Ο Ολυμπιακός κάνει μεταγραφή 20.000.000 €

Ο Ολυμπιακός κάνει μεταγραφή 20.000.000 €

Η αναμενόμενη ανακοίνωση της απόκτησης του Ντάνιελ Ποντένσε επιβεβαιώνει το ευρωπαϊκό μέγεθος του Ολυμπιακού, στέλνει «μήνυμα» προς κάθε παίκτη που ενδιαφέρει τους Ερυθρόλευκους και κυρίως δείχνει έμπρακτα ότι ετοιμάζεται για την κορυφή.

Η περσινή χρονιά ήταν άκρως διδακτική για τον Ολυμπιακό. Από κάθε άποψη. Μεταγραφικά, ειδικά, το μάθημα που πήρε ο σύλλογος του Πειραιά ήταν σκληρό. Αλλά φέτος επιβεβαιώνεται πως τίποτα δεν είναι ίδιο. Με την πολιτική και κυρίως τη… λογική των μεταγραφών να είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Με τη διοίκηση να θέτει τους κανόνες και τις ντιρεκτίβες για το προφίλ των παικτών που θα αποκτηθούν και τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος με τον προπονητή, να ακολουθούν και να «πατούν» στις γραμμές που χαράχθηκαν από τον σύλλογο.

Η ελληνοποίηση του ρόστερ ήταν το πρώτο σκέλος της απόφασης. Και ήδη επιτεύχθηκε, με εντυπωσιακό τρόπο (Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης, Μασούρας, Ευαγγέλου, Μάνος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, συν τους γηγενείς παίκτες που υπήρχαν και πέρυσι στο ρόστερ). Με το δεύτερο σκέλος να βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε συζητήσεις για την απόκτηση ποδοσφαιριστών πρώτης γραμμής. Με τον Ντάνιελ Ποντένσε να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και δυσκολότερες περιπτώσεις που έχει προσπαθήσει να αποκτήσει ελληνική ομάδα!

Ο 22χρονος εξτρέμ της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας είναι ένας από τους κορυφαίους νέους ποδοσφαιριστές του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Ενας παίκτης που προοριζόταν από τα Λιοντάρια για αντικαταστάτης του Ζέλσον Μαρτίνς. Με συμβόλαιο έως το 2021, με ρήτρα αποδέσμευσης 60.000.000 € και με τη Σπόρτινγκ να λέει «όχι» τον Ιανουάριο σε τρεις προτάσεις για την αγορά του από Εβερτον, Κρίσταλ Πάλας και Βαλένθια. Προτάσεις που έφτασαν έως τα 15.000.000 €! Εξηγώντας ότι «ο παίκτης δεν είναι προς πώληση», αλλά επί της ουσίας θέτοντας την τιμή του στα 20.000.000 € και πάνω!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ, Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο… εκνευριστικά γρήγορος και εκρηκτικός Ποντένσε είχε φέτος 20 συμμετοχές και 8 ασίστ με τη φανέλα της Σπόρτινγκ. Και θα είχε πολύ περισσότερες εάν την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου δεν είχε υποστεί κάταγμα στο κουντεπιέ του αριστερού του ποδιού. Ενας τραυματισμός που τον άφησε εκτός δράσης για σχεδόν 3,5 μήνες, αλλά πριν ακόμη ολοκληρωθεί η σεζόν, είχε ανακάμψει και είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή τεσσάρων αγώνων των Λιονταριών.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, κατάφερε κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει καμία άλλη ελληνική ομάδα. Εφερε στην Ελλάδα τον Ποντένσε και έπεισε έναν από τους σημαντικότερους και πιο ταλαντούχους νέους Πορτογάλους ποδοσφαιριστές, να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τους Ερυθρόλευκους. Τον έπεισε και με τη σπουδαία πρόταση που του έκανε, και με τις συνθήκες που θα αγωνιστεί, αλλά και με την προοπτική. Διότι δεν πείθεις έναν τέτοιο παίκτη μόνο με λεφτά.

Ακόμη και το γεγονός ότι ατζέντης του είναι ο πολύς Ζόρζε Μέντες, είναι ενδεικτικό της δυναμικής του συλλόγου του Μεγάλου Λιμανιού. Διότι ο κορυφαίος μάνατζερ στον κόσμο δεν συνεργάζεται με τον καθένα. Και κυρίως δεν… πετάει τους πρωτοκλασάτους πελάτες του (σ.σ. διότι τέτοιος είναι ο Ποντένσε). Αντιθέτως, φροντίζει να τους προσφέρει το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για να αγωνιστούν και να ξεχωρίσουν. Το γεγονός ότι επέλεξε τον Ολυμπιακό, αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνει το μέγεθος των Πειραιωτών στην Ευρώπη.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΡΟΥΙ ΠΑΤΡΙΤΣΙΟ

Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός ξέρει τι κάνει (και) στην περίπτωση του Ποντένσε. Και ό,τι έχει κάνει το έχει πράξει με τον σωστό τρόπο και από τη νόμιμη οδό. Από τη στιγμή που ο Πορτογάλος κατήγγειλε μονομερώς το συμβόλαιό του με τη Σπόρτινγκ, λόγω της γνωστής επίθεσης των οργανωμένων οπαδών της Σπόρτινγκ στον ίδιο και τους συμπαίκτες του, στο προπονητικό κέντρο των Λιονταριών, κυκλοφορεί ελεύθερος. Και από τη στιγμή που ο Μέντες πιστεύει ότι είναι ελεύθερος, δύσκολα θα λαθέψει.

Ακόμη, όμως, κι αν χρειαστεί να υπάρξει κάποια (οικονομική) ενέργεια από πλευράς Ολυμπιακού, για να λυθεί πιο γρήγορα το θέμα, θα γίνει. Κυρίως, για να μην… τραβήξει η υπόθεση πολύ και να μπορέσουν οι Ερυθρόλευκοι να έχουν άμεσα τον Ποντένσε στη διάθεσή τους. Αυτό, άλλωστε, έκανε και η Γουλβς στην περίπτωση του Ρούι Πατρίτσιο. Αντί να περιμένει να τελεσιδικήσει η υπόθεση στη FIFA, πλήρωσε ένα μικρό ποσό στους Πορτογάλους (5 εκατ. ευρώ, αντί 20 εκατ. που ζητούσαν για τον παίκτη) και τον έδωσαν. Και από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής είναι «δεμένος» και θέλει Ολυμπιακό, απορρίπτοντας ρητά την περίπτωση επιστροφής του στη Σπόρτινγκ, όλα δείχνουν ότι η μεταγραφή θα δρομολογηθεί πολύ γρήγορα.

«ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΟΝΤΣΙ ΣΤΗ ΡΟΜΑ»!

Μάλιστα, η επιτυχία του Ολυμπιακού γίνεται ακόμη μεγαλύτερη μετά την αποκάλυψη του δημοσιογράφου του «TV24», Πέδρο Σόουσα, περί εμπλοκής της Ρόμα στην προσπάθεια απόκτησης του Ποντένσε. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πορτογάλο ρεπόρτερ, ο τεχνικός διευθυντής της Ρόμα, ο θρυλικός Μόντσι, ασχολείται ο ίδιος με την περίπτωσή του Ποντένσε, επιθυμώντας να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του, είτε ως ελεύθερο είτε με κάποιο οικονομικό. Κάτι που πιθανότατα δεν θα καταφέρει, καθώς ο παίκτης, αλλά και ο Μέντες, θέλουν Ολυμπιακό. Και το έχουν δείξει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.

Τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, είναι πιθανό να υπάρξουν ευχάριστα. Καθώς ο Ολυμπιακός χειρίστηκε εντυπωσιακά την υπόθεση του Ποντένσε. Και δεν αργεί η ώρα που θα μπορεί να… πανηγυρίσει και φωναχτά.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Όπως γίνεται αντιληπτό, η απόκτηση του Ποντένσε από τον Ολυμπιακό, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στους ποδοσφαιριστές που προσπάθησε ή προσπαθεί να αποκτήσει ο σύλλογος στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν έως τώρα μεγάλη καχυποψία -για την ποιότητα και το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος- από τους ποδοσφαιριστές που προσέγγισαν. Ωστόσο, όταν ο Ολυμπιακός πείθει και φέρνει στην Ελλάδα έναν παίκτη όπως ο Ποντένσε, δείχνει σε όλους ότι οι… δεύτερες σκέψεις δεν ταιριάζουν όταν η κουβέντα αφορά στην κορυφαία ελληνική ομάδα. Και ήδη αρκετοί έχουν αρχίσει να αλλάζουν στάση. Με την περίπτωση του Σανίν Πρίσιτς (για τον οποίο σας ενημέρωσε σχετικά to10.gr) να είναι η πιο χαρακτηριστική των τελευταίων ημερών.

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ…

Το σημαντικότερο συμπέρασμα που προκύπτει από την αναμενόμενη μεταγραφή του Ποντένσε στον Ολυμπιακό είναι αυτό που αφορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τις προθέσεις της διοίκησης. Στον πρόλογο αναφερθήκαμε στα διδάγματα της περσινής χρονιάς και την αποφυγή των ίδιων λαθών. Ο Ολυμπιακός επιβεβαιώνει εντυπωσιακά, ότι τη νέα χρονιά θα είναι πανίσχυρος και κυρίως πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει τις κακοτοπιές που θα προκύψουν ή θα του στήσουν. Ο Ποντένσε δεν θα είναι ο μόνος. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι, ανάλογου επιπέδου. Παίκτες που θα έρθουν για να επαναφέρουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Παίκτες που θα δώσουν έξτρα ποιότητα και δυναμική στο ήδη εξαιρετικό και διψασμένο ρόστερ του νέου Ολυμπιακού.

Πέρα από όλα τα άλλα, λοιπόν, ο Ποντένσε (και ό,τι ακολουθήσει…) είναι ένα προσωπικό μήνυμα του Μαρινάκη προς τους αντιπάλους του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ