Η σιγουριά από το πρώτο λεπτό, η ομιλία στα πέναλτι, η αγωνία του Μαρινάκη και η Μίλαν που προτιμούσαν οι ερυθρόλευκοι

Η σιγουριά από το πρώτο λεπτό, η ομιλία στα πέναλτι, η αγωνία του Μαρινάκη και η Μίλαν που προτιμούσαν οι ερυθρόλευκοι

Οι ιστορικές στιγμές του ημιτελικού του Ολυμπιακού με την Ναντ και όσα συνέβησαν πριν κατά την διάρκεια και μετά από την θριαμβευτική πρόκριση

Κανείς δεν μπορεί πραγματικά να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει πετύχει αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού. Οι Νέοι του συλλόγου που ξεκίνησαν απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, Λέτσε σε ένα ζευγάρι αγώνων που ήταν αουτσάιντερ. Και όμως με εντυπωσιακές εμφανίσεις προκρίθηκαν. Από τότε μέχρι τώρα, παραμονές του μεγάλου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων, το Youth League, έγιναν τόσα πολλά που γράφεις βιβλίο. Όπως και για τον μεγάλο ημιτελικό που έσπασαν καρδιές με τα παλικάρια του Ολυμπιακού να το κάνουν ξανά, αυτή την φορά απέναντι σε μια από τις μεγαλύτερες Ακαδημίες της Γηραιάς Ηπείρου, της Ναντ.

Ένα 90λεπτο που έζησαν άπαντες στα άκρα, με τον Σωτήρη Συλλαϊδόπουλο αναγκαστικά στις εξέδρες λίγο πάνω από τον πάγκο όπου ο Δημήτρης Μαυρογενίδης κοουτσαρέ την ομάδα. Και με 11 «καμικάζι» στον αγωνιστικό χώρο, έτοιμους να «πέσουν στην φωτιά» για να πετύχουν τον στόχο τους. Η προσήλωσή τους, η αντοχή τους, η πειθαρχία του, το ταλέντο τους και το πείσμα τους αλλά και το πάθος του είναι αξιοζήλευτο και το ζεις σε κάθε κίνησή τους, σε κάθε προσπάθεια τους. Ο Ολυμπιακός πάλευε στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας το ποδόσφαιρο που τον έφερε εδώ στην Νιόν με τον Συλλαϊδόπουλο να φωνάζει από τις εξέδρες στο 90 «ανεβείτε πάνω, πάμε για γκολ», δείγμα του «μέταλλου» που έχει αυτή η ομάδα. Ο Ολυμπιακός που ήξερε πώς να αντιμετωπίσει τους Γάλλους, πώς να αντέξει στην πίεση τους και πώς να διαχειριστεί το 1-0 και τους πανηγυρισμούς για το γκολ του Κωστούλα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το οποίο και δεν μέτρησε λόγω VAR.

Διαβάστε επίσης: Αυτά μόνο ο Θρύλος: Τα 6 ευρωπαϊκά που διεκδικεί ο Ολυμπιακός!

Η στιγμή που όλη η ομάδα είναι μαζεμένη λίγο πριν τα πέναλτι και οι εικόνες στα πρόσωπα των πιτσιρικάδων σε πείθουν πως όλα θα πάνε καλά. Όπως το είπε μετά το ματς ο Σίνα που ήταν ο πρωταγωνιστής, σαν ένας άλλος Τζολάκης. «Ήμουν σίγουρος πως θα περάσουμε, τους είχα πει και πριν, το είπα και πριν τα πέναλτι». Πριν πάνε για την εκτέλεση, ο Συλλαιδόπουλος μέσω κινητού τους έδωσε το σύνθημα: «Το έχουμε κάνει δύο φορές έως τώρα, θα το κάνουμε και σήμερα, σας πιστεύω, είμαι σίγουρος πως θα περάσουμε» ήταν η ατάκα του κόουτς με τον Ολυμπιακό να χάνει το πρώτο πέναλτι αλλά τον Σίνα να κάνει νόημα σε όλους να ηρεμήσουν και δευτερόλεπτα μετά να πιάνει το πέναλτι και να τους δείχνει πως όλα θα πάνε καλά. Και όλα πήγαν καλά με το 3-1 και την πρόκριση την οποία χάρηκε με την ψυχή του και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που έζησε τόσο έντονα και αυτό το μεγάλο ματς.

Από την Πόλη και την ιστορική πρόκριση στους «4» του Κόνφερενς ο ισχυρός άνδρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ ήρθε απευθείας στην Νιον. Ούτε σκέψη να μην είναι δίπλα στα παιδιά του. Ο ίδιος άλλωστε μετά την Ίντερ είχε δώσει το σύνθημα για τελικό. Και είναι αλήθεια πως μέχρι τότε κανείς στην ομάδα το πίστευε πραγματικά. Η φλόγα του πήγε σε όλους και το αποτέλεσμα ήταν το χθεσινό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης που στο πρώτο ημίχρονο καθόταν μαζί με τους αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ, τον Θόδωρη Θεοδωρίδη, τον Λάκοβιτς και τον Μαρκέτι αλλά στην επανάληψη προτίμησε να μείνει πιο ψηλά στην εξέδρα βλέποντας όρθιος το δεύτερο 45λεπτο και τα πέναλτι.

Με την καρδιά του να χτυπάει δυνατά για τα παιδιά του Ολυμπιακού και την αγωνία του στο κόκκινο, ο ηγέτης του Ολυμπιακού πανηγύρισε έντονα την πρόκριση και το έδειξε και στην ομάδα μετά επιβραβεύοντας τους όπως μόνο αυτός ξέρει και δίνοντας ραντεβού μαζί τους ξανά την Δευτέρα στον μεγάλο τελικό.

Εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα βρει την Μίλαν. Και είναι αλήθεια πως αν μπορούσαν οι ερυθρόλευκοι να διαλέξουν ανάμεσα στην Πόρτο ή την Μίλαν θα επέλεγαν τους Ιταλούς χωρίς αυτό να σημαίνει πως το βράδυ της Δευτέρας θα έχουν εύκολο έργο απέναντι σε έναν κολοσσό του ευρωπαικού ποδοσφαίρου. Τα παιδιά του Θρύλου όμως μπορούν τα πάντα. Και αυτό θα επιδιώξουν να κάνουν, τρελαίνοντας ξανά την Ευρώπη που μιλάει για τον Ολυμπιακό των θαυμάτων, τόσο της πρώτης ομάδας όσο και της Κ19!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ