Μία σου και μία μου

Μία σου και μία μου

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος του Παναθηναϊκού και τελικώς προέκυψε τελικός…

Ξεκίνησε με μπρέικ η σειρά των τελικών, αλλά ο Παναθηναϊκός πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους «ερυθρόλευκους». Στο τρίτο ματς οι «πράσινοι» έπαιξαν… άνευ αντιπάλου, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε το ίδιο στο ΣΕΦ κι έτσι πάμε για τον τελικό των… τελικών.

Μπορείς να το πεις και αναμενόμενο, καθώς οι γηπεδούχοι γνώριζαν πως δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την… καβάντζα του πέμπτου τελικού. Γι’ αυτό και οι «κόκκινοι» μπήκαν αποφασισμένοι, με τα «βαριά» χαρτιά τους (Πρίντεζη – Σπανούλη) να σέρνουν πρώτοι τον χορό.

Οι 92 πόντοι, δείγμα της ανυπαρξίας της «πράσινης» άμυνας, δεν ήταν προϊόν της δράσης των δύο. Ο Ολυμπιακός απόψε είχε αμερικανική βοήθεια. Ο Ρόμπερτς έκανε ένα από τα πιο μεστά παιχνίδια του, ενώ ο Τζαμέλ ΜακΛιν μας θύμισε ότι στα (λίγα) καλά του βράδια είναι… απολαυστικός, αλλά στις υπόλοιπες εμφανίσεις του είναι μετριότατος. Ο τέταρτος τελικός έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του…

Δεν ήταν όλα καλά στον Ολυμπιακό, καθώς ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν «αόρατος». Δεν κόστισε στους νικητές, γιατί βρέθηκαν πολλοί παίκτες σε καλή βραδιά, αλλά ο Σέρβος ήταν σκιά του εαυτού του.

Ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση την τρίτη περίοδο ήταν πολύ κακός. Σημειώστε ότι στο πρώτο ημίχρονο είχε 1/8 τρίποντα και στα πρώτα 4.13’’ του δευτέρου ημιχρόνου είχε 4/5 (3/3 ο Λοτζέσκι, 1/1 ο Τζέιμς, 0/1 ο Καλάθης). Η συνολική παρουσία στην τρίτη περίοδο συμμάζεψε κάπως τα πράγματα, αλλά και πάλι οι «πράσινοι» ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Ο Σίνγκλεντον ήταν σε άλλο γήπεδο, ο Παππάς πολύ κακός όσο έπαιξε, οι Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Όγκαστ, Αντετοκούμπο Μήτογλου είχαν φιλική συμμετοχή. Μακράν καλύτερος ο Λοτζέσκι, πάλεψε ο Γκστ, με καλές και κακές στιγμές ο Καλάθης. Ο Τζέιμς ήταν πρώτος σκόρερ, με το γνωστό του στυλ, κρατώντας όλη τη χαρά (και την μπάλα) για την πάρτη του. Όταν ευστοχούσε όλα καλά, όταν αστοχούσε δεν υπήρχε άλλος να συμμετέχει.

Μία σου και μία μου, λοιπόν, με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ, «απαντώντας» στην εμφατική «πράσινη» νίκη στον τρίτο τελικό. Συμπέρασμα: Κανένα! Όλα θα παιχθούν σε 40 λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να έχει το (λογικό και θεωρητικό) αβαντάζ εξαιτίας της έδρας και πέραν τούτου ουδέν.

Η επιλογή των διαιτητών να σφυρίξουν πολύ (με ίδια κριτήρια) βοήθησε στο να ανοίξει το σκορ, καθώς δεν μπορούσαν από ένα σημείο και μετά να παίξουν άμυνα οι ομάδες, μπορούσαν όμως να είναι πιο φειδωλοί στα σφυρίγματά τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ