ΠΑΟΚ : Τα… «μαθηματικά» του νέου ρόστερ

ΠΑΟΚ : Τα… «μαθηματικά» του νέου ρόστερ

Ορισμένοι παίκτες που βρίσκονται στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία θα «κοπούν» το επόμενο διάστημα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ψάχνει να βρει πάλι την καλύτερη χημεία για τον ΠΑΟΚ. Εμείς ψάχνουμε να βρούμε πρώτα τα… μαθηματικά του νέου ρόστερ της ομάδας. Διότι πέρα από αυτούς που «κόπηκαν» πριν ανέβει η ομάδα στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας (πχ ο Χατζηισαΐας δεν υπολογίζεται ξανά και αφού υπέγραψε νέο συμβόλαιο πάει εκ νέου δανεικός στον Ατρόμητο), υπάρχουν κι εκείνοι που θα κοπούν μετά την Ολλανδία…

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μας είχε πει (μετά το τέλος της περσινής σεζόν) ότι θέλει να δουλέψει με τρεις τερματοφύλακες και 21-22 παίκτες συν 2-3 νεαρούς από την ομάδα νέων που θα ανεβοκατεβαίνουν στην πρώτη ομάδα για να παίρνουν εμπειρίες.

Στην Ολλάνδία πήρε μαζί του στην προετοιμασία 28 παίκτες. Τέσσερις τερματοφύλακες, τους: Γλύκο, Πασχαλάκη, Ρέι, Σιαμπάνη και 24 παίκτες: Κρέσπο, Βαρέλα, Μαλεζά, Χατσερίδη, Μιχόγεβιτς, Βιεϊρίνια, Λεβέκ, Μάτος, Κίτσιου, Χαρίση, Μουλέν, Μαουρίσιο, Κάνιας, Μπαλογιάννη, Σάκχοφ, Λάμπρου, Ενρίκε, Λημνιό, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Πέλκα, Μυστακίδη, Κουλούρη και Λέο Ζαμπά.

Ο ΠΑΟΚ περιμένει επίσης τις επιστροφές του Πρίγιοβιτς και του Ουάρντα αφού ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες τους στο Μουντιάλ, αλλά και την απόκτηση ενός χαφ (είπαμε ο Βέρνμπλουμ είναι πιο κοντά πλέον) και ενός σέντερ φορ (Κόντε ή κάποιου άλλου).

Με απλά μαθηματικά φαίνεται ότι θα «κοπούν» κάποια στιγμή 6-7 παίκτες.

Οι σκέψεις για τους τερματοφύλακες

Από τους τέσσερις τερματοφύλακες ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να δώσει τους δύο και να πάρει έναν άλλον! Σίγουρα θέλει να κρατήσει τον Πασχαλάκη και τον νεαρό Σιαμπάνη, αλλά είναι ανοιχτός σε συζητήσεις για τον Ρέι και για τον Γλύκο (υπήρξε πρόταση από την Καραμπάχ αλλά δεν τον ενδιέφερε). Αν δεν προκύψουν προτάσεις, ο Δικέφαλος θα πορευτεί με αυτήν την τετράδα τερματοφυλάκων. Αλλιώς αν βρεθούν αγοραστές για Γλύκο και Ρέι, ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει στην απόκτηση του Ζίβκο Ζίβκοβιτς της Ξάνθης, το οποίο είχε φέρει στην Ελλάδα ο Λουτσέσκου όταν ήταν στον πάγκο της ακριτικής ομάδας.

Τελειώνει ο Λεβέκ, προς δανεισμό ο Μιχόγεβιτς

Στην άμυνα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σκέφτηκαν να δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στον Ντοριάν Λεβέκ, αλλά αυτός την κλώτσησε όταν έκανε τον τραυματία στο πρώτο φιλικό. Ο Γάλλος θα αποχωρήσει καθώς οι επιτελείς του Δικέφαλου είναι έξαλλοι με τη συμπεριφορά του. Επίσης μάλλον προς δανεισμό πάει και ο Μιχόγιεβιτς για να πάρει παιχνίδια, καθώς υπάρχουν πλέον άλλοι τέσσερις κεντρικοί αμυντικοί μπροστά του (Βαρέλα, Κρέσπο, Χατσερίδης και Μαλεζάς). Στην προετοιμασία δοκιμάζεται ως αριστερό μπακ ο νεαρός Μπαλογιάννης (ο οποίος κανονικά είναι χαφ) και θα είναι ένας από τους αυτούς του νεαρού που θα ανεβοκατεβαίνουν στην πρώτη ομάδα, όπως μάλλον το ίδιο θα γίνει και με τον Λύρατζη (δεν ήταν στην προετοιμασία, καθώς βρίσκονταν στη Μεσογειακή Εθνική Ομάδα) που είναι δεξί μπακ.

Πολλά Χαφ

Στα χαφ, ο Χαρίσης επέστρεψε από δανεισμό και θα μείνει, αλλά με την προσθήκη ενός ακόμη μέσου (του Βέρνμπλουμ πιθανότατα) ο ΠΑΟΚ θα έχει έξι κεντρικούς χαφ (Μαουρίσιο, Κάνιας, Σάκχοφ, Μουλέν, Χαρίση και τον καινούριο). Είναι αρκετοί, αλλά μάλλον θα μείνουν όλοι για με σεζόν με πολλά ματς.

Προς δανεισμό ο Κουλούρης

Στην επίθεση ο Ευθύμης Κουλούρης οδεύει προς δανεισμό στον Ατρόμητο, αλλά είναι ο μόνος που θα φύγει καθώς Ενρίκε, Μυστακίδης και Λάμπρου που επέστρεψαν από δανεισμούς είναι στα πλάνα του Λουτσέσκου σε πρώτη φάση και οι άλλοι (Πέλκας, Ελ Κανουρί, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Λέο Ζαμπά) είναι δεδομένο ότι θα μείνουν. Επίσης αναμένεται ο Πρίγιοβιτς που τελείωσε τις υποχρεώσεις του με την Σερβία, μια μεταγραφή ακόμη σέντερ φορ (είπαμε: Κόντε ή κάποιος άλλος) ενώ ερωτηματικό παραμένει το μέλλον του Ουάρντα. Η δική μου αίσθηση είναι ότι είτε θα πουληθεί, είτε θα πάει ξανά δανεικός, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν έχει και άλλες θέσεις ξένων.

Η… «σούμα»

Σίγουρα θα φύγει από τον ΠΑΟΚ ο Λεβέκ, ενώ προς δανεισμούς οδεύουν ο Μιχόγιεβιτς και ο Κουλούρης. Ο Ουάρντα όταν επιστρέψει μάλλον θα πάει προς πώληση (σε υψηλή τιμή), ενώ αν βρεθούν αγοραστές θα παραχωρηθούν ο Ρέι και ο Γλύκος για να πάει ο ΠΑΟΚ να πάρει τον Ζίβκοβιτς από την Ξάνθη. Στην επίθεση ο Μυστακίδης θα μείνει πίσω από τον Πρίγιοβιτς και τον άλλον σέντερ φορ που θα αποκτηθεί (άλλωστε ο «Μύστα» μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης), ενώ στα χαφ παρότι με την έλευση ενός ακόμη μέσου (του Βέρνμπλουμ πιθανότατα) θα υπάρξει πολυκοσμία (έξι παίκτες), θα μείνουν όλοι.

Τέλος ο Μπαλογιάννης και ο Λύρατζης (δεν είναι τώρα στην προετοιμασία, αλλά μπορεί να μπει στη συνέχεια) είναι δύο νεαροί που θα πάρουν περισσότερες ευκαιρίες τη νέα σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ