Ολυμπιακός : Το «6» και το «8» πάνω από το «10»!

Ολυμπιακός : Το «6» και το «8» πάνω από το «10»!

Ο σημαντικός ρόλος του κόφτη και του κεντρικού χαφ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο…

Δεν είναι τυχαίο που ο Ολυμπιακός έχει εντοπίσει το ενδιαφέρον του σε δύο συγκεκριμένες θέσεις, στο πλαίσιο της υλοποίησης του μεταγραφικού του σχεδιασμού! Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν την αναζήτηση έχοντας στην ατζέντα τους πρώτα το όνομα του Πρσιτς και τώρα του Κουντέ, ενώ διατηρούν και αυτά των Πεδρόσα και Γιάκομπ, θέλοντας να κλείσουν τις θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής!

Στη νέα εκδοχή του ποδοσφαίρου το «6άρι» και το «8άρι» παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ενδεκάδα κάθε ομάδας, αφού οι συγκεκριμένοι παίκτες κάνουν διπλή δουλειά μέσα στις λευκές γραμμές του πράσινου τερέν, καθώς αναλαμβάνουν το βαρύ φορτίο να συνδέσουν τις γραμμές.

Ο κόφτης και ο κεντρικός χαφ θα πρέπει και να καλύψουν την άμυνά τους, αλλά και να οργανώσουν την επίθεση της ομάδα τους. Από αυτούς θα περάσει η μπάλα για την πρώτη πάσα και από το δικό τους χειρισμό θα δημιουργηθούν οι (καλύτερες) προϋποθέσεις για τους επιθετικούς ή θα γίνει πιο εύκολος ο ρόλων των αμυνόμενων, όταν θα χαθεί η κατοχή της μπάλας.

Για αυτό και η επιλογή των δύο συγκεκριμένων παικτών παίζει ιδιαίτερο ρόλο για τον κάθε προπονητή- τώρα πια το «6»και το «8» έχουν πάει πάνω και από το «10», αφού ο οργανωτής από τη στιγμή που δέχεται περισσότερο μαρκάρισμα από τον αντίπαλο έχει ανάγκη από στηρίγματα μέσα στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός είναι έτσι κι αλλιώς καλυμμένος στη θέση του μαέστρου με την παρουσία του Κώστα Φορτούνη και την προσθήκη του Γιάννη Φετφατζίδη κι ενώ στο δυναμικό του ανήκει επί του παρόντος και ο Μάρκο Μάριν.

Για το πόστο στον άξονα έχει ήδη αποκτηθεί ο Μεντί Καμαρά για τον οποίο ο Μοντέστο υποστηρίζει την άποψη ότι θα εξελιχθεί σε «νέο Σισέ», ενώ στο δρόμο της επιστροφής βρίσκεται και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, συνεπώς απομένουν οι «πρώτες επιλογές» τις οποίες θα τις μάθουμε τις επόμενες μέρες.

Στο προηγούμενο πρωτάθλημα οι ερυθρόλευκοι και με (μεγαλύτερη) ευθύνη του Χάσι έμειναν μόνον με τον Ρομαό ως κόφτη (αφού ο Σιώπης έφυγε στο τέλος του Αυγούστου και ο Ζντιέλαρ αποχώρησε τον Γενάρη), ενώ δίπλα του υπήρχαν αρκετές επιλογές με τους Οτζίτζα, Ταχτσίδη, Ζιλέ, Μαρτίνς, αλλά κανείς από αυτούς δεν μπόρεσε να καθιερωθεί.

Σε αυτά τα τετραγωνικά του γηπέδου δεν μπορεί κανείς να «λουφάρει» για αυτό και οι θέσεις αυτές έχουν αρκετή φθορά με τραυματισμούς και οι προπονητές προτιμούν συνήθως «πεντάδα» για να τις καλύψουν. Θέλει πολύ τρέξιμο και τεράστιες αντοχές για να ανταποκριθείς, αλλά αν το καταφέρεις, τότε η εικόνα της ομάδας σου θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ