ΠΑΟΚ : Ψάχνει την περσινή του χημεία

ΠΑΟΚ : Ψάχνει την περσινή του χημεία

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του άλλες 22 μέρες για να βρει τη σωστή χημεία για να είναι όσο πιο έτοιμος γίνεται για το πρώτο ματς με τη Βασιλεία.

Το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία ολοκληρώθηκε χωρίς χαμόγελα. Προφανώς και είναι πολύ νωρίς για ουσιαστικά συμπεράσματα, αλλά η πρώτη αίσθηση των προπονητικών φιλικών με την Κ23 της Γάνδης (νίκη με 5-0), την Άντερλεχτ (2-2) και τη Νόρτζελαντ (ήττα με 2-1) δεν ήταν θετική.

ΟΚ, η προετοιμασία πήγε καλά από άποψη προπονήσεων και δουλειά σε τακτική κτλ, αλλά οι πρώτες εικόνες της ομάδας δεν άρεσαν.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δοκίμασε έξι διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο των τριών ματς και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους του παίκτες (εκτός του Λεβέκ που το έπαιξε τραυματίας στο πρώτο ματς και εκεί τέθηκε ουσιαστικά οριστικά εκτός ομάδας) χωρίς να πιάσει ο Δικέφαλος σπουδαία απόδοση (με εξαίρεση το 2ο ημίχρονο με τους νεαρούς της Γάνδης) και χωρίς να δείξει κάτι καινούριο.

Προφανώς και τα φιλικά γίνονται για να βγάλει ο προπονητής τα συμπεράσματά του και όχι για να πάρει κάποιο έπαθλο η ομάδα, και επίσης είναι προφανές ότι τα πόδια των παικτών ήταν βαριά από τις σκληρές διπλές προπονήσεις για βελτίωση της φυσικής κατάστασης (και με βάρη κάποιες μέρες), οπότε οι ποδοσφαιριστές ήταν πιο σφικτοί.

Το θέμα είναι να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος στα ματς με τη Βασιλεία και να πάρει εκεί τα αποτέλεσμα που θέλει για να προχωρήσει στο Champions League.

Ο Λουτσέσκου (στον οποίο έχω εμπιστοσύνη από τη δουλειά που έκανε την περσινή σεζόν) λέει ότι ο Δικέφαλος θα πρέπει να είναι αυτός που πρέπει μέσα στις επόμενες 22 μέρες, έως τις 24 Ιουλίου δηλαδή που είναι το πρώτο ματς με τους Ελβετούς στην Τούμπα.

Υπάρχουν όμως ορισμένα ερωτηματικά που φάνηκαν μετά το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας:

**Καταρχάς και ο Λουτσέσκου παραδέχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται άμεσα δύο παίκτες (έναν αριστερό μπακ και έναν ακόμη σέντερ φορ), οι οποίοι όμως δε θα προλάβουν να είναι έτοιμοι για το πρώτο ματς με τη Βασιλεία (ίσως και για το δεύτερο). Ο Δικέφαλος θα χρειαστεί σίγουρα έναν αριστερό μπακ ακόμη καθώς ο Λεβέκ περνάει οριστικά στο περιθώριο, και ο νεαρός Μπαλογιάννης είναι καλός και ελπιδοφόρος, αλλά δύσκολα θα αποτελέσει την μόνιμη λύση πίσω από τον Βιεϊρίνια για φέτος. Και επίσης είναι κρίμα για την ομάδα που έχει τέτοια οικονομική άνεση και να παίζει με λύσεις ανάγκης κάποιες φορές (πχ Κρέσπο αριστερά).

**Με 8 νέα πρόσωπα στην προετοιμασία σε σχέση με πέρυσι (μαζί με τις επιστροφές των δανεικών) ο ΠΑΟΚ μοιάζει να ψάχνει χημεία και δεν έχει την εικόνα που είχε στο τέλος της περσινής σεζόν. Ο Λουτσέσκου ξέρει τι πρέπει να κάνει και προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες. Αλλά ο χρόνος περνάει και τα ματς με τη Βασιλεία πλησιάζουν.

**Ο ΠΑΟΚ περιμένει και έναν ακόμη χαφ με την υπόθεση του Βέρνμπλουμ να έχει κουράσει καθώς πάνε πολλές εβδομάδες επαφών χωρίς τελική κατάληξη.

**Ο Πρίγιοβιτς και ο Ουάρντα θα μπουν στην προετοιμασία από τη Κυριακή (8/7), αλλά το ερωτηματικό, ειδικά για τον Σέρβο, είναι αν θα προλάβει μέσα σε 17 μέρες να είναι έτοιμος για το ματς με τη Βασιλεία.

**Ο Ουάρντα θα επιστρέψει, αλλά θα μείνει; Το ερώτημα παραμένει στον αέρα και η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα τον δώσει αν έρθει κάποια καλή πρόταση.

Προφανώς στις επόμενες τρεις εβδομάδες η ομάδα θα δουλέψει ακόμη πιο σκληρά σε συγκεκριμένους τομείς και πιο στοχευμένα για τα ματς με τη Βασιλεία και μένει να δούλε αν θα μπορέσει να είναι όσο έτοιμη χρειάζεται για την πρόκληση των προκριματικών του Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ