Μια σκατόφατσα σαν τον Σώρρα ή το ομορφόπαιδο ο Αλέξης;

Μια σκατόφατσα σαν τον Σώρρα ή το ομορφόπαιδο ο Αλέξης;

Ο Κώστας Καίσαρης είδε και άκουσε τον πρωθυπουργό στο Ζάππειο. Ακουσε και τον Αρτέμη Σώρρα, να λέει στον ανακριτή ότι έχει τα 600 δις και διερωτάται: Ποιος από τους δύο είναι πιο επικίνδυνος;

ΠΟΙΟ είναι το μεγαλύτερο ψέμα; Ποιος από τους δύο είναι πιο επικίνδυνος;
– Αρτέμης Σώρρας στον ανακριτή: «Έχω 600 δις δολάρια». – Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο: «Τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη. Τη θέση της αβεβαιότητας θα παίρνει η σταθερότητα, η ασφάλεια και η σιγουριά, η κανονικότητα.  Καταφέραμε να λύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Φθάσαμε στο τέλος των μνημονίων. Μπορούμε όλοι μας σήμερα, για μια μέρα, να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να χαρεί γιατί η Ελλάδα γίνεται μια χώρα κανονική».

Ο ΕΝΑΣ βρίσκεται, στη φυλακή. Ταλαιπωρημένος, σιδηροδέσμιος, με μία πιθαμή γενειάδα μεταφέρθηκε στον ανακριτή. Ο άλλος είναι πρωθυπουργός. Άνετος, ωραίος και χαμογελαστός εμφανίστηκε στο Ζάππειο. Κι έκανε πλάκα με τη γραβάτα. Επαναλαμβάνουμε την ερώτηση; Ποιός είναι πιο επικίνδυνος; Από ποιον κινδυνεύει πιο πολύ ο μέσος Έλληνας; Το ψέμα του Σώρρα πρέπει να είσαι χαζός για να το χάψεις. Όταν μιλάει ο πρωθυπουργός όμως; Πόσους έχει εξαπατήσει ο Σώρρας με τα 600 δις; Δέκα, είκοσι χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Ο Γιωργάκης είπε «λεφτά υπάρχουν» κι έγινε πρωθυπουργός. Τρία εκατομμύρια νοματαίους είχε καταφέρει να εξαπατήσει. Τόσοι ήταν οι λακαμάδες που τον ψηφίσανε. Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος ψεύτης; Ο Σώρρας ή ο Σαμαράς με τα Ζάππεια; Πρωθυπουργός έγινε ο Αντώνης ο Μακεδονομάχος με 1,8 εκατομμύρια ψήφους.

ΠΟΥ να φτουρήσει ο Σώρρας απέναντί τους; Ένα μαγαζάκι άνοιξε ο άνθρωπος με την «Ελλήνων Συνέλευσις». Ένα ψιλικατζίδικο. Και τον πάνε μέσα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Μέχρι και ισόβια μπορεί να ακούσει. Οι άλλοι έχουνε ανοίξει σούπερ μάρκετ. Μωλ. Από τη 1η Ιανουαρίου, του νέου έτους ξαναπέφτει μαχαίρι στις συντάξεις. Πέφτει το αφορολόγητο. Μισθωτοί και συνταξιούχοι των 600 ευρώ χάνουν ένα μισθό. Κι ο Αλέξης χαμογελάει και πανηγυρίζει. Η χώρα είναι αιχμάλωτη μέχρι το 2060 κι ο Αλέξης χαμογελάει και πανηγυρίζει. Έρευνα της Στατιστικής Αρχής για τα εισοδήματα και τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών, αναφέρει ότι το 34,8% του πληθυσμού της χώρας, βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Τρία εκατομμύρια επτακόσιες χιλιάδες άτομα. Κι ο πρωθυπουργός βάζει κόκκινη γραβάτα και μιλάει για «σταθερότητα, ασφάλεια,  σιγουριά και κανονικότητα». Κι επαναλαμβάνουμε. Ο Σώρρας είναι ένας τυχάρπαστος τυχοδιώκτης. Ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της χωρας.

ΔΕΝ είναι όμως, μόνο ο πάντα χαρούμενος και χαμογελαστός Αλέξης. Είναι και η εφεύρεση που ακούει στο όνομα Τέρενς Κουίκ. Τι ισχυρίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας στον ανακριτή; «Κρυβόμουν, επειδή φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν». Τι ισχυρίστηκε, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και νυν ταξιδιώτης των πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών με την ιδιότητα του Υφυπουργός Εξωτερικών; Αναφερόμενος στο θέμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, στη πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας, ο εν λόγω Τέρενς αποκάλυψε ότι βουλευτές των ΑΝΕΛ και του Σύριζα δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους. Βλέπετε εσείς μεγάλες διαφορές μεταξύ τους; Το ίδιο ακριβώς επιχείρημα, επικαλέσθηκαν.

ΝΑ το μαζεύουμε λοιπόν για να το κλείνουμε. Ο καθένας μετριέται με το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει. Ο παπατζής της οδού Αθήνας ψάχνει να βρει ένα δύο κορόιδα να τους ψειρίσει κανένα πενηντάρικο. Και τα καταφέρνει. Ο παπατζής της πολιτικής, σου κλέβει ολόκληρη τη ζωή σου. Ποιος είναι λοιπόν πιο επικίνδυνος; Ο παπατζής της οδού Αθήνας, που πάει για ένα πενηντάρι; Ή ο Κατρούγκαλος, που ξεκίνησε από τους αγανακτισμένους του Συντάγματος και ψείρισε δυόμισι εκατομμύρια συνταξιούχους. Κι ενώ ο παπατζής συλλαμβάνεται βάση της αυτοφώρου διαδικασίας, ο Κατρούγκαλος κυκλοφορεί ελεύθερος. Ποιος είναι λοιπόν πιο επικίνδυνος όταν λέει ψέματα: Μια σκατόφατσα σαν τον Σώρρα, η ένας νέος και ωραίος πρωθυπουργός σαν τον Αλέξη;

Στη μουσική επιλογή Johnny Cash-I Walk the Line.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ