Παναθηναϊκός : Θέληση και πλάνο φέρνουν τίτλο

Παναθηναϊκός : Θέληση και πλάνο φέρνουν τίτλο

Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο μέσα στο σπίτι του σε ένα παιχνίδι που θα μετρήσει η αποφασιστικότητα το πάθος και η ισχυρή θέληση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη σειρά των τελικών ως το φαβορί, θεωρητικά τουλάχιστον και βρίσκεται απόψε να παίζει σε ένα ματς τον τίτλο.

Έχει φυσικά την ευκαιρία μέσα στην έδρα του να επιβάλει το παιχνίδι του, να παίξει καλύτερα, να κερδίσει και να πάρει το πρωτάθλημα. Να κάνει δηλαδή το αυτονόητο.

Προφανώς και δεν είναι τόσο απλό. Ο Ολυμπιακός μόνο «εύκολη λεία» δεν αποδείχθηκε όπως πίστευαν πολλοί, οι οποίοι σαφώς και δεν γνώριζαν τι συμβαίνει όταν οι δυο «αιώνιοι» κατεβαίνουν να αναμετρηθούν σε οποιοδήποτε άθλημα, με οποιεσδήποτε συνθήκες.

Εκεί όλα ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες.

Απόψε λοιπόν ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο μέσα στο σπίτι του, το ΟΑΚΑ και εκείνο που θα μετρήσει είναι η θέληση.

Στο προηγούμενο παιχνίδι στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός έδειξε από τις πρώτες φάσεις κιόλας πως δεν ήταν διατεθειμένος να επιτρέψει στον αντίπαλό του να πανηγυρίσει μέσα στην έδρα του.

Ετσι λοιπόν θα πρέπει να λειτουργήσουν και οι «πράσινοι». Να δείξουν αποφασιστικότητα, πάθος και ισχυρή θέληση. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να επιβληθούν πνευματικά στους Πειραιώτες, θα βάλουν την εξέδρα στην εξίσωση του ματς και θα μπορέσουν να βγάλουν στο παρκέ το παιχνίδι τους.

Ο Νικ Καλάθης, ο Τζέιμς Γκιστ και ο Κέι Σι Σίβερς θα είναι οι τρεις «πυλώνες» στην τακτική του Πασκουάλ. Ο πρώτος, επειδή είναι ο δημιουργός της ομάδας, ο παίκτης που αποτελεί τον «εγκέφαλό» της.

Ο δεύτερος επειδή είναι το «σασί» της πεντάδας, εκείνος που μπορεί να μαρκάρει από γκαρντ μέχρι σέντερ και να παίξει πάνω από τη στεφάνη σε άμυνα και επίθεση.

Ο τρίτος με την ευστοχία του, αλλά και την άμυνά του στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων θα βοηθήσει αφενός να «ανοίξει» η άμυνα του Ολυμπιακού και αφετέρου να «καθαρίσει» η ομάδα τα ριμπάουντ για να επιβάλει το ρυθμό της.

Εάν δεν «τραβήξουν» βασικά αυτοί, τότε αναγκαστικά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταφύγει στο πλάνο Τζέιμς με παιχνίδι ένας εναντίον ενός, το οποίο ίσως κινδυνεύσει να μετατραπεί σε ένας εναντίον πέντε.

Οι δυο «αιώνιοι έχουν δώσει δεκάδες παιχνίδια. Κάποιος έχει κερδίσει, κάποιος έχει χάσει. Εκείνο που προέχει είναι να διεξαχθεί ένας αγώνας αντάξιος του ονόματος των δυο ομάδων, να ξεκινήσει και να τελειώσει ομαλά, χωρίς επεισόδια και κυρίως με τους διαιτητές να περνούν απαρατήρητοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ