Το «σύνδρομο Μπερμπάτοφ» σε έξαρση πάλι στον ΠΑΟΚ!

Το «σύνδρομο Μπερμπάτοφ» σε έξαρση πάλι στον ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ δεν παραδειγματίζεται από το λάθος με τον Μπερμπάτοφ και προσθέτει ένα νέο «σύνδρομο» στα ήδη υπάρχοντα.

Ο ΠΑΟΚ εδώ και δεκαετίες είναι η ποδοσφαιρική στέγη, στην οποία βρίσκουν κατάλληλες γωνιές και φτιάχνουν την φωλιά τους πολλών ειδών… «σύνδρομα»! Όπως, για παράδειγμα, ο δικέφαλος αετός του Βορρά επί ολόκληρες εποχές πάσχει από το «σύνδρομο της Αθήνας». Είναι γνωστά γεγονότα και γεγονότα, καταστάσεις και καταστάσεις, που διατηρούν σε πλήρη έμφαση αυτή την συνήθεια, αυτό το κουσούρι. Με τον ΠΑΟΚ να τα καταφέρνει, λόγω γεωγραφικής θέσης και ιδιοσυγκρασίας , να εξασφαλίζει το σκριν ακόμη και πολιτικών προσώπων, από τα οποία ορισμένοι ξεφεύγουν ακόμη και από όρια της σοβαρότητας, αλλά και της μετριοπαθούς έκφρασης. Βεβαίως και «φωτογραφίζουμε» ένα πασίγνωστο υφυπουργό, που χρησιμοποίησε το «παρακράτος του ποδοσφαίρου, η Αθήνα…», για να γίνει όσο πιο αρεστός στο «κράτος της Τούμπας» και με την σκοπιμότητα για να αυξάνει τους σταυρούς στο όνομα του, πάνω στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών…

ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ αυτές διαπιστώνεται , ότι είναι σε μεγάλη έξαρση , ανάμεσα σε αυτούς, που αποφασίζουν για τη σύνθεση του ποδοσφαιρικού τμήματος και ειδικότερα για το έμψυχο υλικό της ομάδας, το … «σύνδρομο Μπερμπάτοφ»!

ΕΧΕΙ γράψει – και είναι πολύ νωπό το μελάνι- μαύρη σελίδα στα πεπραγμένα του ΠΑΟΚ η μεταγραφική υπόθεση του Βούλγαρου ,κατ΄ όνομα τότε ή αλλιώς δήθεν «άσου». Γιατί ο «Δημήτρης», από την γειτονική χώρα με την σπουδαία καριέρα σε πρωταθλήματα της ευρωπαϊκής «ελίτ», αποκτήθηκε , ενώ βρισκόταν στο 00,1% , από το τέλος της αγωνιστικής δράσης του. Ουσιαστικά η διαδρομή του στα τερέν είχε σβήσει με τα τελευταία βήματα του να είχαν σκεπαστεί από το παχύ χορτάρι στα γήπεδα της μεγάλης ποδοσφαιρικής προτίμησης του, τα αγγλικά.

ΠΑΡΟΤΙ αυτή ήταν η αλήθεια για τον Ντιμίτρι Μπερμπάτοφ ο πριν από τον τωρινό Λούμπος Μίχελ, ο Δανός πολυπράγμονας τεχνικός διευθυντής, Άντερσον, φόρτωσε στην πλάτη του Ιβάν Σαββίδη τον Βούλγαρο «παλαίμαχο». Με τον ιδιαίτερα πετυχημένο ομογενή ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ να παρασύρεται, από «την Κίρκη» της Δανίας και να πιστεύει, πως με αυτό το ηχηρότατο όνομα θα εξυπηρετούσε τόσο τα ποδοσφαιρικά σχέδια του, όσο και τα επιχειρηματικά- στα οποία περιλαμβανόταν φιλόδοξο πρόγραμμα για δουλειές στην Βουλγαρία.

ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ μέγα φιάσκο το εγχείρημα- Μπερμπάτοφ. Επόμενο ήταν, πως θα τελείωναν άδοξα, στην Τούμπα, αφενός η παρουσία του παικτικά ξεθυμασμένου (πρώην) άσου, αφετέρου «τα παραμύθια του Άντερσεν». Όμως, η παταγώδης αποτυχία προκάλεσε πληγές , οι οποίες δεν έκλεισαν και το χειρότερο από όλα: σχημάτισαν άλλο ένα αρνητικό «σύνδρομο», για να προστεθεί στα τόσα άλλα, που ταλαιπωρούν –κυρίως τη νοοτροπία του ΠΑΟΚ.

ΔΕΝ παραδειγματίστηκε κανένας από το πάθημα με τον Μπερμπάτοφ. Αποδεικνύεται και τώρα, πως το σχετικό «σύνδρομο» ταλαιπωρεί αφάνταστα τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Παίκτες, οι οποίοι αποκτήθηκαν το καλοκαίρι , κρίνονται ήδη ακατάλληλοι για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, για πρωταθλητισμό, της ομάδας. Μαζί με αυτούς οι υπεύθυνοι του τμήματος τοποθετούν και τρεις-τέσσερις, που υπήρχαν και πριν από την μεταγραφική σεζόν Ιουλίου- Αυγούστου. Με λίγα λόγια ένας φαύλος κύκλος, για το ποιοι κάνουν- ποιοί δεν κάνουν, ποιοι πρέπει να φύγουν- ποιοι να μείνουν. Αλλά και ποιοι …να γυρίσουν από δανεισμούς- και ποιοι όχι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα επικεντρώνεται σε παίκτες, που νομίστηκαν «Μπερμπάτοφ» ( π.χ. Ελ Καντουρί) , αλλά διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους. Και αμέσως μετά στο ποιοι δεν πιστεύτηκαν για «Μπερμπάτοφ» (π.χ. Ουάρντα), οι προφέσορες της Μικράς Ασίας 1 ουσιαστικά «τον ξαπόστειλαν», ως δανεικό, όμως δέχτηκαν ηχηρό ράπισμα από την έξοχη απόδοση του Αιγύπτιου με την φανέλα του Ατρόμητου. Και τώρα θέλουν να τον επαναφέρουν, αλλά το Περιστέρι δεν είναι μυρμήγκι…

Η ΠΥΚΝΗ ομίχλη, η εκτεταμένη σύγχυση, χαρακτηρίζουν το «σύνδρομο Μπερμπάτοφ». Ο ΠΑΟΚ δεν λέει να το αποχωριστεί. Στην διαχείριση του έμψυχου υλικού, κάθε άλλο παρά είναι υπερβολική η επίκληση του «η μάνα χάνει το παιδί και το παιδί τη μάνα». ΄Η διαφορετικά « οι παίκτες χάνουν την Τούμπα και η Τούμπα τους παίκτες»! Όπως συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε, με χιουμοριστική διάθεση: Μαυρό-Λευκος Πύργος Βαβέλ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ