Άρης : Οι δυνάμεις του άξονα που θα κρίνουν… τον πόλεμο

Άρης : Οι δυνάμεις του άξονα που θα κρίνουν… τον πόλεμο

Οι κομβικές επιλογές και τα δεδομένα για το νέο προφίλ του Άρη.

Οι επιλογές του Άρη στον άξονα θα κρίνουν την αποτελεσματικότητα της ομάδας τη νέα σεζόν και γι’ αυτό ο Ερέρα με το Διαμαντόπουλο δεν βιάζονται. Θέλουν πολλούς παίκτες αθροιστικά, αλλά οι επιλογές από τον «άσο» ως το «εννιά» είναι αυτές στις οποίες βασίζουν το σχεδιασμό τους.

Οι κίτρινοι θα πάρουν γκολκίπερ. Είτε μείνει ο Γιώργος Καντιμοίρης είτε όχι, ο κίπερ που θα επιλεγεί, μαζί με τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο θα είναι οι πρώτες επιλογές. Η εμπειρία του Καντιμοίρη, μπορεί να εγγυηθεί μια τριάδα που θα απαλλάξει τον προπονητή από το άγχος στην περίπτωση που δεν θα έχει κάποιον από τους δύο πρώτους.

Στην άμυνα, ο Σόουζα έχει συμβόλαιο βασικού και ως τέτοιος το υπέγραψε. Περιμένω έναν στόπερ με αριστερό πόδι, που όμως θα είναι ικανός να ξεκινήσει την επίθεση της ομάδας από το χώρο της ευθύνης του. Ο Άρης θα βάλει και στα πλάγια της άμυνας νέους παίκτες,, έχοντας για την ώρα δεξιά υπολογίσιμη μονάδα το Τζανακάκη και αριστερά τους Βαλεριάνο και Τσουμάνη που (με εξαίρεση τον πρώτο και υπό προϋποθέσεις) που αρχικά δεν φαίνεται να του αρκούν.

Στο κέντρο, το «κλειδί» του πλάνου είναι ο Μανόλης Σιώπης. Με «κόφτη» αυτόν, οι δυνατότητες να παίξει με «οκτάρι» και «δεκάρι» ή με δυο «οκτάρια» ο Ερέρα θα είναι ανοιχτές, αν υποθέσουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στις περιπτώσεις Ματίγια και Κολάσο και θα υπάρχει χώρος για άλλη μια κίνηση. Αν δεν γίνει του Σιώπη, θα αναζητηθεί 6άρι στα χαρακτηριστικά αυτά.

Στην επίθεση, ο Γκαρσία πάει για αριστερό φτερό, δεξιά για την ώρα θα μπορούσε να λογίζεται επιλογή ο Ντιγκινί, αλλά δεν θα κλείσουν μόνο μ’ αυτούς οι πτέρυγες. Και το κρίσιμο ζητούμενο είναι ποιοι, γιατί δυο παίκτες φαίνεται ότι ζήτησε ο προπονητής, θα είναι οι στράικερ.

Λογικά ένας θα αποκτηθεί σχετικά σύντομα και για το δεύτερο ίσως χρειαστεί το κλαμπ να παίξει το παιχνίδι της υπομονής για παίκτη που έχει επισημάνει, σήμερα δεν είναι εφικτό να υπογράψει αλλά ίσως προϊόντος του χρόνου αυτό να συμβεί.

Και συν τοις άλλοις, ο Καρυπίδης κάθε καλοκαίρι συνηθίζει μια κίνηση στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Έτσι π.χ. πέρσι αποκτήθηκε ο Πλατέλλας που έκανε και διαφορά.

Η προετοιμασία ξεκίνησε στα Τρία Πέντε Πηγάδια και –με τους νεαρούς που συμμετέχουν και τις προσθαφαιρέσεις που θα προκύψουν- θα φτάσει σ’ ένα σημείο, για την αναχώρηση της ομάδας στην Ολλανδία. Εκεί θα είναι χρήσιμο να μπουν όλοι οι νέοι που θα απομείνουν ως μεταγραφικές εκκρεμότητες, ώστε στο ξεκίνημα της σεζόν, ο νέος Άρης να είναι όσο περισσότερο «σύνολο» γίνεται.

Αν η υπομονή του Ερέρα πάντως ανταμειφθεί πράγματι με καλές επιλογές στον άξονα, δεν θα είναι δύσκολο να είναι άμεσα ανταγωνιστικός ο Άρης. Η δυναμική της ομάδας είναι εδώ, ο κόσμος θα στηρίξει μόλις δει κάτι που θα τον εκφράζει και επιπλέον, συνολικά στην εσωτερική αγορά, εκτός των πρώτων τριών μπάτζετ, τα πράγματα δεν κινούνται σε επίπεδο που οι κίτρινοι διστάζουν να στοχοποιήσουν άμεσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ