Ένας στόπερ 9.000.000 ευρώ!

Ένας στόπερ 9.000.000 ευρώ!

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κάνει το μεγάλο «μπαμ» με τον Λισάντρο Λόπες. Ο Αργεντίνος στόπερ είναι η κορυφαία επιλογή για πολλούς λόγους και γι' αυτό οι ερυθρόλευκοι δίνουν μεγάλη μάχη για τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό.

Ο Λισάντρο Λόπες είναι ξεκάθαρα η πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού για το κέντρο της άμυνας και αυτή την φορά οι πιθανότητες της υλοποίησης της συγκεκριμένης μεταγραφής είναι περισσότερες από ποτέ. Έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εστιάσει κάποιος στους λόγους που οι πειραιώτες επιμένουν για την απόκτηση του συγκεκριμένου παίκτη, ο οποίος μπορεί να κάνει την διαφορά, ανεβάζοντας επίπεδο την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού.

1.Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να σταθούμε στις ικανότητες του 29χρονου στόπερ κι εν συνεχεία στις οικονομικές απαιτήσεις που είχε η Μπενφίκα στις συζητήσεις με την Ίντερ. Ο Λισάντρο Λόπες είναι ένας πολύ καλός κεντρικός αμυντικός και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε τον απέκτησαν οι νερατζούρι με την μορφή δανεισμού τον περασμένο Ιανουάριο.

Δεν ταίριαξε με τον Σπαλέτι κι επέστρεψε στην Μπενφίκα, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί μια σημαντική παράμετρος της συμφωνίας που είχαν κάνει Ίντερ και Μπενφίκα, αν οι νερατζούρι ήθελαν να αποκτήσουν τα δικαιώματα του παίκτη.

Τι λεφτά έπρεπε να δώσει η ομάδα του Μιλάνου στους Λουζιτανούς; Εννιά εκατ. ευρώ. Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτή ήταν η συμφωνία των δύο συλλόγων γιατί πολύ απλά ο Αργεντίνος σέντερ μπακ είναι παίκτης με πολύ καλό όνομα και οι νερατζούρι είχαν δεχθεί τις απαιτήσεις των «αετών» της Λισαβόνας.

Ο Λόπες δεν ταίριαξε όπως προαναφέραμε με τον Σπαλέτι κι έτσι η συμφωνία δεν προχώρησε. Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Μπενφίκα είχε κοστολογήσει μ’ ένα πολύ μεγάλο ποσό τον Αργεντινό κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο το ποσό της ρήτρας που είχε βάλει η πορτογαλική ομάδα όταν απέκτησε τον Λόπες από την Σαραντί. Η Μπενφίκα έβαλε ρήτρα 35 εκατ. ευρώ γιατί είχε καταφέρει να πάρει τον παίκτη μέσα από τα χέρια της Άρσεναλ και της Μίλαν.

2.Ο Λισάντρο Λόπες έχει αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και γνωρίζει πολύ καλά τις απαιτήσεις που υπάρχουν σε μια μεγάλη ομάδα. Έχει αγωνιστεί στον κορυφαίο σύλλογο της Πορτογαλίας και η φανέλα της Μπενφίκα είναι «βαριά». Ξέρει λοιπόν τι σημαίνει ανταγωνισμός και πόσο πολύ πρέπει να προσπαθήσει για να αγωνιστεί σ’ έναν μεγάλο σύλλογο.

3.Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά τον παίκτη από το πορτογαλικό πρωτάθλημα. Γνωρίζει τι μπορεί να προσφέρει ο Λισάντρο Λόπες στον Ολυμπιακό, αν τελικά οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν να κάνουν την πολύ μεγάλη μεταγραφή και γι’ αυτό άλλωστε είπε αμέσως το «οκέι» όταν ενημερώθηκε για την περίπτωση του Αργεντίνου από τους ιθύνοντες του συλλόγου. Είναι παίκτης με ηγετικά χαρακτηριστικά και ταιριάζει στο προφίλ του κεντρικού αμυντικού που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς.

4.Ο Ολυμπιακός διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την Μπενφίκα και οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κάνουν την συγκεκριμένη μεταγραφή, έχοντας πολύ καλό «δίαυλο» επικοινωνίας με την πορτογαλική ομάδα. Κι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα του Ολυμπιακού σε σχέση με τις άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Λισάντρο Λόπες.

Και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν επισημοποιήσει το ενδιαφέρον τους για τον Αργεντίνο κεντρικό αμυντικό, όπως η Μπέτις, η Τζένοα αλλά και η Εσπανιόλ.

Οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν την πολύ μεγάλη προσπάθεια για την απόκτηση του Αργεντίνου κεντρικού αμυντικού και αν καταφέρουν να πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη μεταγραφή τότε θα μιλάμε για υπέρβαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ