Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ έχει αλλάξει ποδοσφαιρική πίστα

Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ έχει αλλάξει ποδοσφαιρική πίστα

Δεν ήταν ένα ακόμα καπρίτσιο της μπάλας. Ήταν η σαφής ανωτερότητα της ομάδας του σοφού Μεντιλίμπαρ

Το αν μπορεί να τραβήξει μαζί του το ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αμφίβολο. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει ποδοσφαιρική πίστα. Από το τελευταίο σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή τον συζητά και όχι άδικα η ποδοσφαιρική Ευρώπη. Όλοι στάθηκαν με περιέργεια και θαυμασμό όταν ήρθε η τεσσάρα επί της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ. Οι περισσότεροι μπορεί να είπαν ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο ποδόσφαιρο. Όταν όμως ήρθε η νίκη στο δεύτερο παιχνίδι όλοι κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται για μια παλαβή σύμπτωση για κάποιο καπρίτσιο της μπάλας.

Ο Ολυμπιακός πέρασε στον τελικό γιατί είναι καλύτερη ομάδα από την Άστον Βίλα. Μπορεί να ακούγεται κάπως υπερβολικό αλλά αντικατοπτρίζει την εικόνα που είχαν οι ομάδες στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις. Οι παίκτες του Έμερι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Δεν ήξεραν τον τρόπο να φανούν απειλητικοί ούτε να αμυνθούν αποτελεσματικά ήξεραν. Δε λέω, πολλά τα εκατομμύρια που αξίζει ο Γουοτκινς αλλά ο Αγιουμπ Ελ Καμπί ήταν αυτός που έλαμψε. Ναι δεν έχει μεταπωλητικη αξία στα τριάντα έξι του ο Βιθέντε Ιμπόρα αλλά φαινόταν μια κλάση πάνω από τον Ντάγκλας Λουίς που κοστολογείται στα εβδομήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης: «Τρέλα» στο Πασαλιμάνι για τον Ολυμπιακό (vids)

Ναι, είναι συλλέκτης τίτλων ο Γιουνάι Έμερι αλλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ του πήρε την προπονητική ταυτότητα. Δεν ήταν συνομωσία του σύμπαντος η πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό. Ήταν αποτέλεσμα της αγωνιστικής ισχύος του, της ανωτερότητας του απέναντι στην Άστον Βίλα. Ακόμα και όταν χρειάστηκε να αμυνθεί ο Ολυμπιακός το έκανε συντεταγμένα και με αλληλοκαλυψεις υψηλού επιπέδου στις οποίες διακρίθηκε ιδιαίτερα ο αρχηγός Κώστας Φορτούνης βγάζοντας άμυνες για σεμινάριο. Βλέποντας την εικόνα της αγγλικής ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο καταλάβαινες ότι οι Άγγλοι έχουν παραδώσει το πνεύμα τους, ότι έχουν παραδεχτεί την ανωτερότητα του αντιπάλου.

Η καυτή λάβα του » Γεώργιος Καραϊσκάκης» κατέκαψε τους παίκτες της Άστον Βίλα και απογείωσε τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ήταν αυτή που έκανε τον Κωνσταντή Τζολάκη να απογειωθεί και να σταματήσει το σουτ του Μπέιλι που κόντραρε στο πόδι του Ρόντινεϊ κι άλλαξε απότομα πορεία. Ήταν αυτή που έκανε τον Φορτούνη να μαρκάρει σαν… Μασούρας και τον νεαρό Αποστολόπουλο να νοιώσει σαν μπαρουτοκαπνισμένος περνώντας στη θέση του Κίνι. Η νίκη σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ φέρνει τη χώρα μας στη δέκατη πέμπτη θέση στην ειδική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ . Αυτό σημαίνει ότι θα βγάζουμε πάλι, πέντε ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός έφτανε μέχρι την πηγή αλλά δεν έπινε νερό. Οι φίλοι του είχαν νοιώσει σποραδικές χαρές και έντονες πίκρες και απογοητεύσεις. Βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν, ξορκίζοντας πίκρες και απογοητεύσεις δεκαετιών. Τώρα βλέπουν τον τελικό κόντρα στην Φιορεντίνα κι έχουν κάθε λόγο να συνεχίσουν να ονειρεύονται. Θυμίζω απλά ότι οι στοιχηματικες εταιρείες έδιναν πρώτο και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου την Άστον Βίλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ