Ολυμπιακός : Του δίνουν… φτερά Ποντένσε και Λάζαρος!

Ολυμπιακός : Του δίνουν… φτερά Ποντένσε και Λάζαρος!

Ο Ολυμπιακός αποκτά τεράστια δύναμη στις πτέρυγες, σε τομέα όπου είχε αδυναμία, ενώ έπεται και συνέχεια…

Υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι μεταγραφές σαν κι αυτή του Ντανιέλ Ποντένσε αλλάζουν επίπεδο σε μία ομάδα, όμως ο Ολυμπιακός βρίσκεται έτσι κι αλλιώς σε ιδιαίτερα υψηλό τα τελευταία χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση το να φέρεις παίκτη από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας την οποία τη … θαύμασες την τελευταία φορά στο Καραϊσκάκη, κι ας είναι πια μακριά ο Σεπτέμβρης, είναι πραγματικά κάτι το εντυπωσιακό. Καταδεικνύει, χωρίς δεύτερη σκέψη, το μεγάλο σου μέγεθος, πόσο μάλλον όταν για να πετύχεις μία τέτοια μεταγραφή συνεργάζεσαι με έναν εκ των κορυφαίων ατζέντηδων του ποδοσφαίρου όπως είναι ο Μέντες.

Με κινήσεις σαν κι αυτή της απόκτησης του Πορτογάλου ακραίου επιθετικού, ο Ολυμπιακός επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις ξένες αγορές και το πώς και το γιατί δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε ιδιαίτερα, καθώς έχει γίνει κατανοητό σε όλους εδώ και κάποια χρόνια-απλά το υπενθυμίζουμε γιατί τέτοιες κινήσεις δεν είναι απλό να προκύψουν από άλλες ομάδες.

Επί της ουσίας τώρα, οι ερυθρόλευκοι φέρνουν έναν παίκτη όπως ο Ποντένσε, ενώ έχουν αποκτήσει ήδη τον καλύτερο εξτρέμ του πρωταθλήματος Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τον οποίο μάλιστα τον έχουν αφαιρέσει από την ΑΕΚ. Γεμίζει δηλαδή με «δυνατά όπλα» το Ρέντη για τα τετραγωνικά του γηπέδου όπου στην προηγούμενη εκδοχή οι ερυθρόλευκοι είχαν πρόβλημα.

Οι Σεμπά και Πάρντο κινήθηκαν στα ρηχά νερά, ο Μιραλάς δεν μπόρεσε να πετύχει την «επανεκκίνηση» που αναζητούσε κι έμεινε ως μόνη ανάμνηση ο Μάριν, ο οποίος έπαιξε όμως από ανάγκη, αφού η θέση του είναι πίσω από τον επιθετικό, αλλά έπρεπε να χωρέσει στην ενδεκάδα μαζί με τον Φορτούνη.

Κι όπως όλοι γνωρίζουμε για να διασπάσεις την κλειστή άμυνα την οποία ο Ολυμπιακός βρίσκει μόνιμα απέναντί του, θα πρέπει να της προκαλέσεις ρήματα από τα άκρα, συνεπώς θέλεις τις βοήθειες από τους εξτρέμ. Με τους Ποντένσε και Λάζαρο είναι σαφές ότι οι ερυθρόλευκοι γίνονται «άλλη ομάδα» σε αυτόν τον τομέα κι ας υπάρχει ο αστερίσκος της υποχρεωτικής αναμονής για να δούμε την ομάδα (και την κάθε μεταγραφή της) στο γήπεδο.

Με βάση την «πρώτη ανάγνωση» είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την εκτίμησή μας και σε σχέση με τα… προηγούμενα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την «αλλαγή» που αναμένουμε να δούμε στο γήπεδο. Πόσο μάλλον αν λάβουμε υπόψη μας ότι εκκρεμεί μία ακόμη «παρέμβαση» για αυτές τις θέσεις, η οποία θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, όπως οι προηγούμενες, ενώ η «τετράδα» των εξτρέμ αναμένεται να κλείσει με τον Μάριο Βρουσάι ο οποίος κέρδισε τη μάχη από τον Μανθάτη και αποτελεί το «νέο πρόσωπο» στη βιτρίνα του Ολυμπιακού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ