Η μεγάλη ατάκα του Μασούρα, ο μπαμπάς του Τζολάκη, η «Αγιά Σοφιά» και το «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε» που φέρνει ανατριχίλα…

Η μεγάλη ατάκα του Μασούρα, ο μπαμπάς του Τζολάκη, η «Αγιά Σοφιά» και το «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε» που φέρνει ανατριχίλα…

Στην δική του Πόλη, ξανά, και ένα όνειρο τρελό που πλέον είναι πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό του «μάγου» Μεντιλίμπαρ

Βλέποντας τον Τζολάκη σε ρόλο… Ντουκαντάμ να πιάνει το ένα πέναλτι μετά το άλλο και να στέλνει τον Ολυμπιακό στο ραντεβού με την ιστορία του, όντας για πρώτη φορά στους «4» ευρωπαϊκής διοργάνωσης κατανοείς πλήρως και με κάθε λεπτομέρειες την ατάκα που έγινε moto στον σύλλογο στην εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε» είναι αυτό που πραγματικά αντιπροσωπεύει τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας που «σπάει το ένα ταβάνι μετά το άλλο» και με τον «μάγο» Μεντιλίμπαρ ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο ραντεβού της ιστορίας του. Μέχρι το επόμενο.

Το «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε» που το ζούμε στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού, μέσα από την προσπάθεια, το πείσμα, την μάχη, το πάθος, το σωστό, το λάθος και το ασυμβίβαστο αυτού του τεράστιου συλλόγου με την αποτυχία. Ο Ολυμπιακός που αν κάποιος έλεγε, εκεί στις αρχές του Φεβρουαρίου πως θα ήταν στους «4» του Κόνφερενς έχοντα αποκλείσει κατά σειρά Φερεντσβάρος, Μακάμπι και Φενέρ θα τον περνούσαν για ονειροπόλο.

Και όμως ο Ολυμπιακός μετά από εκείνη την ήττα στην Λεωφόρο απέδειξε ξανά και ξανά πως δεν πετάει ποτέ λευκή πετσέτα, δεν αφήνει τίποτα να χαθεί παλεύοντας μέχρι και την τελευταία ελπίδα. Έτσι μας προέκυψε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, από το πείσμα και την άρνηση της αποτυχίας του Βαγγέλη Μαρινάκη και η συνέχεια είναι γνωστή, με την ιστορία να γράφεται μέρα με την μέρα. Με έναν Ολυμπιακό που πραγματικά έδειξε και στην Πόλη πόσο καλή ομάδα έχει γίνει με τον Βάσκο στον πάγκο της, έναν κανονικό προπονητή με… μαγικές ικανότητες καθώς αυτά που έχει ήδη πετύχει δεν γίνονται ούτε στο… σινεμά!

Ο Ολυμπιακός που όπως εύστοχα τόνισε ο Γιώργος Μασούρας σε μια συγκλονιστική ατάκα μετά το τέλος του ματς πήρε αυτή την πρόκριση σαν να ήταν μια «απάντηση» για όλα τα… δοκάρια στην Ευρώπη. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτή η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη. Ήταν για όλα αυτά τα χαμένα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο 90′. Είχαμε αποκλειστεί από τον όμιλο με το γκολ του Τζέραρντ με 3-1, στο “Ριαθόρ”, από τη Γιουβέντους, από τη Μέταλιστ, από την Γουλβς. Όλα αυτά τα παιχνίδια ήταν μαζεμένα εδώ. Πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ. Νιώθω τυχερός που είμαι στη γενιά που έφτασε στους “4”» ήταν η ατάκα του Μασούρα , ενός παιδιού που πραγματικά σε όλα τα χρόνια που φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού την τιμά στο 100%.

Ο Ολυμπιακός που είδε ένα δικό του παιδί, από τα σπλάχνα του, ξεκινώντας από την Κ19 που καλή ώρα βρίσκεται στην Ελβετία για την δική της υπέρβαση στο Φάιναλ-4 του Youth League, τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να γίνεται ο ήρωας της βραδιάς. Ένα παιδί που μέχρι πριν ένα μήνα και κάτι έβλεπε όλα τα ματς από τον πάγκο, παρότι στα 21 του είχε ήδη συμπληρώσει ήταν ήδη… παλιός στον Ολυμπιακό. Ο Μεντιλίμπαρ πέτυχε και σε αυτό, τον πίστεψε, τον έριξε στην «αρένα» και τον είδε να τον βγάζει ασπροπρόσωπο καμαρώνοντας τον. Η ζωντανή απόδειξη της μεγάλης σημασίας της Ακαδημίας. Και αν ο Μεντιλίμπαρ τον καμάρωνε, φανταστείτε τον μπαμπά του, που ήταν στην εξέδρα και που του έδωσε ένα φυλακτό λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία των πέναλτι. Ένα φυλακτό που φαντάζομαι πως από εδώ και στο εξής θα βρίσκεται πάντα μαζί με τον πιτσιρικά σε όλα τα ματς της πολύ σημαντικής καριέρας που είναι στα χέρια του να πετύχει.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία αλλά τα σπουδαία είναι τώρα μπροστά του. Λένε πως η Άστον Βίλα δεν… παίζεται. Έτσι έλεγαν και για την δυνατή Φερεντσβάρος, για τον αποκλεισμό μετά το 1-4 από την Μακάμπι, για την πανίσχυρη Φενέρ όταν έγινε η κλήρωση. Επόμενο ραντεβού στο Μπέρμιγχαμ και μετά Καραϊσκάκη πριν ο Ολυμπιακός επιστρέψει στην… Πόλη.

Την «Αγιά Σοφιά» που θα γίνει ο τόπος της μεγαλύτερης στιγμής της ιστορίας του!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ