Μέσι-Ρονάλντο και γκολ;…

Μέσι-Ρονάλντο και γκολ;…

 Σε αυτό το Μουντιάλ ξεχνάμε ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα. Οι καθιερωμένοι σταρ αποσύρονται από το προσκήνιο. Τώρα ανατέλλει το άστρο του Κιλιάν Μπαπέ, ενώ ο Καβάνι δίνει μαθήματα απλότητας και ουσίας στον επηρμένο Νεϊμάρ…

Έξω η Γερμανία και η Αργεντινή που ήταν οι φιναλίστ του τελικού του 2015 στα γήπεδα της Βραζιλίας. Έξω και οι μεγάλοι αστέρες της διοργάνωσης, Μέσι και Ρονάλντο. Κι είμαστε ακόμα στην φάση των «δεκάξι»… Το Μουντιάλ της Ρωσίας είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε παρακολουθήσει. Το συγκρίνω με αυτά το 1982 και το 1986.

Η Γαλλία φέρθηκε με επιείκεια στην Αργεντινή. Της έβαλε τέσσερα αλλά αν ήταν συγκεντρωμένη και αποφασιστική θα μπορούσε να της βάλει πολύ περισσότερα. Η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν εντυπωσιακή. Οι παίκτες του  Ντεσάμ έτρεχαν αυτοί του Σαμπάολι περπατούσαν. Δεν γινόταν κάποιος από αυτούς να σταματήσει τον Μπαπέ στο ανοικτό γήπεδο. Δεν είχε έναν παίκτη η Αργεντινή να αντισταθεί στην δύναμη του Πογκμπά. Το αποτέλεσμα είναι κολακευτικό για την παρέα του Μέσι. Ο σπουδαίος άσσος αποχαιρετά κι αυτό το Μουντιάλ χωρίς να μπορέσει να το σφραγίσει με την παρουσία του.  Η Γαλλία, στον βαθμό που ο Ντεσάμ βρει κάποιον να πασάρει στους ταχύτατους επιθετικούς της, μπορεί να πάει στον τελικό.

Στους προημιτελικούς θα βρει στον δρόμο της τους μαχητές του Οσκαρ Ταβάρες που είναι ένας μεγάλος μαχητής της ζωής. Η Ουρουγουάη διαθέτει παίκτες που πέφτουν στην μπάλα σαν καμικάζι. Δύσκολα αφήνουν κενούς χώρους για να κινηθεί ο αντίπαλος. Ο Ρονάλντο βγήκε έξω από την περιοχή για να σουτάρει αλλά και πάλι η μπάλα δεν έφτανε στον στόχο. Οι καμικάζι έπεφταν στην πορεία της και απομάκρυναν με τάκλιν.

Ο Εντινσον Καβάνι έδειξε ότι είναι μεγάλος σκόρερ. Το έδειξε σε όλο τον κόσμο αλλά και στον συμπαίκτη του στην Παρί, τον επηρμένο Νεϊμάρ. Με απλές κινήσεις και άψογα τελειώματα νίκησε δυο φορές τον Ρουί Πατρίτσιο και οδήγησε την ομάδα του στην μεγάλη πρόκριση. Ευχή των ποδοσφαιρόφιλων να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να βρεθεί απέναντι στον συμπαίκτης του Μπαπέ. Ο νεαρός με τις γκολάρες που πέτυχε βάζει υποψηφιότητα να γίνει πριν κλείσει τα είκοσι το μεγάλο αστέρι του Μουντιάλ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ