φουλάρει για τα καλά στο «κόλπο» της τετράδας.

Και το πέτυχε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, πετυχαίνοντας τέταρτη σερί νίκη στην κορυφαία διοργάνωση αλλά αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία είναι ότι πήρε τη νίκη με… μισή ομάδα.

Κι όμως αυτές οι σημαντικές απουσίες κάθε άλλο παρά επηρέασαν την αγωνιστική εικόνα των πειραιωτών και υπάρχει εξήγηση και γι’ αυτό.

Διαβάστε επίσης: Ο «Βασιλιάς» των αλμάτων: Χρυσό μετάλλιο και στη Γλασκώβη ο Τεντόγλου

Το «ρεζερβουάρ» του Ολυμπιακού είναι γεμάτο γιατί πολύ απλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του εκμεταλλεύτηκαν αυτό το διάστημα χωρίς παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και παρά τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων (και τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν) δόθηκε η δυνατότητα για καλές προπονήσεις.

Δούλεψαν καλά για συνεχόμενες μέρες οι «ερυθρόλευκοι» και ειδικά αυτοί που δεν είχαν παιχνίδια με Εθνικές ομάδες κι έτσι ο Μπαρτζώκας «εμφάνισε» έναν… άσσο απ’ το μανίκι του στο Κάουνας.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν «υπερηχητικός» και υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη των «ερυθρόλευκων» σε μια δύσκολη έδρα και ο ίδιος άλλωστε επισήμανε αυτό που προαναφέραμε.

Κατάφερε να κάνει καλές προπονήσεις κι αυτό του επέτρεψε να φτάσει σε καλό επίπεδο, θυμίζοντας τον παίκτη που έπαιρνε πρωτοβουλίες και «ξελάσπωνε» τον Ολυμπιακό σε αρκετά παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν εμφανίστηκε εντυπωσιακός μετά τη διακοπή και «υπέγραψε» μια νίκη που ήταν μήνυμα ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης, δικαιώνοντας μάλιστα με την απόδοσή του τον προπονητή της Ζαλγκίρις, καθώς μια μέρα πριν την αναμέτρηση ο Τρινκιέρι είχε αποθεώσει τον Ολυμπιακό.

Και τι δεν είπε ο Ιταλός κόουτς για την ομάδα του Πειραιά, ακόμα και ότι στη δική του σκέψη ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει την φετινή Ευρωλίγκα. Στάθηκε στον τρόπο παιχνιδιού των πειραιωτών και τη σφραγίδα που έχει βάλει ο Μπαρτζώκας στο «ερυθρόλευκο» οικοδόμημα και θαρρείς και ο Ολυμπιακός βάλθηκε να δικαιώσει τον προπονητή της Ζαλγκίρις λίγες ώρες αργότερα.

Ο Ολυμπιακός έχει μπει στην τελική ευθεία της Ευρωλίγκας έχοντας, όπως τονίσαμε παραπάνω, το «ρεζερβουάρ» γεμάτο κι αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα ενόψει της συνέχειας.

Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ομάδα του Πειραιά έχει μια δυνατότητα που μετράει πολύ, ειδικά τώρα που η μπάλα «καίει» και κάθε παιχνίδι έχει χαρακτήρα «τελικού».

Μπορεί να βρει πολλούς πρωταγωνιστές από παιχνίδι σε παιχνίδι κι αυτό είναι ένα μεγάλο ατού στα χέρια του Μπαρτζώκα. Στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό «καθάρισαν» Ράιτ και Πετρούσεφ.

Τώρα στο Κάουνας έβαλε την «υπογραφή» του ο ΜακΚίσικ, σε άλλα παιχνίδια έκαναν τη διαφορά Λαρεντζάκης και Γκος, ο οποίος μάλιστα λόγω των πολλών τραυματισμών που έχει αντιμετωπίσει, δεν έχει καταφέρει να προσφέρει αυτά που μπορεί.

Αν μάλιστα ο Μπαρτζώκας είχε υγιή τον Γκος θα βλέπαμε πολλά πράγματα από τον Αμερικανό και στη δημιουργία αλλά και στο σκοράρισμα. Ας ελπίσουμε να επιστρέψει σύντομα και να μην αντιμετωπίσει άλλα θέματα, καθώς μιλάμε για πρωτοκλασάτο παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τώρα ο Ολυμπιακός καλείται να στρέψει το ενδιαφέρον του στον αγώνα με τη Βίρτους στο ΣΕΦ. Όχι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που είναι προγραμματισμένο για τις 14 Μαρτίου. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού πρέπει να υπάρχει μόνο η ιταλική ομάδα.

Αυτό το παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό κι εκεί πρέπει να εστιάσουν ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, καθώς η Βίρτους είναι καλή ομάδα και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους «ερυθρόλευκους».

Το πρόγραμμα λέει τώρα Μπολόνια και όχι Παναθηναϊκός. Και μια νίκη απέναντι στη Βίρτους θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την θέση του Ολυμπιακού στην βαθμολογία της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ