Ιστορική αποτυχία…

Ιστορική αποτυχία…

Θα έχουμε να το λέμε πως χάθηκε η πρόκριση στο Euro από την Γεωργία…

Πόσο απέχει η επιτυχία από την αποτυχία; Όσα συνέβησαν πριν λίγη ώρα στην Τιφλίδα μπορούν να δώσουν μια πειστική απάντηση. Θα ήταν επιτυχία αν η Εθνική μας επέστρεφε στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης μετά από 10 χρόνια.

Είναι αποτυχία, και μάλιστα ιστορική, η εξέλιξη που πήρε το ματς με τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Γεωργία. Μια αποτυχία που θα έχουμε να την μνημονεύουμε κάθε φορά που θα θέλουμε να θυμηθούμε κάτι ηχηρό. Γιατί πραγματικά πότε θα μας δοθεί ξανά τέτοια μεγάλη ευκαιρία για να πάμε στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης; Αν δεν μπορούμε να βρεθούμε στα τελικά ξεπερνώντας το Κόσοβο, την Βόρεια Ιρλανδία, την Κύπρο (στον όμιλο του Nations League), το Καζακστάν (στο πρώτο νοκ-άουτ) και την Γεωργία (στον «τελικό») τότε πότε και πως θα βρεθούμε; Τι ποιο εύκολο χρειάζεται για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μια διοργάνωση μεγάλη που στην τελική όπως έχουν μετατραπεί, ειδικά το Ευρωπαϊκό εινια σχεδόν όλοι;

Διαβάστε επίσης: «Ο Ολυμπιακός θέλει να ανανεώσει μέχρι το 2027 τον Μπαρτζώκα» (pic)

Καλές οι αναλύσεις αλλά από όπου και να το πιάσεις δεν βρίσκεις πιο κατάλληλη ατάκα από το «ιστορική αποτυχία» για να περιγράψεις ότι συνέβη. Σε ένα ματς που η Εθνική μας έπρεπε να είναι έτοιμη για «πόλεμο», έτοιμη για να αποδείξει στην πράξη ότι είναι καλύτερη ομάδα. Απέναντι σε μια Γεωργία που νομίζω ότι παρουσιάστηκε και χειρότερη από ότι την περιμέναμε. Σε έναν «τελικό» που δεν κάναμε ευκαιρία σε ολόκληρο 90λεπτο!

Σε ματς μάλιστα που είχαμε τον έλεγχο και την κατοχή με την Γεωργία να παίζει στο μισό γήπεδο ψάχνοντας το μισό-μηδέν ή τα πέναλτι. Και κάπως έτσι όσο κυλούσε η ώρα αντί να καταλάβουμε ότι την έχουμε υπερτιμήσει και ότι είναι εις βάρος μας το 0-0 και το «πάμε μέχρι τέλους», δίναμε μεγαλύτερο θάρρος στους Γεωργιανούς που είχαν και τον κόσμο να ουρλιάζει παίρνοντας και αυτός ελπίδα.

Πραγματικά είναι κρίμα που η Εθνική μας δεν θα βρίσκεται στην γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου την Κυριακή αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι άδικο. Μια Εθνική που τα τελευταία δύο χρόνια με τον Πογιέτ παρουσίασε σημαντικότατη βελτίωση, έγινε ξανά ομάδα, έπαιξε καλά παιχνίδια έκανε τα αυτονόητα και… ξαναμπήκε στο χάρτη όμως στο τέλος της πορείας μένει μια ιστορική αποτυχία.

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη να συνεχίσει με τον Ουρουγουανό στον πάγκο της που με τα δεδομένα που ξέρουμε πως λειτουργεί η ΕΠΟ το βλέπω και κομματάκι δύσκολο να βρει κάτι πραγματικά καλύτερο, το σίγουρο είναι πως τέτοια ευκαιρία δεν θα μας ξαναδοθεί. Η Εθνική δεν χρειαζόταν υπέρβαση για να πάει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και παρόλαυτα απέτυχε. Από εδώ και στο εξής, χρειάζεται υπέρβαση. Για να βγει πρώτη στον όμιλο στο επόμενο Nations League πρέπει να ξεπεράσει την Αγγλία (Ιρλανδία και Φινλανδία οι άλλοι δύο). Στα προκριματικά του Μουντιάλ θα έχει δεδομένα δυνατούς αντιπάλους. Άρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ