Η προσφορά του Ολυμπιακού για τον Φορτούνη είναι ανεκτίμητη…

Η προσφορά του Ολυμπιακού για τον Φορτούνη είναι ανεκτίμητη…

Το μέλλον του αρχηγού του Ολυμπιακού κρίνεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν μείνει στον Ολυμπιακό…

Τι να είχε άραγε στο μυαλό του ο 21χρονος τότε Κώστας Φορτούνης όταν άφηνε την Καϊζερσλάουτερν και το Γερμανικό ποδόσφαιρο για να γυρίσει στην πατρίδα του και την ομάδα που ξεκίνησε να παίζει μπάλα και έχει στην καρδιά του; Όταν τον Ιούλιο του 2014 είχε έτοιμο συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό να τον «πολιορκεί» αλλά ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία να μιλήσει με την ερυθρόλευκη διοίκηση για να παίξει στην ομάδα που αγαπούσε.

Τότε μια κουβέντα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν αρκετή για να υπογράψει στον Ολυμπιακό και να ξεκινήσει μια καριέρα ζηλευτή. Δέκα χρόνια μετά; Μια ακόμη κουβέντα με τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού φαίνεται πως θα κρίνει τις εξελίξεις. Το συμβόλαιο του Φορτούνη λήγει στις 30 Ιουνίου και ο 31χρονος πλέον αρχηγός του Πειραϊκού συλλόγου καλείται να αποφασίσει.

Διαβάστε επίσης: Μπέος:«Υποβάλλω υποψηφιότητα για την προεδρία της Super League»

Μετά από μια μαγική σεζόν που έφερε το πρώτο ευρωπαϊκό σε συλλογικό επίπεδο. Με τον Ολυμπιακό να είναι ξεκάθαρο πως θέλει να τον κρατήσει για πάντα στο μεγάλο λιμάνι. Με αυτή την διαδρομή των 10 χρόνων στον Πειραιά να έχει πολλές επιτυχίες, χαρές, διακρίσεις αλλά και δύσκολες στιγμές, πίκρες και απογοητεύσεις. Με τον Φορτούνη να έχει πλέον πετύχει τα πάντα και να ξέρει πως αυτό που του προσφέρει ο Ολυμπιακό είναι ανεκτίμητο! Αν ο Φορτούνης βάλει την υπογραφή του σε ένα νέο, τριετές λογικά, συμβόλαιο «δένοντας» για πάντα στο λιμάνι της καρδιάς του; Τότε θα είναι δίχως την παραμικρή αμφιβολία ο αρχηγός των αρχηγών. Το σημείο αναφοράς στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός των 100 χρόνων του κορυφαίου ελληνικού συλλόγου που έχει κατακτήσει το Κόνφερενς Λιγκ, 6 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα έως τώρα. Και που θα έχει την ευκαιρία να ζήσει και άλλες μεγάλες στιγμές στο μέλλον.

Στον Πειραιά μιλώντας στον κόσμο της ομάδας που παραληρούσε από την ευρω-κούπα έριξε μια δυνατή ατάκα. «Να πάρουμε μαζί και άλλα ευρωπαϊκά» είπε ο Κώστας Φορτούνης που προφανώς περιμένει ξέχωρα από τις μεγάλες διακρίσεις και ένα «αυτοκρατορικό» συμβόλαιο από την πλευρά του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης που έχει μπροστά του ένα τεράστιο ρεκόρ να πετύχει καθώς είναι μόλις 6 γκολ μακριά από το 100-100! Έχει ήδη ξεπεράσει το μυθικό φράγμα των 100 ασίστ με τα ερυθρόλευκα, είναι στις 106, και έχει πετύχει 94 γκολ στον Ολυμπιακό. Αν μείνει είναι δεδομένο πως θα γίνει ο πρώτος παίκτης στα 100 χρόνια ζωής του Ολυμπιακού με 100 γκολ και 100 ασίστ! Και δεν είναι μόνο αυτό για τον άσο των ερυθρολεύκων που φέτος είχε συμμετοχή σε 15 ευρωπαικά γκολ (10 ασίστ, 5 γκολ) και που συνολικά σε 49 συμμετοχές είχε 11 γκολ και 19 ασίστ!

Έχει ήδη φτάσει σε αυτά τα 10 χρόνια στις 343 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και βρίσκεται στην 4η θέση στην ιστορία του συλλόγου. Ξεπέρασε φέτος Μαυρογενίδη (304) και Αλεξανδρή (333) και φουλάρει για την Τρίτη θέση όπου βρίσκεται ο Ανατολάκης με 364. Στα 31 του χρόνια θα έχει την δυνατότητα να κυνηγήσει το όνειρο και τους μυθικούς αρχηγούς του παρελθόντος, τον Καραταϊδη με 442 συμμετοχές και τον Τζόρτζεβιτς με 493! Και όλα αυτά θα ήταν ακόμη πιο πιθανά να συμβούν αν δεν είχε σταθεί άτυχος με τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς μέσα σε αυτή την 10ετια που του στέρησαν πολλούς μήνες συμμετοχών σε αγώνες των ερυθρολεύκων.

Ο Φορτούνης που ποτέ σε όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετεί τους ερυθρόλευκους δεν έκρυψε την αγάπη του για τον σύλλογο, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο της ομάδας ειδικά το προπέρσινο καλοκαίρι που τον απέκλεισε από την αποστολή και ζητούσε την απομάκρυνσή του! Τίποτα όμως δεν στάθηκε ικανό για να τον λυγίσει κάνοντας φέτος μια από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας του και έχοντας την τεράστια τιμή να είναι ο αρχηγός που σήκωσε το πρώτο ευρωπαϊκό του συλλόγου και του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ