Η μεγάλη ευκαιρία είναι την Πέμπτη…

Η μεγάλη ευκαιρία είναι την Πέμπτη…

Οι δύο σερί νίκες σε συνδυασμό με τις απώλειες των υπολοίπων έφεραν τον Ολυμπιακό στο -4, ικανό για την ολική ανατροπή. Το Κόνφερενς όμως και η πρώτη «μάχη» με την Φενέρ είναι μεγαλύτερη υπόθεση…

Κάθε χρονιά και άλλη υπόθεση. Τι και αν έχει 47 πρωταθλήματα, «χορτασμένος» από τίτλους και επιτυχίες στην Ελλάδα. Απλά σκεφτείτε ότι από το 1997 και το πρώτο του πρωτάθλημα μετά τα «πέτρινα» χρόνια έχει πάρει συνολικά 22 και οι υπόλοιποι 5, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Για τον Ολυμπιακό ο στόχος κάθε χρόνο είναι να παίρνει το πρωτάθλημα, να μαζεύει τίτλους και να διακρίνεται όσο περισσότερο στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στη Superleague: Ποιος είναι το φαβορί για τον τίτλο – Αυτές είναι οι αποδόσεις

Και σε μια χρονιά σαν την φετινή, μια… τρελή χρονιά, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Είναι αλήθεια πως λίγοι περίμεναν μετά την ήττα στην Λεωφόρο για την κανονική περίοδο πως η χρονιά, όχι απλά μπορεί να «σωθεί» αλλά μπορεί να εξελιχθεί και σε ιστορική. Μέσα σε αυτούς τους λίγους προφανώς βρίσκεται και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που δεν πέταξε «λευκή πετσέτα», δεν συμβιβάστηκε με την αποτυχία, αλλά έκανε ξανά την κίνησή του για να ανατρέψει τα δεδομένα με την επιλογή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Μια απόφαση που άλλαξε την πορεία του Ολυμπιακού και που δείχνει ικανή να τον οδηγήσει ξανά σε επιτυχίες, αργά ή γρήγορα. Ο Ολυμπιακός που μετά την γκίνια που τον «χτύπησε» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και από εκεί που δικαιούταν το «τρίποντο» δεν πήρε τίποτα, βρήκε τις δύο απαραίτητες νίκες με Άρη και Λαμία και μαζί είδε την διαφορά από το -8 να μειώνεται ξανά, αυτή την φορά στο -4. Για να συμβεί βεβαίως η ολική ανατροπή των δεδομένων θα χρειαστεί να πάει έτσι μέχρι τέλους στα μεγάλα ματς που έρχονται, αρχικά τα δύο με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, όμως το σημαντικό είναι πως η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και πείθει πως μπορεί να ξεπεράσει όλα τα όρια της.

Όπως και να έχει όμως η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού δεν είναι στο πρωτάθλημα. Είναι στην Ευρώπη και τα μεγάλα ματς που έρχονται με την Φενέρ, με αρχή το Καραϊσκάκη την Πέμπτη όπου έχει την πρώτη του «ζαριά» για την προημιτελική φάση του Κόνφερενς Λιγκ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός παίζει Απρίλιο μήνα στην Ευρώπη, για πρώτη φορά μετά από 25 ολόκληρα χρόνια φτάνει σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η Φενέρ είναι μια εξαιρετική ομάδα αλλά εδώ που είμαστε ο Ολυμπιακός είναι ικανός για να πετύχει τα πάντα.

Όπως εύστοχα είχε πει ο Ποντένσε μετά τον θρίαμβο στην Σερβία «ο Ολυμπιακός δείχνει ικανός για το καλύτερο, αλλά αρκετές φορές και για το χειρότερο». Η διαφορά από τότε είναι πως ο Ολυμπιακός δείχνει μια σταθερότητα πλέον προς το καλύτερο ακόμη και όταν το αποτέλεσμα δεν του «πάει» όπως στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ