Άρης : Φυγή προς τα εμπρός με ομάδα value for money

Άρης : Φυγή προς τα εμπρός με ομάδα value for money

Οι επαφές Παπαδόπουλου-Καρυπίδη κατέληξαν και πλέον η στελέχωση της ομάδας δε μπορεί να περιμένει.

Η διαπραγμάτευση Καρυπίδη – Παπαδόπουλου κατέληξε. Με συμφωνία για την ανανέωση της χορηγίας της εταιρίας του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία στην ΠΑΕ Άρης και μάλιστα με αυξημένο τίμημα που κατ’ εκτίμηση θα φτάσει και ίσως θα ξεπεράσει τις 400 χιλιάδες.
Και εμπέδωση της διαφοράς στην αντίληψη και τις προθέσεις κάθε πλευράς για την εμπλοκή στο ιδιοκτησιακό.

Ο Παπαδόπουλος πρότεινε για τις μετοχές 4 εκατομμύρια σε ετήσιες δόσεις των πεντακοσίων χιλιάδων, ποσό το οποίο ο Καρυπίδης αντέτεινε ότι μπορεί να εξαγοράσει ποσοστό των μετοχών της εταιρίας με την μετοχοποίησή του από καταβολή σε καταβολή. Προσωπικά θεωρώ αυτό το τελευταίο μια “καθαρή εξήγηση” από τη στιγμή που απορρίφθηκε ως ικανό να αγοράσει το σύνολο της εταιρίας.

Η κατάσταση έμεινε εκεί και αυτό δεν συνιστά τη ρήξη στις μεταξύ τους σχέσεις, όπως άλλωστε κατέδειξε η συμφωνία για ανανέωση της χορηγίας. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ότι στο μέλλον και ανάλογα από τις εξελίξεις στα πράγματα (της ομάδας και στα επαγγελματικά της κάθε πλευράς ξεχωριστά) το θέμα μπορεί να μας απασχολήσει ξανά.

Το σημαντικό τώρα, αφού προέκυψε η απόφαση για την μη εμπλοκή της πλευράς Παπαδόπουλου στο ιδιοκτησιακό, είναι να πορευτεί η ομάδα και η εταιρία ανεπηρέαστη από οτιδήποτε μπορεί να ακολουθεί ως ωστικό κύμα την είδηση της κατάληξης των συζητήσεων αυτών.

Ο Καρυπίδης λογικά θα βάλει άμεσα σε εφαρμογή το πλάνο του για τη διαμόρφωση της ομάδας. Οφείλει να κάνει το καλύτερο που μπορεί, χωρίς όμως να τον καταδιώκει η σκέψη πως πρέπει να απλώσει στα όρια το μπάτζετ για να μην του πει κανείς πως επειδή δεν πούλησε, καταδίκασε την ομάδα σε χαμηλό ταβάνι. Αυτό θα είναι σοβαρό λάθος, τις συνέπειες του οποίο το κλαμπ τις έχει πληρώσει ακριβά.

Έχει ήδη αποσαφηνίσει ότι μια πρόταση που θα είναι πραγματικά ικανοποιητική για τον ίδιο μπορεί να τον κάνει να παραχωρήσει τις μετοχές και αυτό είναι κάτι που στα δικά μου μάτια μπορεί να αποτελεί επιχείρημα κατά της εσωστρέφειας.

Τώρα πρέπει επιστρέφοντας να καθίσει δίπλα στον Πάκο Ερέρα και να φτιάξουν την καλύτερη ομάδα που μπορούν με τα χρήματα που έχει υπολογίσει ότι μπορεί να διατεθούν. Και να μην ξεχάσει την περσινή φιλοσοφία: Ένα μέρος των διαθεσίμων να διασφαλίζει ότι δεν θα του προκύψουν προβλήματα από παλιές υποχρεώσεις.

Ο Ισπανός είναι έτοιμος, τον περιμένει με διευθύνσεις και ονόματα, λέγεται μάλιστα οτι εμφανίζεται αισιόδοξος για την αποτελεσματικότητα των επιλογών του και τη δημιουργία ομάδας που θα παίξει για περισσότερα από όσα θα κοστίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ