Παναθηναϊκός : Ο Πιεμπονγκσάντ πρέπει να προκαλέσει ενθουσιασμό

Παναθηναϊκός : Ο Πιεμπονγκσάντ πρέπει να προκαλέσει ενθουσιασμό

Ο Ταϊλανδός είναι μία ανάσα από το να πάρει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά η πλειονότητα του κόσμου τον αντιμετωπίζει με καχυποψία. Στο χέρι του να αλλάξει άμεσα την κατάσταση.

Η επικείμενη είσοδος του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είναι αλήθεια ότι δεν αντιμετωπίζεται με ενθουσιασμό από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Σαφώς από το να μείνει ο Γιάννης Αλαφούζος, είναι προτιμότερο η ΠΑΕ να περάσει στην «Pan Asia» της οποίας ηγείται ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας.

Το έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν. Όσο καλές προθέσεις και να έχει ο νυν μεγαλομέτοχος στο εξής, έχει ήδη καεί. Ο κόσμος είναι εναντίον του και δεν πρόκειται να ανεχθεί την παραμονή του. Κάθε μέρα που μένει στην ΠΑΕ ο Αλαφούζος μόνο προβλήματα προκαλεί. Ως εκ τούτου, μία αλλαγή θα έπρεπε να προκαλέσει στους οπαδούς κλίμα ευφορίας, αν όχι ενθουσιασμού. Με τον Παϊρότζ αυτό που επικρατεί προς το παρόν είναι ένα συναίσθημα προσμονής, αλλά και καχυποψίας. Εδώ ορισμένοι μέχρι και «μπροστινό» του Αλαφούζου τον έχουν χαρακτηρίσει. Δεν επικρατεί στις τάξεις του κόσμου ούτε χαρά, αλλά φυσικά ούτε και λύπη. «Χειρότερα από τα τελευταία χρόνια επί Αλαφούζου, αποκλείεται να είναι. Έστω στην αρχή». Αυτό υποστηρίζουν οι περισσότεροι και δεν έχουν άδικο. Ο Πιεμπονγκσάντ είναι κάτι σαν μία δοκιμασία. Ένα τεστ.

Έρχεται ένας επιχειρηματίας και δηλώνει ότι θα βάλει χρήματα στον Παναθηναϊκό. Και μάλιστα αρκετά. Αυτό από μόνο του είναι σημαντικό. Βέβαια, θα πρέπει να δούμε τα λεφτά. Όλα δείχνουν, πάντως, ότι θα εμφανιστούν, διότι δεν φαίνεται στην παρούσα φάση να υπάρχει πρόβλημα με τον οικονομικό έλεγχο ή με το πόσα χρέη θα αναλάβει κάθε πλευρά. Οπότε το επόμενο ζητούμενο είναι η διάρκεια και η διαχείριση των κεφαλαίων που θα μπουν στον σύλλογο.

Μέχρι να συμβεί αυτό, να δώσει δηλαδή διαπιστευτήρια ο Πιεμπονγκσάντ, ο κόσμος θα τον αντιμετωπίζει με διστακτικότητα. Με καχυποψία. Επειδή είναι ξένος; Επειδή γνωρίζει ότι κουμάντο θα κάνουν μάνατζερ όπως οι Ζαχάβι, Ραμαντάνι, συν τον Γκραντ; Επειδή στο παρασκήνιο είναι ο πάμπλουτος μεν εφοπλιστής, αλλά και δηλωμένος φίλος του Ολυμπιακού Βίκτωρας Ρέστης; Το ότι ο εκπρόσωπος της «Pan Asia» έχει εμπλακεί σε σημαντικά deals μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα. Ένας προπονητής για παράδειγμα, πηγαίνει σούπερ σε μία ομάδα και χάλια σε άλλη. Τι σημαίνει; Ότι είναι καλός ή κακός; Σε κάθε τομέα της ζωής δίνεις συνεχώς εξετάσεις. Πολύ περισσότερο σε μεγάλα καράβια, όπως ο Παναθηναϊκός.

Είναι στο χέρι του Πιεμπονγκσάντ και πολύ περισσότερο στην τσέπη του να κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου. Να προκαλέσει ενθουσιασμό. Τα χρήματα, τα έχει. Θα είναι του ίδιου, θα είναι του Ρέστη, του Ισραηλινού εμπόρου διαμαντιών Μπένι Στάινμετς; Όποιοι κι αν βάλουν τα χρήματα, θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα διαχειρίζονται πρωτίστως για να… καθαρίσει η ΠΑΕ και κατόπιν για να ενισχυθεί. Θα πρέπει, παράλληλα, να τρέξουν το γηπεδικό. Ό,τι πετύχουν από απ’ αυτά, θα είναι σημαντικό για τον σύλλογο. Το φετινό καλοκαίρι, άλλωστε, δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολλά πράγματα εξαιτίας του περιορισμού στις μεταγραφές. Κάθε μέτωπο, όμως, που κλείνουν θα λειτουργεί ως απάντηση στον κόσμο που αυτή τη στιγμή δεν πετάει και τη σκούφια του.

Είπαμε, βέβαια. Σε σχέση με τα τρία τελευταία χρόνια του Αλαφούζου χίλιες φορές μία νέα σελίδα. Απλώς, αυτή δεν πρέπει να έχει ανορθογραφίες, ούτε μουντζούρες. Την προσμονή, τη διστακτικότητα των οπαδών οφείλει ο Πιεμπονγκσάντ να τη μετατρέψει σε ενθουσιασμό. Για καλό και του ίδιου φυσικά, δηλαδή για τη δημοτικότητά του και για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και βεβαίως για το συμφέρον του Παναθηναϊκού.

ΥΓ.: Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο γράφτηκαν και θα γραφτούν τόμοι. Δεν χρειάζονται θεωρώ περισσότερα λόγια τούτη την ώρα. Απλώς να είναι καλά οι δικοί του για να τον θυμούνται. Αυτό θα ήθελε και ο ίδιος. Να ξέρει ότι είναι δυνατοί κι ότι προχωρούν μπροστά.

ΥΓ.1: Το να πηγαίνεις σε μία κηδεία, ειδικά ενός ανθρώπου που αγάπησες, εκτίμησες, λάτρεψες, σεβόσουν (ό,τι ένιωθε ο καθένας τέλος πάντων) και να αποδοκιμάζεις έναν… εχθρό, καταδεικνύει ότι δεν έχεις αξίες. Αυτές για τις οποίες είχες στην καρδιά σου τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Με το μίσος δεν κέρδισε ποτέ κανείς τίποτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ