Αέρας από ευρώ θα διαλύσει την ομίχλη στον Παναθηναϊκό

Αέρας από ευρώ θα διαλύσει την ομίχλη στον Παναθηναϊκό

Όταν αρχίσει να ρέει το χρήμα στο ταμείο του τριφυλλιού, τότε θα ξεκινήσει και ο κόσμος να πιστεύει. Κι ας ξοδευτεί ή σπαταληθεί σε λανθασμένες επιλογές…

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στην περίπτωση αλλαγής του ιδιοκτησιακού στην ΠΑΕ χωρίζονται σε κατηγορίες. Αυτό δείχνει… το γκάλοπ στα social media.

Αυτά, άλλωστε, είναι πλέον ένα σοβαρό κριτήριο. Άλλες φορές είναι και πηγή παραπλάνησης. Όπως και να έχει, χωρίζονται ως εξής: Επιφυλακτικοί, καχύποπτοι, αισιόδοξοι, ενθουσιασμένοι, συγκρατημένοι… Αν επιχειρούσαμε να δώσουμε δυναμική σε κάποιο απ’ όλα, τότε οι επιφυλακτικοί και οι καχύποπτοι μάλλον θα ήταν ένα κλικ μπροστά. Είναι από τη φύση του καχύποπτος ο Έλληνας, αλλά στην υπόθεση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ του έχουν δοθεί και δικαιώματα.

Για να μην τρελαθούμε, βέβαια, να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. «Τσάκα» δεν τον βαφτίζεις σε καμία περίπτωση. Είναι γνωστός επιχειρηματίας με συνεργάτες και σπουδαίους συνομιλητές όχι μόνο σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, αλλά και την πολιτική. Έχει σχέσεις με πολιτικούς σε διάφορες χώρες και η ενασχόλησή του δεν περικλείεται μόνο στη μπάλα. Η εμπειρία του και οι γνώσεις του σημαντικές με αποτέλεσμα να έχει κλείσει μεγάλες συμφωνίες. Από τους τομείς της υγείας, της ενέργειας, των μεταφορών, έως και της ψυχαγωγίας. Δεν στέκομαι στη Μάντσεστερ Σίτι, που είναι μία μεγάλη διαφήμιση. Γιατί μπορεί κάποιος να αντικρούσει λέγοντας ότι δεν άλλαξε κάτι στη Ρέντινγκ ή στη Μουσκρόν και την Πόρτσμουθ. Στο φινάλε αν το δούμε ψυχρά, τη Σίτι δεν την έχει κάνει ο ίδιος μεγαθήριο. Ρόλο μεσολαβητή έπαιξε. Όπως και να έχει, διαθέτει χρήμα, αλλά κυρίως τις διασυνδέσεις για να βρει χρήμα.

Αυτό είναι και η ουσία για τον Παναθηναϊκό. Η νέα του άφιξη του Ταϊλανδού στην Αθήνα δεν συνοδεύτηκε από συμφωνία. Δεν έκλεισε οριστικά η δουλειά με τον Γιάννη Αλαφούζο. Και αυτό που διαρρέει, αφού αποχώρησε έπειτα από παραμονή σχεδόν 1,5 μέρας, είναι ότι για λίγο καιρό θα προχωρήσει σε ένα μοντέλο συνδιοίκησης με τον νυν μεγαλομέτοχο κι ότι ζήτησε λίγο χρόνο για να ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα. Ενδεχομένως να αφορούν τις επαφές με την Κυβέρνηση και τα ανταποδοτικά οφέλη που επιθυμεί να έχει.

Γεγονός που ενισχύει την καχυποψία σε ορισμένους. Ορισμένοι τον έχουν βαφτίσει «μπροστινό» του Αλαφούζου. Δεν υιοθετώ φυσικά την άποψη, είναι καφενειακή και σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι είναι τόσο «μικρός» ο Παϊρότζ για να παίξει αυτόν τον ρόλο. Το θέμα, όμως, είναι τι θα γίνει με το χρήμα. Στη ΓΣ της Παρασκευής θα προκηρυχθεί ΑΜΚ 20 εκατ. ευρώ. Ξεκάθαρα τίποτα άλλο δεν έχει νόημα. Η αύξηση θα είναι… ανοιχτή πέντε μήνες και μέσα σ’ αυτό το διάστημα θα πρέπει να εισρεύσει το χρήμα στο ταμείο.

Προσωπικά, πιστεύω ότι κανείς δεν πρέπει να έχει την απαίτηση να μπουν 20 εκατ. ευρώ σε μία μέρα. Από την ερχόμενη εβδομάδα κιόλας. Αλλά βρε αδερφέ, κάτι να δει κι ο κόσμος. Ας βάλει η Pan Asia 2-3 εκατ. έως το τέλος του καλοκαιριού. Και τα υπόλοιπα σταδιακά. Για να τακτοποιηθούν ορισμένες υποχρεώσεις σε πιστωτές και να μπορέσουν οι Νταμπίζας, Δώνης σε συνεργασία με τον Πιτ Πιεμπονγκσάντ (που θα έχει καίριο ρόλο) και τους δικούς του ανθρώπους να φέρουν έναν ικανότατο επιθετικό και 2-3 ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από την ελληνική αγορά, για ν’ αποκτήσει η ομάδα λίγη ποιότητα ακόμα και βάθος στο ρόστερ. Μία ομάδα που θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους εμπλεκόμενους ότι αρχίζει το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός είναι σαν τον άστεγο. Έρχεται κάποιος που του προσφέρει σπίτι. Δεν χρειάζεται να γκρινιάζει γιατί δεν έχει και πισίνα. Αλλά να δει το σπίτι. Γιατί έως τώρα τίποτα δεν έχει δει. Είναι θετικό επίσης ότι ο Πιεμπονγκσάντ, με εξαίρεση τις δύο πρώτες ανακοινώσεις, έχει αποφύγει τις βαρύγδουπες δηλώσεις. Δεν έχει γίνει «μαϊντανός» ο ίδιος, ο γιος του, ο συνεργάτης του Τζακ Σρίσουμριντ και οποιοσδήποτε εν Ελλάδι άνθρωπός τους. Δείχνει επαγγελματική προσέγγιση αυτό. Αλλά δεν δείχνει το χρήμα. Εκτός κι αν η καταβολή όλης της δόσης του Μαϊου πριν λίγες μέρες έγινε από την τσέπη του Ταϊλανδού και δεν μας το έχουν πει. Δεν προκύπτει, όμως, κάτι τέτοιο.

Εν κατακλείδι, όσο ο κόσμος δεν βλέπει τα χρήματα και αλλαγές σε όλα τα επίπεδα θα είναι καχύποπτος. Θα πρέπει να είναι, ωστόσο, κυρίως υπομονετικός. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε και χθες τα χρήματα που σκοπεύει να δώσει ο Πιεμπονγκσάντ. Τα έχει ανάγκη όμως. Και θα πρέπει να περιμένει. Στο χέρι της «Pan Asia» είναι όλα. Η νυν διοίκηση και ο κόσμος δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από υπομονή. Μέχρι βέβαια να δουν το «καύσιμο», αυτό που κινεί τα πάντα, έχει δικαίωμα ο καθένας να πιστεύει ό,τι θέλει. Και να θεωρεί ότι υπάρχει ομίχλη. Μέχρι να δημιουργηθεί αέρας από τα ευρώ και να διαλυθεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ