Ολυμπιακός : O Μπλάτ που «φτιάχνει», ο Καρίμ που δικαιώνει και το Ζέεφελντ που κρίνει…

Ολυμπιακός : O Μπλάτ που «φτιάχνει», ο Καρίμ που δικαιώνει και το Ζέεφελντ που κρίνει…

O Ολυμπιακός αντεπιτίθεται με στόχο αν χρειαστεί να κερδίσει και τον… Φάρο, ο Καρίμ αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις σωστές κινήσεις των ερυθρολεύκων και το καλοκαιρινό «σπίτι» των Πειραιωτών δρομολογεί τις εξελίξεις.

Το καλοκαίρι αυτό υποτίθεται πως οι αδελφοί Αγγελόπουλοι θα παράταγαν τον Ολυμπιακό. Υποτίθεται πως ήταν σε δεινή θέση και ετοίμαζαν την έξοδο από την ΚΑΕ. Υποτίθεται πως είχαν κλείσει τον κύκλο τους.

Τελικά, λίγες μέρες μετά το τέλος μιας από τις χειρότερες σεζόν των τελευταίων χρόνων όπου χάθηκαν όλοι οι τίτλοι οι άνθρωποι που στηρίζουν χρόνια τώρα το Μπάσκετ του Ολυμπιακού δεν φαίνεται πως τα… μαζεύουν και φεύγουν.

Η συμφωνία με τον Ντέιβιντ Μπλατ… μάλλον δείχνει άλλη στόχευση για τα επόμενα χρόνια, την νέα σεζόν που έρχεται.

Δεν πήγαν σε ημίμετρα, δεν πήγαν σε λύσεις ανάγκης, δεν βρήκαν έναν προπονητή με καλό βιογραφικό που ίσως να έπιανε.

Πήγαν στον καλύτερο που μπορούσαν να πάρουν. Αν θα πιάσει θα το δείξει η πορεία και η «μάχη» και με τον… Φάρο.

Η ουσία είναι πως οι Αγγελόπουλοι με την επικείμενη (και επίσημα) πρόσληψη του Ντέιβιντ Μπλατ στέλνουν το μήνυμα παντού. Βεβαίως έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό σπουδαίοι προπονητές που στο τέλος νικήθηκαν από τον… Φάρο αλλά μην ξεχνάμε πως υπήρξαν χρονιές που ο… Φάρος ήταν ανήμπορος να λυγίσει τον Ολυμπιακό.

Τι θέλω να πω; Αν ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που πρέπει ο… Φάρος κάνει πιο εύκολα την δουλειά του.

Και την χρονιά που τελείωσε ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Φάνηκε και στην Ευρωλίγκα με την χρονιά… τραμπάλα που έκανε παρά το πλεονέκτημα που πήρε το οποίο αποδεικνύεται στην πράξη πως δεν είναι το Α και το Ω. Φενέρ και Ρεάλ πήραν τις κούπες στις δύο τελευταίες διοργανώσεις έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Ο Μπλάτ λοιπόν έρχεται να διαδεχθεί τον Σφαιρόπουλο που έφυγε με αρνητικότατο πρόσημο για τη σεζόν που τελείωσε με το μεγάλο μερίδιο της αποτυχίας να τον βαραίνει. Από τον χαμένο τελικό με την ΑΕΚ στο Κύπελλο πίστευα, και το είχα γράψει (εν βρασμώ…), δυστυχώς από τότε δεν άλλαξε κάτι δραματικά για τον Ολυμπιακό.

Με τον Μπλάτ ο Ολυμπιακός βάζει τις βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα στην πραγματική του διάσταση, με την ελπίδα πρωτίστως πως θα επιστρέψει στα μεγάλα ραντεβού της Ευρωλίγκας. Στην Ελλάδα παίζουν και άλλα ρόλο δυστυχώς.

Αλήθεια, σε αυτή την επιστολή των Αγγελόπουλων απάντησε ο Γιώργος Βασιλειάδης; Βρήκε άκρη αν όλα είναι καλά σε ΕΟΚ και ΚΕΔ; Ρητορικά τα ερωτήματα βεβαίως…

Πάμε στο ποδόσφαιρο και στον Ολυμπιακό που βρίσκεται στο καλοκαιρινό του «σπίτι», το Ζέεφελντ. Εκεί που θα δούμε στην πράξη την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Πέδρο Μαρτίνς να καταγράφεται μέσα από τις προπονήσεις. Το Ζέεφελντ είναι δεδομένο πως θα κρίνει πολλά για αρκετούς, θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για τις επόμενες κινήσεις.

Κινήσεις που περιμένουμε μέσα στην εβδομάδα να γίνουν με τον Μαρτίνς να έχει περισσότερους παίκτες στη διάθεση του σύντομα.

Τι θα γίνει βεβαίως με παίκτες που είναι στο στόχαστρο ξένων ομάδων θα το μάθουμε στην πορεία. Όπως η πρόταση για τον Σισέ που αποκάλυψε to10.gr αλλά και το δεδομένο ενδιαφέρον για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που μέσα από τα τρία ματς που έπαιξε στο Μουντιάλ ανέβασε για τα καλά τις μετοχές του.

Δεν είναι μόνο το «καρυδάτο» πέναλτι που έβαλε με την Πορτογαλία αλλά η συνολική παρουσία του ερυθρόλευκου επιθετικού που δικαίωσε (για άλλη μια φορά) στο υψηλότερο επίπεδο την επιλογή του Ολυμπιακού και όσον πίστεψαν σε αυτόν ακόμη και κόντρα σε προπονητές που πέρασαν από την ομάδα.

Τότε που άφησε τον ΠΑΟΚ να περιμένει και υπέγραψε στον Ολυμπιακό με τους ειδικούς να αναφέρονται στο τεράστιο λάθος που θα στοίχιζε στην καριέρα του. Μια καριέρα που τελικά από ότι φαίνεται δεν… χάθηκε για τον Καρίμ αλλά στον αντίποδα μέσω του Ολυμπιακού κέρδισε πολλά, και θα συνεχίσει να κερδίζει πολλά.

Υ.Γ. Οι 9.000 ανανεώσεις διαρκείας δείχνουν πολλά για πολλούς. Δείχνουν την στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού εμπράκτως που στέκεται δίπλα στην ομάδα. Δείχνει τον δρόμο για όλους στην ομάδα για να κάνουν τα πάντα ώστε να χαρίσουν και πάλι στον κόσμο αυτό που του αξίζει.

Υ.Γ.1: Δεν διαβάσαμε αφιερώματα, δεν είδαμε τρανταχτούς τίτλους, δεν ακούσαμε αναλύσεις επί αναλύσεων. Μάλλον πλέον δεν… ενδιαφέρει τι γίνεται στην Λίγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ