Ο πράσινος κύκλος

Ο πράσινος κύκλος

Τίποτα δεν θα είναι ίδιο την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό. Κόσμος πάει κι έρχεται, η ομάδα αλλάζει… δέρμα.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος έδωσε -όπως και πέρυσι- πανηγυρικό τόνο στο κλείσιμο της σεζόν. Η χρονιά δεν ήταν σπουδαία, καθώς από τη μια οι «πράσινοι» έμειναν νωρίς έξω από τη διεκδίκηση του Κυπέλλου, από την άλλη συνεχίζουν από το 2012 και μετά να… απέχουν από τα φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Όταν, όμως, κατακτάς το Πρωτάθλημα και μάλιστα απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο τον οποίο… αφήνεις δίχως τίτλο, έχεις λόγους να πανηγυρίζεις.

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα που ξεκίνησε να στήνει ο Αργύρης Πεδουλάκης το 2012 έκλεισε τον κύκλο της. Πλέον ο Παναθηναϊκός αλλάζει δέρμα και ζητούμενο είναι ποιες επιλογές θα κάνει ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός κόουτς ΔΕΝ είναι πετυχημένος, από τη στιγμή που δύο φορές έπαιξε με πλεονέκτημα έδρας κι έχασε σχετικά εύκολα (3-0 και 3-1) στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Βεβαίως, απολαμβάνει (κι έτσι πρέπει να είναι) της εμπιστοσύνης της διοίκησης και θα κάνει τις δικές του επιλογές, στηριγμένος πάνω και πρώτα απ’ όλα στον Νικ Καλάθη. Από εκεί και πέρα πολλά (αν όχι όλα) αλλάζουν, καθώς ναι μεν οι «πράσινοι» θα κρατήσουν τον ηγέτη τους, όμως θα διαφοροποιηθεί άρδην το ρόστερ.

Ο Κρις Σίνγκλεντον άλλαξε (εδώ και καιρό) μάνατζερ και πήγε στον ατζέντη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Κασκόλ της Φενέρμπαχτσε δεν έχει φορέσει (ακόμα), αλλά δεν χρειάζονται μεταφυσικές ικανότητες για να αντιληφθούμε τις προθέσεις του(ς). Από την άλλη ο Μάικ Τζέιμς μπορεί να μην ακούει τον Claudio Baglioni και το «domani mai», αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι επόμενες selfie θα έχουν φόντο μια… σκάλα, αυτή του Μιλάνου.

Από εκεί και πέρα δύσκολα θα μείνουν οι Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ, Λοτζέσκι, Ντένμον, ενώ πιθανότατα κλείνει κι ο κύκλος του Κέι Σι Ρίβερς. Όπως αντιλαμβάνεστε απομένει (;) μόνο ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος όμως μεγαλώνει και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος όλης της φροντ λάιν.

Όσον αφορά στο ελληνικό στοιχείο, ο Μήτογλου κερδίζει το στοίχημα, όχι όμως κι ο Όγκαστ, που πιθανότατα θα δοθεί δανεικός. Ο Βουγιούκας δεν ήταν κακός, ενδεχομένως και να μείνει (με τα όποια θετικά κι αρνητικά έχει), από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες σέντερ. Ο Αντετοκούνμπο θα είναι και του χρόνου στο ρόστερ του Παναθηναϊκού κι έρχεται το μεγάλο ερωτηματικό:

Τι θα γίνει με τον Νίκο Παππά; Ο Πασκουάλ έχει δείξει με όλους τους τρόπους ότι δεν τον εμπιστεύεται. Ακόμα και χθες που ήταν εξαιρετικός (και καταλυτικός), πριν κάνει το τρίτο φάουλ ο Καλάθης είχε επιλέξει δίδυμο με δύο πόιντ (Λεκαβίτσιους – Καλάθης), αφήνοντας τον Παππά στον πάγκο, ενώ ακόμη και μετά την πολύ καλή εμφάνισή του δεν τέλειωσε τον αγώνα με τον διεθνή παίκτη στην πεντάδα.

Ο Παππάς μπαίνει και σε μια ηλικία που πρέπει να βγει μπροστά και είναι μάλλον απίθανο να συμβεί αυτό στο «τριφύλλι» με τον Πασκουάλ στον πάγκο, οπότε πρέπει να ζυγίσει τις επιλογές του και να αποφασίσει. Από την άλλη κι οι «πράσινοι» δεν μπορούν να ξοδέψουν πολλά για έναν παίκτη που είναι -όπως τον χρησιμοποιεί ο Καταλανός κόουτς- από τις τελευταίες επιλογές.

Αντίβαρο για τον Παππά μπορεί να είναι (όλα αυτά για την ώρα έχουν… μορφή σεναρίων) ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που αν τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός θα λύσει πολλά θέματα. Κυρίως θα αποκτήσει τρομερή ενέργεια με αυτόν και τον Αντετοκούνμπο, ενώ σε συνδυασμό με τον Καλάθη θα ανεβεί κατακόρυφα η αμυντική πίεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ