ΑΕΚ : Καθυστερώντας μπροστά στην πιο συναρπαστική δοκιμασία…

ΑΕΚ : Καθυστερώντας μπροστά στην πιο συναρπαστική δοκιμασία…

Η ΑΕΚ στέκει απέναντι σε τριάντα εκατομμύρια αλλά για να τα πιάσει χρειάζεται να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Μια ομάδα καλύτερη από εκείνη με την οποία ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα και τώρα πια δεν υπάρχει….

Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που έχει μπροστά της την πιο συναρπαστική δοκιμασία αυτό το καλοκαίρι. Μπροστά της στέκονται περίπου τριάντα εκατομμύρια που θα γίνουν δικά της εφόσον καταφέρει να μπει στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν μια ομάδα επείγεται περισσότερο από τις άλλες να συγκροτηθεί αγωνιστικά μέσα στο κατακαλόκαιρο είναι η Ένωση των Μελισσανίδη, Λυμπερόπουλου, Ουζουνίδη.

Ισχύει και για τον ΠΑΟΚ με δυο ουσιαστικές διαφορές: Η ομάδα του είναι απείραχτη σε σχέση με πέρσι και το έργο του είναι έτσι κι αλλιώς πιο δύσκολο διότι ξεκινάει με περισσότερες προκριματικές φάσεις. Αν αναγνώριζαν όλοι κάτι στην περσινή ομάδα των κιτρινόμαυρων ήταν η ομοιογένειά της. Το μεγάλο προσόν της έπαψε να ισχύει. Έφυγαν οι Λάζαρος, Αραούχο, φεύγει ο Βράνιες και οι Γιόχανσον κατά πρώτο λόγο και Ανέστης κατά δεύτερο έχουν από καιρό αποχαιρετήσει. Τους αναφέρω ξεχωριστά διότι η ΑΕΚ έχει από τον χειμώνα πορευτεί χωρίς αυτούς.

Ο Βράνιες όπως δείχνουν τα πράγματα, θα γίνει παίκτης της Αντερλεχτ. Οι Βέλγοι θα ανεβάσουν την προσφορά τους, η ΑΕΚ θα κατεβάσει τις απαιτήσεις της και η μεταγραφή θα γίνει. Ο Ουζουνίδης είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να βρει λύσεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στο ρόστερ που αυτή την στιγμή διαθέτει η ομάδα του. Ο Χιμένεθ τα κατάφερνε πέρσι αλλά φέτος λείπουν βασικά γρανάζια για να μπορεί να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Επομένως τα σημαντικά κενά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τους παίκτες που θα έρθουν.

Είναι επιπόλαιο να ισχυριστεί κανείς πως ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Δεν περισσεύει πάντως κι οι πόρτες δεν είναι πολλές. Στον Ολυμπιακό που θεωρητικά ρίχνουν περισσότερο χρήμα στην αγορά και έχουν σίγουρα μεγαλύτερα αγωνιστικά προβλήματα, διαπιστώνουν ήδη πως η Ελλάδα δεν είναι πια ελκυστικός προορισμός για ποδοσφαιριστές. Η ΑΕΚ στέκει μπροστά σε τριάντα εκατομμύρια αλλά για να τα πιάσει χρειάζεται να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Μια ομάδα καλύτερη από εκείνη με την οποία ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα.

Ο Ουζουνίδης μπορεί να ξέρει καλύτερα κι από τον Χιμένεθ να βγάζει από την μύγα ξύγκι αλλά πρέπει να βγαίνουν και τα κουκιά. Χρειάζεται σέντερ φορ που να τα βάζει δηλαδή με βιογραφικό καλύτερο από αυτό του Γκερέρο που ήρθε στον Ολυμπιακό. Χρειάζεται εξτρέμ με την πολυδιάστατη προσφορά του Λάζαρου και ένα σέντερ μπακ που να ξεχωρίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως ξεχώριζε ο Βράνιες.

Με τη γνωστή περιοριστική οικονομική πολιτική που εφαρμόζει ο Μελισσανίδης δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεις τους παίκτες που χρειάζεσαι όταν μάλιστα ο χρόνος αρχίζει να περνάει και οι παίκτες που θα έρθουν πρέπει να είναι διαθέσιμοι από τα πρώτα παιχνίδια που οδηγούν στην συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία και για διάκριση στην Ευρώπη και για μεγάλα έσοδα η ΑΕΚ βρίσκεται μέχρι τώρα να μετρά απώλειες και όχι προσθήκες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ